يکشنبه ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۴ - 2025 May 18
پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران    *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران      
۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۳:۵۷
تیتر ۲۰ گزارش می‌دهد:
آریاساسول؛ حرکت به‌ سوی بلوغ صنعتی و جهش در ارزش‌آفرینی
کد خبر: ۷۵۹۲۷

تیتر 20-  هرچند صنعت پتروشیمی ایران در تنگنای منابع خوراک، فشارهای بین‌المللی و فرسودگی زیرساخت‌ها، با چالش‌های جدی مواجه است، اما آریاساسول در سال ۱۴۰۴، رویکرد پیشروی، توازن و آینده‌نگری را برگزیده است. این شرکت پلیمری که طی دهه گذشته، از بازیگران کلیدی در توسعه پتروشیمی‌های زنجیره ارزش متانول تا پلیمر بوده، اکنون با طراحی و اجرای پروژه‌های هدفمند، به دنبال گذار از تولید صرف به سمت بهره‌وری، تنوع محصول و تاب‌آوری عملیاتی است.


سیاست توسعه‌ای آریاساسول، دیگر صرفاً مبتنی بر افزایش ظرفیت اسمی نیست؛ بلکه حرکت به‌سمت عمق‌بخشی به سبد محصولات، بازیابی منابع اتلاف‌شده، ایمن‌سازی عملیات و تنوع‌بخشی به درآمدهاست. در این مسیر، پروژه‌های کلیدی متعدد در دستورکار قرار گرفته که هرکدام، علاوه بر اهمیت فنی‌، آثار راهبردی و مالی مهم برای سهامداران، بازار سرمایه و زنجیره پتروشیمی کشور دارند.


کوره دهم واحد الفین: تثبیت قلب تپنده تولید
واحد الفین آریاساسول به‌ عنوان واحد مادر شرکت، با تولید سالانه بیش از یک میلیون تن اتیلن، در کانون ارزش‌زایی آن قرار دارد. با گذشت بیش از یک دهه از راه‌اندازی، ظرفیت عملیاتی این واحد با فرسودگی نسبی، محدود شده بود. بنابراین افزودن کوره دهم، صرفاً افزایش ظرفیت نیست، بلکه گام استراتژیک برای ارتقای پایداری عملیاتی، مدیریت تعمیرات و کاهش ریسک توقف تولید است.


این پروژه، با استفاده از فناوری‌های به‌روز و طراحی مهندسی بهینه، به آریاساسول اجازه می‌دهد در زمان تعمیرات یکی از کوره‌ها، تولید خود را بدون کاهش ادامه دهد. به تعبیر دیگر، این پروژه، بیمه‌نامه پایداری تولید شرکت است و در بلندمدت، اثر مستقیم بر سود خالص، کاهش خاموشی‌های اضطراری و حفظ سهم بازار دارد.


در همین رابطه حیدرزاده ، مدیرعامل شرکت پلیمر آریاساسول با اشاره به اینکه کوره دهم پیشرفت چشمگیری داشته است، افزود: این خبر خوش را باید به همه بدهم که تا پایان امسال کوره دهم راه‌اندازی می‌شود که کمک‌ شایانی به حفظ پایداری تولید می‌کند. 


نیوپلنت پلی‌اتیلن: ورود به بازارهای تخصصی‌تر و ارزش‌افزا
برخلاف تولیدات سنتی پلی‌اتیلن که در بازارهای عمومی، رقابت سنگینی دارد، محصولات خاص‌تر مانند پلی‌اتیلن‌های تخصصی با دانسیته‌های متنوع، سودآوری بالاتری دارند. پروژه نیروگاه پلی‌اتیلن جدید آریاساسول با ظرفیت ۳۰۰ هزار تن، در همین راستا طراحی شده است.


این پروژه با هدف افزایش تنوع گریدهای تولیدی، افزایش سهم بازار در بسته‌بندی‌های صنعتی و بهداشتی و نفوذ به بازارهای با قیمت بالا (مانند اروپا و آفریقا)، پیاده‌سازی می‌شود. با اجرای این طرح، آریاساسول، از بازیگر پلی‌اتیلن عمومی به تولیدکننده محصولات خاص، با ارزش افزوده بالا ارتقا می‌یابد.


تعویض خط لوله آب خنک‌کننده: کاهش ریسک عملیاتی، افزایش تاب‌آوری
با توجه به محیط گرم منطقه عسلویه، خطوط انتقال آب خنک‌کننده، به مرور دچار خوردگی و کاهش راندمان می‌شوند. طرح تعویض این خطوط حیاتی، به آریاساسول اجازه می‌دهد نه‌تنها ریسک نشت و توقف تولید را کاهش دهد، بلکه با استفاده از مواد جدید، مصرف انرژی پمپ‌ها را کاهش و راندمان سیستم سرمایش را افزایش دهد.


