جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - 2024 November 22
پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران    *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران      
۱۴ خرداد ۱۳۹۴ - ۲۰:۰۳
یک تولیدکننده لپ تاپ:مناقصات دولتی رنگ وبوی سفارشی بودن گرفته است!

تیتر20 - تعرفه واردات لپ تاپ به تازگی از 7 به 15 درصد افزایش یافته است.همواره یکی از دلایل اصلی تغییر تعرفه کالاها ارتباط مستقیم به حمایت از تولید محصولات داخلی دارد اما عده ای معتقدند حمایت از شرکت ماتریکس نماینده رسمی برند ام اس آی در ایران بهانه اصلی برای این افزایش بوده است.

در همین راستا مدیران شرکت ماتریکس برای آشنایی بیشتر افکار عمومی با ضرورت تولید داخل در حوزه تکنولوژی وروند تولید در این شرکتجمعی از خبرنگاران رسانه های مختلف را به بازدید از کارخانه ماتریکس در شهر پرند ،دعوت کردند.

گروهی متشکل از دهها تن از خبرنگاران دوشنبه گذشته برای بازدید از روند تولید داخل لپ تاپ راهی شهر پرند شدند.

به محض ورود به کارخانه ،بازدید از سوله اصلی تولید آغاز شد.

درظاهر ۶ خط تولید در این محل قرار داشت که علیرضا فدوی، مدیر فنی کارخانه در توضیحاتی گفت: در این محل، استاندارد esd رعایت شده که برای سالن تولید قطعات الکترونیکی و تخلیه بار الکترونیکی الزامی است.

این مجموعه دارای ۶ خط تولید است. در خط ۴ و ۵ نوت بوک و آل این وان تولید می‌کنیم. خطوط تولید ما امکان چند کاربری نیز دارد یعنی همان خطی که نوت بوک تولید می‌کند، امکان تولید آل این وان را نیز دارد..

 قبل از اینکه قطعات به ایستگاه اول یا تولید برسد، سه فرآیند بر روی آن‌ها انجام می‌شود. یک قسمت قطعات پلاستیکی است که توسط دستگاه تزریق ما در سالن دیگر تولید و به ابتدای خط انتقال داده می‌شود.

قسمت دیگر، آماده سازی نرم‌افزارهای تست و ویندوز ماست، نرم‌افزارهایی که در فرآیند تولید برای تست و اطمینان از سلامت قطعات الکترونیکی خودمان استفاده می‌کنیم.

قسمت بعدی ال‌سی‌دی و نصب تاچ است که برحسب نیاز و سفارش مصرف کنندگان ما در بخش دیگری انجام می‌شود. پس بر حسب نیاز و یا سفارش، این سه فرآیند قبل از تولید انجام شده و به ابتدای خط انتقال پیدا می‌کند.

 در حین توضیحات فدوی، قسمت‌های گوناگون کارخانه مورد بازدید قرار گرفت، امری که در این بین مشهود بود، تولید قطعات پلاستیکی (مثل بدنه نوت‌بوک‌ها) توسط یک دستگاه بود و سایر بخش‌ها، با مونتاژ کارکنان بر روی این بدنه‌ها سوار شده و درون کارتن قرار می‌گرفتند.

 پس از این بازدید، مهدی نصیری، مدیرداخلی ماتریکس در سالن کنفرانس به میان خبرنگاران آمد تا توضیحات بیشتری در مورد سیاست‌های این شرکت، چرایی تولید (یا مونتاژ) در داخل، افزایش تعرفه و سایر موارد با خبرنگاران صحبت کند.

مدیر داخلی شرکت ماتریکس درباره تولید یا مونتاژ گفت: در تولید این محصولات، قطعاتی وجود دارد که به صورت انحصاری توسط برخی از کارخانه‌ها تولید می‌شوند. مثلا وقتی شما درباره CPU صحبت می‌کنید، به صورت انحصاری در دنیا توسط دو تا برند اینتل و AMD تولید صورت می‌گیرد. قطعه بعدی هارد یا واحد حافظه است که در ماشین‌های اداری یا ماشین‌هایی که قرار است در آن پردازش صورت بگیرد، در دنیا فقط یک تعداد تولید کننده مشخص داردو شما اگر به ام‌اس‌آی، سونی و یا دل هم مراجعه کنید، هاردی که دارند بر روی دستگاه خودشان می‌بندند، یکی از همین دستگاه‌ها است. ما هارد سونی به مفهوم تولید این کمپانی نداریم؛ برای همین وقتی ام اس آیمحصولش را وارد بازار کرد، از تولید کننده‌هایی کمک گرفت که برای دل و اچ‌پی هم قطعه تولید می‌کردند.

