پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران
شهردار تهران گفت: نقدوارزیابی سیاستهای شهری را باید از ارزیابی مدیران شهری جداکرد. مشکل ما در ارزیابی سیاست های شهری این است که به آن جنبه های شخصی داده می شود.
کد خبر: ۱۸۹۴۵
تیتر 20 - محمدعلی نجفی پس از گذشت نزدیک به یک ماه از آغاز فعالیتش در شهرداری تهران نخستین نشست خبری خود را در تالار ایران زمین برگزار کرد. در این نشست که با حضور چشمگیر خبرنگاران برگزار شده نزدیک به ۱۵۰ نفر درخواست سوال داشتند.
شهردار تهران در این نشست خبری با اصحاب رسانه گفت: خوشحالم پس از ۵۰ روز از فعالیتم در شهرداری تهران با اصحاب رسانه نشست گذاشته ام و معتقدم اگر برای شهروندان ارزش قائل هستیم، باید برای رسانه های آنان اهمیت قائل شویم و خوشحالم پس از ۵۰ روز فعالیت من در شهرداری امکان پاسخگویی به سوالات شما را داشته ام و در ۵۰ روز گذشته نیز در پاسخگویی به سوالات کوتاهی نکرده ام.
وی ادامه داد: به طور فصلی به سوالات خبرنگاران پاسخ خواهم داد.
وی افزود: شهر ما در کنار همه زیبایی ها و ظرفیت های بی مانندش، در معرض تهدیدهایی قرار دارد که ایجاب می کند وضعیت «زیست پذیری» و «پایداری» و «آسایش» و «آرامش روانی و اجتماعی» آن را به صورت مستمر مورد ارزیابی قرار دهیم. سیاست های شهری در چند دهه اخیر، از یکسو به افزایش داشته ها و امکانات شهری منجر شده و از سوی دیگر زیست پذیری و پایداری آن را کاهش داده است. با آن که دستاوردهایی داشته ایم- برای نمونه در زمینه حمل و نقل عمومی یا وضعیت معابر و راه های شهری- ولی کیفیت محیط اجتماعی و محیط زیست شهری یا منبع تامین مالی موردنیاز شهر در وضعیت مطلوبی نیست.
در ارتقاء زیست پذیری و پایداری شهری موفقیت چندانی نداشته ایم
شهردار تهران گفت: سیاست های شهری طی دهه های متمادی عمدتا معطوف به اداره روزمره شهر بوده و به آینده شهر کمتر اعتنا داشته است و در نتیجه، در ارتقاء زیست پذیری و پایداری شهری موفقیت چندانی نداشته است.
نجفی اظهار کرد: امروز در وضعیتی قرار داریم که ادامه سیاست های قبلی ممکن نیست. دارایی های و منابع شهر تا حداکثر ممکن مورد بهره برداری قرار گرفته است. فضاهای شهری فروخته شده اند، منابع آب شهر برای رشد آتی شهر کفایت ندارند، در کنار آن نابرابری فضایی و اجتماعی در حال گسترش است و ... تنش های حاصل از این پدیده ها در سطح فردی و روابط بین شهروندان و به صورت روزمره خود را آشکار می کند.
وی یادآور شد: سیاست های شهری کنونی قادر به حل این مشکلات نیست. زمان بازنگری در این سیاست ها فرا رسیده است. شکل دادن به آینده شهر بدون ارزیابی سیاست ها میسر نیست. ما به ایده هایی برای شهر آینده نیاز داریم و این جز از طریق گفتگوی عمومی و فراگیر به دست نمی آید. ایده درباره شهر نزد این یا آن فرد یا گروه نیست. ایده در جریان گفت و گوی عمومی بین گروه های مختلف مردم، کارشناسان و مدیران شکل می گیرد.
مصلحت شهر، مفهومی معادل «منافع ملی» در سطح کشور است
جفی افزود: نقد و ارزیابی سیاست های شهری را باید از ارزیابی مدیران شهری جدا کرد. مشکل ما در ارزیابی سیاست های شهری این است که به آن جنبه های شخصی داده می شود. متاسفانه فضای سیاسی کشور هم این گرایش را تشدید می کند که نقد سیاست های شهری را به نقد مدیران گذشته تقلیل دهد. نقد مدیریت شهری، هویتی شده است و این امکان نقد و تغییر سیاست ها را دشوار ساخته است. تصور این که اگر این فرد یا آن فرد بیاید، یا این جناح یا آن جناح بیاید، شهر دچار مشکل می شود یا مشکلات به تمامی حل می شود، تصور واقع بینانه ای نیست. ما به علت هویتی شدن سیاست- از جمله در حوزه نقد وضعیت شهر- نتوانسته ایم به مفهوم مصلحت شهر نزدیک شویم مصلحت شهر، مفهومی معادل «منافع ملی» در سطح کشور است. شهر محل زندگی همه ماست و همه ما جدا از گرایشهای سیاسی و اجتماعی مان به شهری زیست پذیر و پایدار نیازمندیم.
مدیران شهری جدید با توقعات و انتظاراتی مواجه اند که نمی توانند در کوتاه مدت به آن پاسخ دهند
وی افزود: در حالی که مشکلاتی که با آن مواجه ایم، مشکلاتی است که هم اکنون پیش روی ماست ولی راههای کوتاه مدت به آن پاسخ نمی دهد. شکاف بین مشکلات عاجل و فوری و راههای میان مدت یکی از مسائلی است که در سیاستگذاری شهری با آن مواجه ایم. تغییر سیاستها و روش ها نیازمند زمان است. مدیران شهری جدید با توقعات و انتظاراتی مواجه اند که نمی توانند در کوتاه مدت به آن پاسخ دهند.