با توجه به اینکه سیستم خنک‌کننده در واحدهای پتروشیمی مانند سیستم عصبی عمل می‌کند، این پروژه، از نظر عملیاتی، حیاتی و از نظر هزینه‌های نگهداری بلندمدت، به‌شدت سودآور است.


در همین رابطه مدیرعامل شرکت، نوید داد که خط لوله GRP یا آب دریا که اکنون 10 درصد پیشرفت داشته است، تا پایان امسال 64 درصد پیشرفت خواهد کرد.


جداسازی سی‌تری پلاس؛ از اتلاف منابع تا بازیابی ثروت پنهان
در گذشته، پروپان و بوتان به‌ عنوان محصولات جانبی واحد الفین، یا به ‌صورت مستقیم صادر یا در برخی موارد، به‌ دلیل نبود ظرفیت بازیافت، سوزانده می‌شدند. پروژه جداسازی C3+ با ظرفیت ۱۶۵ هزار تن، نقطه عطف بهره‌برداری اقتصادی از این گازهاست. تحلیل اقتصادی این پروژه نشان می‌دهد آریاساسول با فروش داخلی یا صادرات سی‌تری پلاس، قادر است سالانه حدود ۱۰ میلیون دلار سود مستقیم جدید خلق کند. افزون بر آن، این پروژه، زیرساخت ایجاد واحدهای پایین‌دستی مانند پلی‌پروپیلن یا ایزوبوتیلن را در سال‌های آتی فراهم می‌سازد. از این منظر،C3+ ، نه تنها سودده است، بلکه سکوی جهش برای توسعه آینده محسوب می‌شود.


به گفته مدیر عامل شرکت پلیمر آریا ساسول یکی از اقدامات مهم انجام شده در این رابطه  اقدام برای اخذ مجوز اجرای پروژه احداث واحد جداسازی  C3+ از وزارت نفت است که با تلاش‌های هیئت مدیره محترم مجوز این طرح استراتژیک نیز دریافت شده است. 


رویکردهای چندلایه و راهبردی
فراتر از پروژه‌های مشخص فنی و عملیاتی، آریاساسول در سال ۱۴۰۴، رویکرد چندلایه و راهبردی را در دستورکار قرار داده که بیش از هر چیز، بر تثبیت جایگاه رقابتی در بازارهای جهانی، تعمیق توسعه پایدار و نگاه آینده‌نگر در سیاست‌گذاری‌های کلان تمرکز دارد.


آریاساسول با صادرات به بیش از ۳۲ مقصد بین‌المللی، نه‌تنها به عنوان بازیگر تجاری، بلکه به‌مثابه برند صنعتی معتبر در حال نهادینه‌سازی تجربه صادراتی است؛ تجربه‌ای که قابلیت الگوسازی برای سایر شرکت‌ها دارد. از سوی دیگر، این مجموعه با شناسایی ریسک‌های آتی در حوزه خوراک، یوتیلیتی، فناوری و ساختار بازار، در حال طراحی سازوکارهایی برای تاب‌آوری بلندمدت است؛ سازوکارهایی که توسعه متوازن، بازیابی منابع هدررفته و اتصال حلقه‌های ارزش را شامل می‌شود. 


 توسعه صادرات
آریاساسول برخلاف بسیاری از شرکت‌ها که صرفاً صادرکننده مواد خام هستند، در سال‌های اخیر، موفق شده محصولات خود را با برندسازی، بسته‌بندی اختصاصی و رعایت استانداردهای بین‌المللی، به بیش از ۳۲ کشور صادر کند. این موضوع، علاوه بر افزایش ارزآوری، وابستگی شرکت را به نوسانات بازار داخلی کاهش داده است.


 سرمایه‌گذاری در نوآوری 
با توجه به الزام‌های زیست‌محیطی جدید، آریاساسول هم‌اکنون به ‌دنبال توسعه راهکارهایی مانند بازیافت گرمای تلف‌شده، استفاده از آنالیتیکس صنعتی برای پیش‌بینی نگهداری و کاهش شدت انرژی مصرفی در واحدهای اصلی است. این اقدامات، هم باعث افزایش بهره‌وری و کاهش هزینه می‌شوند و هم زمینه‌ساز دریافت گواهی‌های بین‌المللی محیط‌زیستی هستند.

چشم‌انداز آینده
نشانه‌هایی از تمایل آریاساسول به توسعه زنجیره پایین‌دستی مانند تولید قطعات پلاستیکی مهندسی، گریدهای پزشکی و صنایع بسته‌بندی دیده می‌شود. این شرکت، با برخی از بازیگران داخلی و خارجی، مذاکراتی برای سرمایه‌گذاری مشترک (JV) آغاز کرده؛ رویکردی که می‌تواند در سال‌های آینده، تصویر کاملاً جدید از سبد درآمدی آریاساسول ترسیم کند.

 

ارسال نظرات
موضوعات روز