تیتر۲۰- فولاد مبارکه، یکی از بزرگترین شرکت های تولید فولاد در ایران، در راستای تأمین منابع انرژی مورد نیاز خود و کاهش وابستگی به شبکه های عمومی انرژی، اقدامات زیادی در حوزه های برق، آب و گاز انجام داده است. این اقدامات معمولاً با هدف بهینهسازی مصرف انرژی، کاهش هزینه ها و حفظ محیط زیست صورت می گیرند.
درواقع فولاد مبارکه برای دسترسی به تولید پایدار نیازمند تامین انرژی است و نمی تواند خطوط تولید خود را به دلیل کمبودهای سراسری متوقف کند. از سویی دیگر توقف خطوط تولید تنها مشکل در فروش را به همراه ندارد بلکه این موضوع گاها با تبعات اجتماعی نیز همراه است. در نتیجه فولاد مبارکه بر خود ضروری دید تا در حوزه تامین انرژی نیز وارد شده و پروژه هایی را پیش ببرد.
امیر رضاییمنش کارشناس حوزه انرژی با اشاره به ضرورت حل بحران انرژی برای توسعه صنایع ای همچون فولاد در گفت و گو با «تیتر۲۰»، بیان کرد: عدم توسعه حوزه انرژی به ویژه در حوزه برق و گاز توانسته بحران جدی ای را برای صنایع مختلف به ویژه فولادی ها رقم زند. این در حالی است که انرژی مزیتی بود تا توسعه صنعتی در کشور رقم خورد اما امروز شاهد هستیم تامین انرژی به مانع اصلی توسعه تبدیل شده است.
وی ادامه داد: فولاد مبارکه به عنوان یک واحد صنعتی تا به امروز نقش مهمی در کاهش این بحران ایفا کرده است. به عنوان مثال فولاد مبارکه به منظور کاهش وابستگی به شبکه برق عمومی و تامین انرژی پایدار، اقدام به احداث نیروگاه های خورشیدی و بادی کرده است. این نیروگاهها به تولید برق پاک و کاهش اثرات منفی بر محیط زیست کمک میکنند.
رضاییمنش تصریح کرد: همچنین این مجموعه با راه اندازی نیروگاه های سیکل ترکیبی، که در آنها از گاز طبیعی به عنوان سوخت اصلی استفاده می شود، به بهره وری بالاتر در تولید برق دست یافته است. این نیروگاه ها با تبدیل بخار تولیدی از توربین های گازی به برق از کارایی بالاتری برخوردار هستند.
به گفته این کارشناس، مجموعه ای مانند فولاد مبارکه امروز توانسته نمونه ای بارز از سرمایه گذاری واحدهای تولیدی در حوزه انرژی باشد و بخشی از نیاز های خود را تامین کند. شاید توجه به این موضوع بتواند بخشی از مشکلات ناشی از بحران انرژی را حل کند اما بهتر است الگوهای جدیدی در این سرمایه گذاری ها مورد استفاده قرار بگیرد.
وی اضافه کرد: فولاد مبارکه با توجه به قدرت در سرمایه گذاری و همچنین استفاده از دانش روز می تواند به سمت الگوی ایجاد کنسرسیوم انرژی ویژه صنایع معدنی حرکت و پرچمدار این موضوع شود.
رضاییمنش اظهار کرد: عملکرد فولاد مبارکه در سه حوزه گاز،برق و آب که توانسته پروژه های ارزشمندی را استارت و به بهره برداری برساند حاکی از توان فنی و مالی این مجموعه است. حال اگر این انرژی در کنار دیگر مجموعه ها قرار بگیرد می توان شاهد شکل گیری سینجری در این حوزه بود.
وی تصریح کرد: سرمایه گذاری برای عبور از بحران انرژی رقم کوچکی نیست که بتوان انتظار داشت در شرایط فعلی مهیا شود اما ورود مجموعه هایی مانند مبارکه و تشکیل کنسرسیوم انرژی می تواند راهکاری برای حل کوتاه مدت و میان مدت این بحران باشد.