به گفت وی، برای حل مشکلات و جلوگیری از سرخوردگی مردم، تنها راه، مشارکت گسترده مردم است. در کنار آن، تغییر سیاستها پیامدهایی دارد که بار آن برای همه گروهها و اقشار اجتماعی یکسان نیست. برخی گروههای اجتماعی توان تحمل تغییراتی که نیازمند هزینه است، را ندارند. برخی گروه ها هم از سیاستهایی که در شهر در پیش گرفته شده، بهرهمندی بیشتری داشتهاند. باید کسانی که از رشد شهری در دهههای اخیر بهرهمندی بیشتری داشته اند، سهم بیشتری در این تغییر بر عهده گیرند. کسانی که ساختمان های بلندمرتبه شان بار ترافیکی برای شهر ایجاد می کند، کسانی که با اتومبیلهای لوکس خود نوعی تجمل را بر زندگی شهری تحمیل می کنند، باید در تامین این هزینهها مشارکت بیشتری داشته باشند.
نجفی گفت: نتایج نظرسنجی های اخیر نشان میدهد که این باور در بخش مهمی از جمعیت شهری عمومیت یافته است که کسانی که برخوردارترند، باید در تامین هزینههای شهری سهم بیشتری بر عهده بگیرند.
توسعه حمل و نقل عمومی باید به صورت شبکه ای باشد
اولین سوال از شهردار تهران درخصوص حل ترافیک آزار دهنده شهر تهران و اخذ عوارض سوخت به عنوان سیاست کاهش دهنده خودرو محوری در پایتخت بود و اینکه آیا قصد ندارند هزینه های استفاده از خودرو شخصی را افزایش دهند؟ که نجفی در پاسخ به این پرسش گفت در نظرسنجی ها ترافیک به عنوان اولین و دومین مشکل اساسی تهران مطرح شده که ۴ راهکار اساسی دارد.
وی ادامه داد: توسعه حمل و نقل عمومی باید به صورت شبکه ای باشد و حمل و نقل عمومی باید به صورت شبکه ای در دسترس شهروندان قرار گیرد.
شهردار تهران همچنین کاهش سفرهای درون شهری با هوشمندسازی سیستم های خدماتی را از دیگر راه های کاهش ترافیک دانست و گفت: باید حضور در ادارات را با توسعه هوشمندسازی کاهش دهیم که در این رابطه اقداماتی در دولت انجام شده است.
نجفی گرانتر شدن استفاده از حمل و نقل شخصی را از دیگر راهکارهای کاهش ترافیک پایتخت دانست و گفت: در بسیاری از شهرها استفاده از بزرگراه ها همراه با هزینه هایی است. متاسفانه در تهران بزرگراه ها پرترافیک تر از معابر کندرو است. امیدواریم مراجع بالادستی مانند شورا و مجلس از این طرح که هزینه بر بودن استفاده از خودروی شخصی که در ساعات پیک است، حمایت کنند.
وی یکی دیگر از راهکارهای حل ترافیک را نگاه علمی تر به موضوع ترافیک دانست و افزود: بعضی از اصلاحات هندسی در شهر می تواند بخش زیادی از ترافیک را کاهش دهد. با پلیس راهور و مراجع علمی و دانشگاهی در خصوص برنامه های اصلاح هندسی شهر برای معابر پرترافیک از جمله میادین و برخی معابر رایزنی هایی انجام داده ایم.
سیاست ها در بافت فرسوده موفق نبوده/طرح جدید تا پایان هفته
نجفی در پاسخ به سوالی درباره بافت فرسوده و اینکه در ۱۰ -۱۲ سال گذشته در زمینه بافت فرسوده موفق نبوده ایم، گفت: بافت فرسوده از بزرگترین مشکلات نظام است. در گذشته هم سیاست هایی که توسط دولت و شهرداری دنبال شد، موفق نبوده است.
وی افزود: لذا معضلات، باقی مانده و از نظر کمیت نتوانستم اهدافمان را پیگیری کنیم.
شهردار تهران با بیان اینکه نیاز به برنامه جدید داریم، اظهار داشت: طرح جدیدی را با وزارت مسکن و شهرسازی تهیه کرده که امیدواریم تا آخر هفته تکمیل شود. ضمن اینکه رئیس جمهور نیز در این مورد پیگیری جدی دارد.
نجفی با اشاره به طرح جدید تصریح کرد: اساس این طرح توجه به توانایی های بخش خصوصی و سیستم دینامیک است. توضیحات بیشتر آن نیز پس از ارائه گزارش به رئیس جمهور ارائه خواهد شد.
وی با اشاره به تغییر نظام در بافت فرسوده گفت: نگاه ما به بافت فرسوده اجتماعی و فرهنگی است. یعنی معتقدیم یکی از دارایی های فرهنگی و اجتماعی ما بافت فرسوده است. لذا سیاست ما این است که هرجا بافت فرسوده وجود دارد تخریب کنیم و ساختمان جدید بسازیم.
