يکشنبه ۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۴ - 2025 May 04
پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران    *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران      
۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۱:۳۴
سلطان حسین فتاحی، رئیس هیئت مدیره گروه صنعتی امرسان در گفت‌و‌گو با تیتر ۲۰:
صنعت لوازم خانگی ایران میان خوش‌بینی مذاکرات و چالش نوآوری
کد خبر: ۷۵۷۳۱

تیتر20 - سلطان حسین فتاحی، رئیس هیئت مدیره گروه صنعتی امرسان،  در گفت و گو با رسانه خبری تیتر 20 به تاثیراتی که مذاکرات ایران و آمریکا می تواند در بازار لوازم خانگی ایران داشته باشد، اشاره کرد وگفت:امروزه با درگیر شدن اذهان عمومی در زمینه مذاکرات میان ایران آمریکا این سوال به وجود آمده که بازار ایران ممکن است به کدام سمت برود؟ این سوال دقیقا در حوزه بازار لوازم خانگی ایران نیز توسط متخصصان این حوزه مطرح است.


فتاحی در مورد استراتژی های برند های بزرگ ایرانی در مورد موفقیت آمیز بودن مذاکرات ایران که می تواند منجر به چالش هایی در رقابت با برند های خارجی شود، اظهار داشت: این مذاکرات با استناد به اظهارات خود رئیس جمهور آمریکا و سخنگوی وزارت امور خارجه ایران  سیر مثبتی را با یکدیگر طی می کند.


نظر بنده بر این است که گروه آمریکا با سردمداری ترامپ با یک سناریویی رو به جلو قدم نهاده است که انتظارات داخلی مردم را از حاکمیت بالا برده است؛ یعنی یکی از مسیرهای به نتیجه رساندن مذاکره است.


وی افزود: در صورت موفقیت مذاکرات و آزاد شدن واردات، تولید کنندگان لوازم خانگی باید به سرعت رویکرد خود را به سمت ارتقا و رقابت پذیری تغییر دهند. در این مسیر افزایش کیفیت محصولات، ارتقا طراحی و پشتیبانی قوی سه ستون اصلی موفقیت خواهد بود. یکی از ابزار های مهم برای رسیدن به این اهداف، استفاده از فناری های جدید همچون هوش مصنوعی می باشد که می تواند در چند حوزه به صنعت لوازم خانگی در داخل کشور کمک  کند. 


فتاحی به عنوان یکی از تولید کنندگان بزرگ صنعت لوازم خانگی کشور، در مورد استراتژی هایی که برند های ایرانی می توانند در قبال صورت نگرفتن توافقات ایران و آمریکا داشته باشند توضیح داد: اگر مذاکرات به نتیجه نرسید و تحریم ها ادامه پیدا کرد، صنعت لوازم خانگی باید به تقویت تولید داخل و خودکفایی بیشتر تکیه کند، بنده فکر میکنم که باید با این مسیر پیش برود؛ اولویت اصلی هم باید بومی سازی فناوری های کلیدی و توسعه زنجیره تامین داخلی باشد؛ به این معنا که وابستگی به واردات قطعات حساس باید کاهش پیدا کند و طراحی محصولات را باید با تکیه بر داشته های خود انجام دهیم.


وی در ادامه افزود: از طرفی دیگر باید در حوزه تحقیق و توسعه (R&D) سرمایه گذاری انجام دهیم تا کیفیت محصولات داخلی را در زمان نبود برند های خارجی بالا نگه داریم و رضایت مشتری و مصرف کننده را حفظ کنیم تا زمانی که اگر آزاد سازی شد دوباره مصرف کننده ها به خرید محصولات داخلی روی بیاورند. 


این تولید کننده لوازم خانگی تصریح کرد: به محصولات تولیدی باید تنوع دهیم؛ تولید کالاهای اقتصادی تر را در برنامه خود قرار دهیم. با کیفیت بالا و با توجه به هزینه های تولید الزامات این دوره را پیش ببریم، یعنی ، قیمت مناسب با کیفیت مناسب و به روز بودن محصولات را در واحد تحقیق و توسعه بتوانیم حفظ کنیم و همچنین بهره روی را در سازمان گسترش دهیم، هزینه ها را کاهش دهیم تا این دوره را بگذرانیم.