 وقتی به سراغ رم می‌رویم، مشخصا از دو تا سه تولید کننده بیشتر نمی‌توانیم نام ببریم، یا ترنسند هست یا سی‌گیت! اتفاقی که می‌افتد این است که در حوزه تولید آن چیزی که می‌تواند ما را به خودکفایی برساند، این است که ما آمدیم ۴ هکتار را به صورت کاملا بایر از اداره شهرک‌ها خریداری کردیم، و با سرمایه‌گذاری بالغ بر ۳۰ میلیارد تومان که فامیلی بیزینس است، یعنی هیچ پشتوانه دولتی و ارگانی هم ندارد، آن را به یک واحد تولیدی تبدیل کردیم. تنها جایی که امروز محصولات را به چنین شکلی در کنار هم قرار می‌دهد، ماتریکس است که دارد به صورت منطبق در کنار هم اتفاق می‌افتد.

وی درادامه با دفاع ازتولیدات شرکت گفت:شما وقتی محصولی از دل، اچ‌پی یا ایسوس را می‌گیرید، با کانفیگ‌هایی روبه‌رو هستید که چه بخواهید و چه نخواهید، محدود هستند. اما در ام‌اس‌آی چرا می‌گوییم تولید؟ چون شما می‌توانید محصول‌تان را به شکلی سفارش دهید که سازگار با نوع کار شما باشد. مثلا وقتی از جایی مثل بانک مراجعه می‌کنند تا محصولی بخرند که ۸ گیگ رم داشته باشد یا پردازنده Core i3 و حتی ویندوز اکس‌پی فقط بر روی دستگاه باشد، شاید در هیچ برند دیگری نتوانند به سرعت کاستومایز کنند و اتفاق دیگری هم که می‌افتد این است که ماتریکس می‌آید و تمام خدمات پس از فروش آن را بر عهده می‌گیرد.

وی افزود:آنچه که امروز در دنیا دارد در حوزه تولید اتفاق می‌افتد، این است که یک سری تولید کننده انحصاری، با فناوری‌های خاص قطعاتی را عرضه می‌کنند و مجموعه‌هایی که برندینگ دارند، این قطعات را به صورت منطبق در کنار هم قرار می‌دهند. ما تنها کاری که می‌توانستیم بکنیم این بود که لاین تولید خودمان را در حداکثر توان در محل کارخانه ماتریس استقرار ببخشیم. نفراتی که بالغ بر ۲۵۰ نفر هستند استخدام کرده و آموزش دهیم و محصول را از پایه صفر به جایی برسانیم که تبدیل به ماشینی شود که خدمات انجام می‌دهد.

در فاز دوم دستگاه تزریق پلاستیکی ۵۰ تنی را آوردیم و می‌خواهیم پس از آن تزریق ۷۰ تنی را هم بیاوریم و به این وسیله می‌خواهیم قطعات پلاستیکی دستگاه‌ها را تولید کنیم.

در فاز سوم برای آنکه به تولید جامعیت ببخشیم، کلین روم را درست کردیم که می‌خواهیم ۳ یا ۴ دستگاه SMT استقرار پیدا کند که باعث می‌شود برد ۱۶تایی کامپیوتر را در داخل کشور تولید کنیم.

تا این لحظه یعنی سال ۱۳۹۴، مجموعه‌های دست اندرکار در کشور اصلا دست به کار تولید نزدند چون این کار را بسیار پر ریسک می‌دانستند و فکر می‌کردند وارد شدن به این حوزه به جز ضرر چیزی برای‌شان نخواهد داشت. تا این لحظه هیچ پشتوانه مادی از جمله تهسیلات مالی و یا وام بانکی، برای مجموعه ما پرداخت نشده است. برای همین مجموعه‌ای که نیرو را آموزش داد، خط را استقرار داد، سوله را با تمام هزینه‌هایش راه‌اندازی کرد، امروز دارد محصولی را تولید می‌کند که به هیچ وجه برای شرکت سودآوری در مقایسه با هزینه‌های جاری‌اش ندارد!