شهردار تهران خاطرنشان کرد: می شود در بخشی از بافت فرسوده با ایجاد اصلاحات و تغییرات آن بافت را احیاء کرد. به عنوان مثال به جای اینکه شهر آفتاب در خارج از تهران باشد، نمایشگاه فرهنگی با امکان گشت و گذار و کتابخانه در این بافت فراهم شود.
شهردار تهران در پاسخ به سوالی مبنی بر بدهی های دولت و شهرداری و اینکه گفته می شود میزان بدهی ها ۱۰ هزار میلیارد تومان است اما نجفی بدهی ها را نادیده می گیرد گفت: نقل قولی از من شده که گفته ام دولت به شهرداری بدهی ندارد این درست نیست و آن را تکذیب می کنم. گفتم باید حساب و کتاب دقیق شود.
وی افزود: ابتدا درباره مسائل مربوط به سال ۹۶ صحبت می کنم. در بودجه سال ۹۶، ردیف هایی متعلق به شهرداری است و باید به شهرداری پرداخت شود و در طول ۶ ماه اول تقریبا هیچ اعتباری پرداخت نشده است.
شهردار تهران گفت: با کرباسیان و نوبخت جلساتی داشتیم و قولی گرفتیم که سهم شهرداری در سال ۹۶ به طور کامل پرداخت شود.
نجفی با اشاره به جرایم رانندگی اظهار داشت: یکی از این ردیف ها، جرایم رانندگی است که طبق قانون ۶۰ درصد آن متعلق به شهردار تهران است. در ۵ ماهه اول سال، ۸۰ میلیارد تومان جریمه به خزانه واریز شده که ۶۰ درصد آن متعلق به شهرداری است و قول برای پرداخت داده می شود.
وی تأکید کرد: برای قبل از سال ۹۶، شهرداری ادعاهایی دارد و بالعکس دولت هم مطالبی را مطرح می کند.
شهردار تهران خاطرنشان کرد: دولت بخشی از ادعاهای شهرداری را قبول ندارد. در اینجا یک بحث حقوقی است که در حال پیگیری است.
نجفی تصریح کرد: در بحث قوانین بودجه، ردیف هایی وجود دارد که دولت مجاز به کمک است. دولت این ردیف ها را پرداخت نکرده است. حالا شهرداری می گوید دولت ردیف های مجاز را پرداخت نکرده و الان باید بدهد. در حالی که در قوانین بودجه، ردیف های بودجه یک ساله است و وقتی پرداخت نشد نمی شود در سال بعد پرداخت کرد.
شهردار تهران افزود: موارد اختلافی زیاد است و ساده نیست. بحث های حقوقی که کمیته ای تشکیل شده که تمام این موارد در آن بررسی شود.
چهار نشریه از مجلات گروه همشهری که زیر ۲۰ درصد استفاده می شدند، تعطیل شد
شهردار تهران در پاسخ به سوال دیگری در مورد گروه مجلات همشهری گفت: بخش زیادی از فعالان رسانه های مکتوب، اعتراض هایی داشتند در خصوص انتشار آنها. چون شرایط غیررقابتی ایجاد می کردند.
وی افزود: در بررسی های ما مشخص شد تعدادی از این مجلات زیر ۲۰ درصد مورد استفاده قرار می گیرند و ۸۰ درصد بازگشت دارند. در حالی که برای آنها یارانه های فراوان توسط شهرداری پرداخت می شد.
نجفی تصریح کرد: در حال حاضر تنها چهار عنوان از مجلات که زیر ۲۰ درصد استفاده می شدند، تعطیل شدند و من معتقدم بیش از این تعداد مجلات باید تعطیل شود.
نجفی در پاسخ به پرسشی که آیا به شما توصیه شده در خصوص مدیریت گذشته شهردار تهران سخنی به میان نیاورید و اینکه آیا موضوع هزینه های فاقد در شهرداری را پیگیری می کنید، گفت: سال ۸۶ که به شورای شهر رفتیم، عملکرد دوران شهردار قبلی را از سال ۸۲ تا ۸۶ مورد بررسی قرار دادیم و زمانی که به موارد تخلف جدی برخورد کردیم، به آن موضوعات پرداختیم.
وی ادامه داد: هزینه های فاقد به هزینه هایی گفته می شود که در بودجه پیش بینی نشده، اما هزینه می شود. بخشی از آن قابل دفاع است و بخشی از آن قابل دفاع نبود و مشخص نبود در کجا هزینه شده است که به گمانم در آن زمان حدود ۳۲ میلیارد تومان بود.
شهردار تهران افزود: تا پایان دوره شش ساله، رئیس شورا اجازه این موضوع را به ما نداد و ما نیز در اقلیت بودیم و امکان طرح این موضوع در دستور کار شورا نبود.
از طرف هیچ مرجعی برای من شرطی تبیین نشد
نجفی تاکید کرد: از طرف هیچ مرجعی برای من شرطی تبیین نشد، نه شورای شهر، نه وزارت اطلاعات و نه هیچ مرجع دیگری، زیرا آن را نمی پذیرفتم چون صراحتا اعلام کرده بودم داوطلب شهردار شدن نیستم و مدیریت شهری اگر نیازی به بنده دارد و فکر می کند کسی به خوبی من شهرداری را اداره نمی کند حاضر به پذیرفتن این سمت هستم. وقتی کسی داوطلب کرسی نباشد، شرطی را نیز برای ورود قبول نمی کند.