فتاحی همچنین اضافه کرد: در نهایت لوازم خانگی باید در کنار تولید و نوآوری به خدمات مشتریان نیز توجه داشته باشد تا در زمان تحریم، مصرف کننده احساس کند که کالای داخلی نه تنها کالای جایگزین و اجباری، بلکه انتخابی آگاهانه و با ارزش برای آنهاست.


وی درباره تاثیراتی که تبلیغات می توانند بر چالش های فروش در برابر برند های خارجی داشته باشند و سبب اعتماد سازی مردم کشور باشند توضیح داد: به طور طبیعی چون که برند های خارجی در ذهن مصرف کننده های ایرانی سالهاست که جایگاه قابل توجهی را به دست آورده اند، به دلیل سابقه حضور طولانی و کیفیت قابل قبول و تصویر سازی قوی در ذهن مردم، مزیت های روانی بالایی را نسبت به خود کسب کرده اند. 


وی با اشاره به اینکه چندین سال است واردات لوازم خانگی در ایران ممنوع شده اما در بازار لوازم خانگی برند های به روز دسترس پذیر هستند ، گفت:  با وجود ممنوع شدن واردات، همچنان توانایی جلوگیری از قاچاق کالاها وجود نداشته و این سبب حضور همیشگی کالاهای قاچاق بوده است؛ اما این موضوع به این معنا نیست که برند های ایرانی توان رقابت با برند های خارجی را نداشته باشند! تبلیغات گسترده و حرفه ای به شرط همراه بودن با ارتقای واقعی کیفیت محصول و خدمات آن، قطعا سبب شکل گیری اعتماد سازی بین مردم و همچنین سبب افزایش فروش کالاهای ایرانی می شود.


سلطان حسین فتاحی در نهایت به موضوع زنجیره تامین رقابت پذیر صنعت لوازم خانگی ایران پرداخت و در این مورد اظهار نمود: تامین قطعات و تولید و شبکه فروش باید رقابت پذیر باشد؛ به این موضوع نیز باید توجه داشت که تبلیغات به تنهایی کافی نیست، برای اینکه صنعت لوازم خانگی توان رقابت در بازار لوازم خانگی را داشته باشد، باید زنجیره تامین هر شرکت با شرکت های دیگر (چه داخلی چه خارجی) رقابت کند؛ این بدین معناست که تامین قطعات باید سریع، با کیفیت و مقرون به صرفه تامین شود. تامین کننندگان داخلی باید تامین شوند و همچنین باید استاندارد های جهانی را رعایت کنند. فناوری های جدیدی همچون مدیریت زنجیره تامین هوشمند، با هوش مصنوعی باید وارد کار شود تا کل زنجیره را مدیریت کند و تولید کنندگان نیز باید در چابکی، تولید و تنوع محصول سرمایه گذاری کنند؛ هم چابک، هم تنوع پذیر باشند تا بتوانند مزیت رقابتی ایجاد کنند.


وی در ادامه گفت: هزینه های لجستیک و انبار داری باید کاهش یابد تا قیمت نهایی برای مصرف کننده رقابتی تر شود و قیمت تمام شده مناسب تری به دست بیاید. در واقع رقابت پذیری در بازار آینده فقط محصول تبلیغات قوی نیست، بلکه نتیجه یک زنجیره هماهنگ از تولید، تامین، خدمات و ارتباط با مشتریان است، که باید این شاخص ها را رعایت کنیم تا بتوانیم یک شرکت کاملا رقابت پذیر در مقابل هر شرکت دیگری که قصد گرفتن سهم بازار را دارد تبدیل شویم تا بتوانیم مقاوت کنیم و اجاره ورود به بازار را کمتر به این شرکت ها بدهیم.

ارسال نظرات
موضوعات روز