وی تصریح کرد:ماتریکس متاسفانه وقتی وارد این موضوع شد، تنها اتفاق کوچکی که برایش صورت گرفت، این بود که تعرفه فقط قدری تغییر کرد و باز ما را متوجه منافع خاصی نکرده، به جای اینکه حمایت دستگاه‌های دولتی را داشته باشیم، این تیتر در سطح جامعه نشر پیدا کرد که این تولید نیست، مونتاژ است و چه دلیلی دارد که ما بیاییم و از این ها حمایت کنیم! واکنش ماتریکس در برابر این صحبت‌ها، می‌توانست این باشد که کرکره‌های اینجا را پایین بکشیم و ۲۵۰ نفر را بی‌کار کنیم و همان شرکت قبلی را با بیست نفر اداره کنیم؛ دیگر از آموزش و استفاده از کارشناس‌های نرم‌افزار و کامپیوتر خبری نباشد. ولی ما این کار را نکردیم، حتی در اوضاع و شرایط بد اقتصادی، یک نفر هم تعدیل نیرو نداشتیم، کار را پر توان جلو بردیم تا شاید یک روزی بتوانیم بیدار باش در سطح بازار مصرف خودمان ایجاد کنیم و بگوییم که متولیان امر، موضوع تولید کامپیوتر چیزی جز این نیست؛ و ما دست به کاری زدیم که به تفسیر آقای میرمهدی، یک دیوانگی است!

نصیری دربخش دیگری ازسخنانش اظهار داشت:اکنون ۱۹۴ کالا در ردیف محصولاتی هستند که تولید داخل بوده و دولت ارگان‌ها را موظف می‌کند برای خرید، از تولیدات داخل استفاده کنند. نوت‌بوک و کامپیوترهای بدون کیس تا این لحظه در لیست این ۱۹۴ کالا قرار نداشتند. وی با اشاره به روند مناقصات برگزار شده در تامین لپ تاپ وقطعات کامپیوتر گفت:مناقصاتی که در داخل کشور برگزار می‌شود، طبق مستنداتی که موجود است، بیشتر شبیه به یک سفارش است! آن سازمان دولتی مثلا می‌گوید هارد می‌خواهم با گارانتی سازگار یا لپ‌تاپ با گارانتی فلان! وقتی هم به آن‌ها مراجعه می‌کنیم و از این تخلف آشکار و بارز حرف می‌زنیم، می‌گویند که به ما گفتند اگر توانستید بگیرید و اگر هم نشد، نخرید! در حالی‌که در حوزه خدمات پس از فروش امروز مطمئنا ماتریکس تنها مجموعه‌ای هست که می‌تواند در سطح فروش عمده و سفارش کلان به مجموعه‌های دولتی بالاترین خدمات را ارایه دهد، چه در حوزه سفارش و چه در حوزه گارانتی و خدمات پس از فروش.

مدیر اجرایی ماتریکس در ادامه تصریح کرد: تمام تلاش ما بر این است که محصولی را تولید کنیم که ارزش افزوده به همراه داشته باشد و بتوانیم در بازار با محصولات مشابه رقابت کنیم. در برخی بخش‌ها ما موفق بودیم اما در قسمت‌های دیگر، نه! شاید بخش قابل توجهی از صنعت آی‌تی امروز، دارد به صورت قاچاق وارد کشور می‌شود، وقتی هم که مراجعه می‌کنیم به متولیان، می‌گویند ما تلاش خودمان را می‌کنیم! من می‌توانم به دانه به دانه فروشگاه‌هایی که در بازارهای بزرگ آی‌تی مثل رضا یا پایتخت کار می‌کنند، بروم و بگویم که این محصول برگ سبز داشته یا نه؛ اون فروشنده‌ای که گله می‌کند و می‌گوید چون ماتریکس آمده و تعرفه را ۱۵ درصد کرده و ما نمی‌توانیم دیگر بفروشیم، واقعیت این هست که قدری لاپوشی دارد صورت می‌دهد. نوت‌بوکی که ۱۵ درصد تعرفه‌اش را نمی‌دهد، قطعاتی که ۴ درصد گمرکی را پرداخت نمی‌کنند، برندهایی که ۶۰ درصد تعرفه خودشان را نمی‌دهند و وقتی وارد کشور می‌شوند و داخل ویترین مغازه قرار می‌گیرند، ۳۰ تا ۴۰ درصد کم‌تر از قیمت تمام شده ما عرضه می‌شود، مسلما برند msi نمی‌تواند قدرت بگیرد تا در بحث قیمت، رقابت را در بازار دنبال کند.

ارسال نظرات
موضوعات روز