وی تصریح کرد: ۱۲ سال مدیریت در یک شهر مطمئنا بدون اشکال نخواهد بود و اگر ما به اشکالات جدی برسیم که قابل دفاع نباشد، آن را مطرح می کنیم. همان طور که نهادهای امنیتی و قضایی به موضوع عملکرد یکی از معاونان شهردار ورود کرده و بر روی آن حساس شدند و امیدواریم هر وقت به نتیجه رسیدند نتایج آن را اعلام کنند.
شهردار تهران تاکید کرد: هر جا حقوق مردم پایمال شود نتایج آن را عمومی اعلام خواهم کرد.
وی با بیان اینکه دیروز نیز جلسه ای محرمانه با مقامات قضایی و امنیتی داشتیم که چون محرمانه است نمی توانم آن را بیان کنم، گفت: در این موضوع برخی از موارد مطرح شده و اعلام شده منابع و منافع شهروندان که ناحق به دیگران منتقل شده باید بازگردد.
بسیاری از افشاگری های انجام شده اخلاقی نیست
نجفی اعلام کرد: بسیاری از افشاگری های انجام شده اخلاقی نیست و تنها چهره افراد را مخدوش می کند.
وی با بیان اینکه شایعاتی که در مورد من است همه آنها که مثبت است درست است، اما آنها که منفی است شاید ۱۰ درصدش درست باشد، گفت: نباید بر اساس شایعات در خصوص افراد قضاوت کنیم.
توضیح شهردار درباره املاک نجومی/نقشی در افشاگری نداشتم
نجفی در پاسخ به سوالی درباره املاک نجومی، نتایج آن و اینکه او نقشی در افشای این پرونده داشته، گفت: آقای قالیباف در مناظرات اسمی از من برد که نجفی در افشای املاک نجومی نقش داشته است، من بعدها توضیحاتی به ایشان دادم که قالیباف قانع شد.
وی توضیح داد: در تابستان سال ۹۵ با جمعی از دوستان اصلاح طلب که برخی از آنها عضو شورای شهر بودند درباره انتخابات ریاست جمهوری و شورای شهر برای سال ۹۶ جلسه ای داشتیم در آن جلسه یکی از اعضای شورای شهر گزارشی درباره املاک نجومی داد و نامه ای به من ارائه شد.
نجفی افزود: من دیدم مخاطب نامه مدیرکل حوزه ریاست شهردار تهران است و از او توضیح خواسته شده بود. من در همان جلسه اعلام کردم به نظرم چون نامه گزارش نهایی نیست و تنها طرح سوال است نباید آن را افشا کنیم. من آن نامه را به احدالناسی ندادم جز دبیرخانه ستاد مبارزه با مفاسد ریاست جمهوری اما آن روز برادرمان در شورای شهر نامه را به یاشار سلطانی ارائه داد.
وی افزود: در مورد املاک نجومی ظاهرا قالیباف مشاور خاصی را برای پیگیری و ارتباط با دستگاه قضایی معرفی کرد اما این شخص با ما همکاری نکرده است.
وی گفت: چند روز پیش عنوان شد نماینده شهردار با دستگاه قضا ارتباط داشته لذا ما نامه ای نوشتیم و اعلام کردیم ایشان نماینده ما نیست.
نجفی با بیان اینکه هنوز بحث املاک نجومی مبهم است، گفت: دلایل ابهام به دلیل همکاری نکردن نماینده آقای قالیباف است به همین دلیل نتوانستیم اطلاعات دقیق دربیاوریم. در حال حاضر کمیته سه نفره ای تشکیل دادیم تا به طور کلی و شفاف به موضوع واگذاری ها بپردازد به ویژه املاک نجومی.
نجفی تاکید کرد: این واگذاری ها تنها از طریق سازمان املاک شهرداری نبوده و بخش های دیگری هم دخیل بوده اند که به زودی درباره آنها توضیح خواهیم داد.
مورد هجمه قرار نگرفتم
شهردار تهران در خصوص اینکه این روزها به دلیل انتصاباتی که دارد مورد انتقاد و هجمه اعضای شورا قرار گرفته است، گفت: مورد هجمه قرار نگرفته ام و برخی اعضای شورا در این خصوص طرح سوال کرده اند و در رسانه ها به گونه ای منعکس شد که منطبق با واقعیت نبود.
وی ادامه داد: در خصوص دفتر امور شوراها که زیرمجموعه معاونت برنامه ریزی شهرداری است درخواست کردم اعضای شورا که مستقیما با این فرد کار می کنند، فردی را معرفی کنند. سه هفته زمان برد که این فرد انتخاب شود و این موضوع طبیعی است زیرا ۲۱ نفر با نگاه های متفاوت وجود دارند بنابراین من هجمه ای نمی بینیم و تاکنون انتقادهایی را که می توانستم جواب دادم.
نجفی با بیان اینکه نیروهای انسانی شهرداری از اصلی ترین سرمایه های شهرداری هستند، گفت: بارها مورد انتقاد کارکنان شهرداری بوده ایم که چرا ارتقای شغلی ندارند و نباید چنین احساسی وجود داشته باشد بنابراین طرحی را تدوین کرده ایم که مدیران شهری به سه قسمت تقسیم می شوند. مدیران عالی، مدیران راهبردی و مدیران حرفه ای که در حوزه مدیران حرفه ای فراخوان خواهیم داد و هر کس احساس می کند شایستگی این پست را دارد می تواند آن را اعلام کند که از ۸۰۰ مدیر شهری تنها صد نفر جزو مدیران راهبردی و اصلی هستند و بقیه را مدیران تخصصی تشکیل می دهند.
شهر تهران بی قواره است
شهردار تهران در پاسخ به سوالی مبنی بر مناسب سازی محیط شهری برای ناتوانان به ویژه نابینایان گفت: بارها از بی قوارگی شهر تهران به ویژه برای اکثر شهروندان سخن گفتم. یعنی تاکید کردم عموم شهروندان از زندگی در تهران لذت نمی برند.
وی در ادامه در خصوص این که چقدر تهران شهر دسترس پذیری است گفت: شهر تهران برای عموم شهروندان تهرانی طراحی نشده است و عموم شهروندان از زندگی در شهر لذت نمی برند و آرامش و آسایش کافی در شهر ندارند. یکی از موارد بی توجهی در طراحی شهر تهران و تصمیم گیری های شهری مساله افرادی است که ناتوانایی های جسمی و ما معلولیت رنج می برند. شهر تهران به هیچ عنوان مناسب این افراد نیست و ما از این بابت شرمنده هستیم. یکی از کارهایی که زمان بر است این است که شهر تهران را به شهر دوستدار اقشار مختلف تبدیل کنیم.
نجفی با بیان اینکه تغییر طراحی شهری زمان بر است، گفت: سه نفر که هر سه آنها در گروه معلولان جای می گیرند برای مشاوره در امور مناسب سازی تهران به من معرفی شدند که انشاالله به زودی یکی از آنها به این مسئولیت منصوب می شود و وظیفه اصلی او این خواهد بود که نگاه به مسائل و مشکلات و اصلاح محدودیت ها را گزارش دهد.
برخی از احکام گذشته قابل بازپس گیری نیست
نجفی در پاسخ به سوال دیگری درباره برخی واگذاری های غیرقانونی گفت: اگر بخواهم مثالی بزنم یکی از واگذاری ها در خیابان پاسداران را مطرح می کنم که عنوان شد در یکی از بوستان ها برج ساخته می شود.
شهردار تهران ادامه داد: البته پس از بررسی ها مشخص شد آنجا بوستان نبوده بلکه زمین خالی بوده که شهرداری در قبال بدهی به پیمانکار و دریافت پول آن زمین را فروخته، ضمن آنکه روی آن تراکم هم داده است.
وی اظهار کرد: در مقابل کار انجام شده ما چه می توانیم بکنیم؟ مواردی از این دست زیاد است و امیدواریم دیگر چنین مسائلی تکرار نشود.
شهرداری تهران ۴برابر ظرفیت نیرو دارد/ قصد تعدیل و اخراج نداریم
شهردار تهران در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه شهرداری بیش از ۶۸ هزار نیرو دارد که به گفته یکی از اعضای شورای شهر تعداد تقریبی نیروها ۱۲۵ هزار نفر است، این در حالی است که ۱۶ هزار پست سازمانی در شهرداری داریم و شما نیز قصد تعدیل ندارید، با این نیروهای مازاد چه باید کرد؟ گفت: بر اساس آخرین گزارش معاونت توسعه منابع انسانی که به زودی در اختیار نشریات قرار می گیرد، تعداد نیروهای ما ۶۸ هزار و ۱۳۶ نفر است.
وی با بیان اینکه ریشه اختلافات کجاست، گفت: برخی سازمانها را در محاسبات و آمار نمی آورند، مثلا بهشت زهرا حدود ۳۰۰ پرسنل دارد که در آمارها نیامده یا سازمان ورزش بیش از ۳۰۰ نفر را از طریق شرکت هادیان شهر استخدام کرده که در آمارهای قبلی نیامده است.
نجفی افزود: اما عدد ۱۲۵ هزار نفری که یکی از اعضای شورای شهر گفته مربوط به کسانی است که با پیمانکاران شهرداری قرارداد دارند و در واقع شهرداری حقوق آنها را می پردازد. افرادی مانند کارگران شهرداری و مسئولان نظافت شهری، اگر آنها را نیز به حساب بیاوریم، عدد ما به همان ۱۲۵ هزار نفر می رسد، اما واقعیت این است که اینها پرسنل نیستند.
وی با اشاره به نیروهای شهرداری تهران گفت: شهرداری های مشابه حدود ۱۵ هزار نفر نیرو دارند و هیچ شهرداری در دنیا به اندازه تهران نیرو ندارد.
نجفی با بیان اینکه ما به نیروهای انسانی مان به عنوان سرمایه نگاه می کنیم و قصد تعدیل و اخراج نداریم، گفت: البته نیروهایی که سلیقه ای، فرمایشی یا بی منطق جذب شده باشند کنار گذاشته می شوند.
وی تاکید کرد: بخشی از نیروها هم در واگذاری های پروژه ها به بخش خصوصی ممکن است همراه با پروژه به دستگاه های خصوصی منتقل شوند.
بدهی های جدید به صورت معجزه آسا کشف می شود/ آخرین وضعیت واگذاری شهروند و شهر آفتاب
شهردار تهران در پاسخ به سوال دیگری در مورد مبلغ دقیق بدهی ها و آخرین روند واگذاری مجموعه شهر آفتاب و شهروند گفت: ۳۰ هزار میلیارد عددی است که اگر تا یک ماه آینده بیشتر نشود، رقم بدهی شهرداری معلوم می شود، اما متاسفانه بدهی های جدید به صورت معجزه آسا کشف می شود.
وی درباره ریز این بدهی ها ادامه داد: ۱۸ هزار میلیارد مربوط به بانکهاست، هشت تا ۹ هزار میلیارد بدهی مربوط به پیمانکارانی است که طلبکارند و ۳ هزار میلیارد بدهی متفرقه داریم.
وی درباره واگذاری شهر آفتاب و شهروند به یک بانک خصوصی گفت: این پروژه از دوره قبلی مدیریت شهری مطرح شده، اما بر روی قیمت به توافق نرسیدند، شورای شهر پیشین هم ورود کرده، اما در نهایت واگذاری انجام نشده است.
عبارت راستی آزمایی را قبول ندارم
شهردار تهران در پاسخ به پرسش خبرنگاری در خصوص اینکه آیا قصد ندارد کمیته راستی آزمایی تشکیل داده تا آمارهای گذشته را مورد بازبینی قرار دهند، گفت: این عبارت را به این صورت قبول ندارم، ما تنها در خصوص هولوگرام ها کمیته ای برای بررسی صحت آنها تشکیل داده ایم که حدود ۴۲۷ مورد بررسی شد و ۲۰۰ مورد دیگر نیز در حال راستی آزمایی است. از این تعداد برخی تایید و برخی رد شده اند.
وی با اشاره به اینکه بر اساس فرصت صد روزه وضعیت آماری شهر را ارائه خواهم داد، گفت: چارچوب های کلی که وضع شهر را تحویل گرفته ایم را به شورا ارائه می کنیم و شهروندان خود می توانند این موضوع را مقایسه کنند و واقعیت های موجود را متوجه شوند.
نجفی با بیان اینکه در خصوص بدهی هایی که اعلام شده ۳۰ هزار میلیارد بدهی شهرداری است که به تازگی بنیاد تعاون ناجا نیز اعلام کرده ۲ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان بدهی از شهرداری دارد، گفت: این بدهی ها ناگهانی به بدهی های شهرداری اضافه شده، همچنین ۲۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان نیز بدهی های پروژه های فنی باقیمانده است که در کل ۵۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان بدهی های شهر و پروژه های نیمه تمام عمرانی است.
شهردار تهران در پاسخ به پرسش دیگری در خصوص حضور سرمایه گذاران خارجی در پروژه های شهری گفت: یکی از ضعف های عمده سال های گذشته عدم حضور مستقیم سرمایه گذاران خارجی در پروژه های شهری بوده و تنها از فاینانس استفاده شده و یکی از انگیزه های من برای سفر به کره نیز تشویق سرمایه گذاران خارجی به حضور در پروژه های شهری است.
وی بررسی خودروهای برقی و موتورسیکلت های برقی را از دیگر مواردی دانست که در سفر به کره به آن خواهد پرداخت. همچنین تولید برق از زباله از دیگر موضوعاتی است که می توانند سرمایه گذارهای خارجی به آن ورود پیدا کنند که امیدواریم یک تیم قوی زمینه های سرمایه گذاری های مناسب را احصاء کنند.
نجفی در خصوص وضعیت جمع آوری معتادان متجاهر از سطح شهر گفت: یکی از مواردی که شهرداران کل کشور در آن موفق نبوده اند، اجرای برخورد با معتادان متجاهر است، در کل شهرهای کشور این پروژه با موفقیت انجام نشده که باید راهکارهایی برای ساماندهی این موضوع در دستور کار قرار گیرد که در اولین دیدارهای خود با مسئولین وزارت رفاه و بهزیستی جلساتی در این رابطه داشته ایم.
با تخلفات برخورد می کنیم/ هدفم نجات تهران است
شهردار تهران در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا برندهای تخلف هنوز عهده دار مسئولیت در شهرداری هستند و شما هنوز هیچ مورد شکایتی را مطرح نکردید، گفت: از ابتدا هم عنوان کردم هیچ معامله ای با کسی نمی کنم. برای پذیرفتن مسئولیت نه شرطی پذیرفتم، نه شرطی را می پذیرم. در شهرداری تهران هم جز نجات تهران و خدمت به مردم هیچ هدفی ندارم.
وی افزود: بارها به ما توصیه شده که از ۸۰۰ پست مدیریتی یکی را به فلان فرد بدهید، اما تاکنون نپذیرفتم و این توصیه ها را نخواهم پذیرفت.
نجفی تاکید کرد: اگر تخلفی باشد که از نظر مدیریتی قابل توجیه نباشد حتما با آن برخورد می کنیم و اگر تاکنون با کسی برخورد نشده یعنی به جمع بندی نرسیده ایم.
وی تصریح کرد: ما موارد متعدد شکایت در حوزه های چهارگانه را داشتیم که از طریق هیات رسیدگی به تخلفات و دستگاه قضایی طرح شکایت شده است.
شهردار تهران ادامه داد: یکی از این موارد استخدام شش هزارنفر در شهرداری در روزهای پایانی است که به هیات تخلفات شکایت کردیم، اما چون مدیر پیشین بازنشسته بوده این موضوع باید در هیات تخلفات ریاست جمهوری پیگیری شود.
شهردار تهران درباره جمع آوری معتادان متجاهر و انتقال آنان به مراکز بهاران شهرداری و نیز بازگشت معتادان به اعتیاد بعد از ترک گفت: می گویند تنها ۷ درصد از معتادان متجاهری که جمع آوری می کنیم بعد از معالجات و آموزش ها از اعتیاد دست می کشند و ۹۳ درصد بر می گردند. این معلوم است یک جای کار اشکال دارد. در روزهای اول مسئولیت در شهرداری تهران جلسه ای با وزیر کار و مسئولان بهزیستی داشتیم. کمیته مشترکی برای کنترل ناهنجاری های مختلف تشکیل دادیم یکی از بخش های آن کمیته پرداختن به معتادان متجاهر و کنترل اعتیاد است. .به نظرم می آید باید تجدید نظر اساسی کنیم اما اینکه چه کاری باید بکنیم الان برنامه روشنی برای این موضوع ندارم.
وی ادامه داد: شهرداری در گذشته بخشی از این مراکز را به بخش خصوصی واگذار کرده است که برخی موفق و برخی ناموفق بودند و نیاز به ارزش گذاری دارند. تعدادی سازمان مردم نهاد وارد کار با شهرداری شده اند اما در مواردی بیشتر جنبه مالی داشته است تا حل مشکل. باید ارزیابی مجدد وسیع انجام دهیم و سیستم را برای مبارزه با ناهنجاری های اجتماعی دوباره بازیابی کنیم.
واکنش نجفی به شائبه ممنوعالتصویر شدنش
نجفی در ادامه نشست خبری خود در پاسخ به سوالات خبرنگاران درخصوص شائبه ممنوعالتصویر شدنش تصریح کرد: در روز پنجشنبه نشستی با فرماندهان نیروهای انتظامی داشته و حتی مصاحبهای با شبکههای تلویزیونی انجام دادم اما این مصاحبه پخش نشد و با وجود این مساله شایعه ممنوعالتصویریام را شنیدم.
شهردار تهران با بیان اینکه روز گذشته میخواستم از آقای علی عسگری بپرسم که اگر ممنوعالتصویر هستم فکری کنم، گفت: من هم درخصوص ممنوعالتصویریام شنیدهام اما دقیقا نمی دانم این اتفاق افتاده است یا خیر؟
نجفی در پاسخ به این سوال مبنی بر انتصاب افراد دارای شائبات در بدنه شهرداری گفت: بعضا در فضای مجازی اخباری منتشر میشود که فلان آدم به عنوان مدیر از سوی من انتخاب شده و بعد همان رسانهها انتقاداتی را به این انتصابی که اصلا صورت نگرفته، منتشر میکنند. در حالی که فردی که اسمش مطرح شده اصلا قصد نداشتیم انتخاب کنیم.
وی افزود: در برخی خبرها آمده که یکی از مدیرانی که در زمان قالیباف، سازمانش را تعطیل کرده تا کارمندان به استقبال قالیباف در ستاد انتخابات کشور بروند، قرار است شهردار شود اما اعلام میکنم به هیچ عنوان این فرد گزینه ما نبوده است.
نجفی درباره پروژه های عمرانی و قرارداد با سپاه گفت: شهری مثل تهران را نمی توان بدون پروژه عمرانی پیش برد. ما باید نگاه آینده نگر داشته باشیم و برای نیازهای آینده شهر ساختارهای فیزیکی را فراهم کنیم. نگاه به پروژه های عمرانی تنها به میزان زیادی نگاه فیزیکی و سیویل بوده است و بخش اجتماعی و نگاه انسانی کمتر در پروژه های تهران بوده است. نمونه بارز پل دو طبقه صدر است که هزینه زیادی درباره آن شده است. وقتی به آن نگاه می کنید احساس مثبت روانی و انسانی به شما دست نمی دهد. اینکه هزینه این پروژه چقدر دقیق بوده است و چقدر پروژه موثر بوده است، بحث دیگری است. از این به بعد می خواهیم نگاه را تغییر دهیم.
شهردار تهران ادامه داد: قطعا حجم منابعی که شهر تهران در پروژه های عمرانی هزینه کرده است به میزان قبلی نخواهد بود و پروژه های اساسی تر و مورد نیازتر مورد توجه قرار می گیرد. بر این اساس معاون فنی عمرانی که طی یکی، دو روز آینده اعلام می شود یک نگاه فرهنگی متناسب با ساختن شهر دارد و رشته خودش شهرسازی است که می تواند با این نگاه به شهر بنگرد.
وی افزود: پروژه های کوچک را به بخش خصوصی اگر داوطلب اجرا و تکمیل داشته باشند، واگذار کنیم. دیروز هم در شورای معاونان بحث اصلی مساله واگذاری پروژه های کوچک به بخش خصوصی بود. پروژه های اصلی نیز باید تکمیل شود اما یکی از مهم ترین مشکلات ما منابع مالی است. از بهمن ماه سال گذشته تا کنون هیچ منبع مالی جدیدی به آنها تزریق نشده بود. بعضی از آنها متوقف شده بود و به سمت تعطیلی حرکت می کرد. جلسات متعددی داشتیم که بتوانم این پروژه ها را نهایی کنیم. برخی از پروژه ها مثل زیرگذر آرش اسفندیار از پروژه های خوب و تاثیرگذاری است که باید تکمیل شود.
وی گفت: همکاری ما با سپاه با قرارگاه ثارالله بوده و ما با همکاری با شرکتهای این قرارگاه راضی هستیم و همین الان نیز این قرارگاه طلبهای زیادی از ما دارد و پروژهها را به خوبی پیش میبرد. پس همکاری با این قرارگاه ادامه خواهد داشت اما در قالب رقابت سالم و شفاف.
نجفی افزود: به جای اینکه پروژهها به طور انحصاری واگذار شوند، مایل هستیم پروژهها در مناقصهها و مزایدهها، عمومی و شفاف واگذار شود.
وی در بخش دیگری از نشست خبری خود، با اشاره به نقشش در انتشار اسناد واگذاری املاک که به پرونده املاک نجومی شهرت یافته است، گفت: قالیباف در مناظرههای معروف انتخاباتی، اسم من را به عنوان یکی از فاش کنندگان پرونده آورده اما در جلساتی که با وی داشتم توضیح دادم که نقشی ندارم و ایشان هم قانع شد.
در ادامه این نشست خبرنگاری در خصوص درآمد های ناپایدار و بودجه های کلان فرهنگی شهر تهران از نجفی سوال پرسید که وی پاسخ داد: درآمد های ناپایدار شهرداری تهران بیش از ۷۰ درصد درآمدها را تشکیل می دهد باید فکر جدیدی داشته باشیم و منابع پایدار تامین کنیم این کاری نیست که در کوتاه مدت جواب دهد. مناطقی در شمال تهران قرار دارند و قیمت های بالایی دارند اما در سال ۱۵۰ هزار تومان به شهردرای بابت عوارض پرداخت می کنند که غیر عادلانه است.
شهردار تهران ادامه داد: بالای محور خیابان انقلاب به ازای هر چند ماشین یک ماشین بالای ۱۵۰ میلیونی می بینید این درست است که کسی چنین ماشینی سوار می شود در سال یک ریال عوارض به شهرداری ندهد؟ اگر از باب عدالت محوری به شهر تهران نگاه کنیم باید درآمدهای پایدار را از این طرق تامین کنیم. باید به سمت درآمدهای پایدار برویم البته این قطعا عده ای را ناراحت و ناراضی می کند اما هیچ شکی نیست باید به این سمت حرکت کنیم.
نجفی افزود: درباره تراکم فروشی اگر کسی مدعی است در این ۵۰ روز مدیریت جدید شهری تراکمی خلاف طرح تفصیلی فروخته شده است و شهرداری پولی گرفته است یک مورد را اعلام کند ما قول می دهیم مقصر را اعلام عمومی و عزل کنیم. من مطمئن هستم هیچ موردی نیست.
وی اظهار کرد: جایی در سال قبل تراکم فروختند الان هم طرف بر اساس جواز خود شروع به ساخت و ساز می کند اگر جلویش را بگیریم شکایت می کند و قطعا به ضرر ما رای می گیرد. اگر جلویش را نگیریم شاهد از دست رفتن منابع و بی قواره تر شدن شهر هستیم، باید به آینده نگاه کنیم و اشکالات را برطرف کنیم.
شهردار تهران بیان کرد: امسال سال آخر عمر طرح تفصیلی است کمیته ای زیر نظر معاونت شهرسازی و معماری با هماهنگی وزارت راه و شهرسازی تشکیل داده ایم تا طرح تفصیلی مورد تجدید نظر قرار گیرد از اول سال بر اساس طرح تفصیلی جدید عمل می کنیم.
نجفی خاطرنشان کرد: درباره بلند مرتبه سازی درخواست کردیم کمیسیون ماده ۵ و شورای عالی شهرداری وارد عمل شوند و ضوابط بلند مرتبه سازی را یکبار برای همیشه تصویب کنند. امیدواریم تا پایان سال این ضوابط و مناطقی که در آن بلندمرتبه سازی به معنی ساخت و ساز بالای ۱۲ طبقه تعیین خواهد شد مشخص شود.
وی گفت: در بخش فرهنگی معتقدم سه سیستم مدیریت باید اعمال کنیم. یکی مدیریت منابع و استفاده از منابع پایدار است، در کنار آن مدیریت هزینه است که به نظرم وجود نداشته است و هزینه های زیاد غیرقابل دفاع در فعالیت شهرداری به چشم می خورد. مدیریت کنترل نیز در بخش هزینه و منابع باید وجود داشته باشد. کنترل به این معنی است که اگر سیستم نظارتی با خطا مواجه شد، آن را قطع کند و جلویش را بگیرد.
شهردار پایتخت گفت: ما هر سه را طراحی خواهیم کرد. قبول دارم در بخش فرهنگی هزینه هایی انجام می شود که هیچ فایده ای ندارد و راندمانی برای شهر و شهرداری نداشته است. معتقدم علی رغم اینکه کارهای خوب فرهنگی انجام شده است اما بخش عمده ای از کارها غیر ضروری و با بهره بروی پائین بوده است امیدواریم بخشی از این را در بودجه ۹۷ سامان دهیم.
درباره سازمان فرهنگی و هنری شهرداری و معاونت امور اجتماعی و فرهنگی باید تغییراتی از نظر سیاست ها و مدیریت ها انجام شود تا به سمت بهینه تری در استفاده از منابع فرهنگی شهرداری حرکت کنیم./مهر