پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران
اگر شیر را پس از پایان تاریخ انقضا مصرف کنید، خطر ابتلا به مسمومیت غذایی ناشی از باکتریهای ناسالمی که درون شیر رشد کردهاند را افزایش میدهید.
کد خبر: ۲۲۳۵۵
تیتر 20 - امروزه انواع شیرها، ازجمله شیرهای مدتدار، در بسیاری از کشورهای جهان به فروش میرسند. با این حال، شیرهای مدتدار نیز پس از باز شدن پاکت فقط تا چند روز قابل مصرف باقی میمانند. درواقع، اگر شیوه نگهداری شما از شیر اشتباه باشد یا این محصول را بیشتر از تاریخ انقضا در یخچال نگهداری کنید، شانس ترش شدن و فاسد شدن شیر افزایش مییابد.
باکتریهای درون شیر
وقتی که شیر پاستوریزه میشود، بیشتر باکتریهای درون آن به واسطه حرارت شدید از بین میروند. با این حال، همیشه ممکن است که شیر پس از گذراندن مرحله پاستوریزه باز هم آلوده شود، چون حتی در شرایط کاملا بهداشتی هم بعضی از باکتریها میتوانند زنده بمانند. به علاوه، همین باکتریهای زندهمانده در سرما به رشد خودشان ادامه میدهند. پس قرار گرفتن شیر در یخچال فقط سرعت رشد باکتریها را پایین میآورد و نمیتواند این روند را متوقف سازد. این باکتریهای ترمودوریک (thermoduric) یا مقاوم به گرما، معمولا همان عناصری هستند که باعث فاسد شدن شیر پس از گذشت تاریخ انقضای آن میشوند. این نکته را هم نباید فراموش کرد که چندین نوع از باکتریهای ترمودوریک وجود دارند. در ضمن، میزان فاسدسازی شیر هم به نوع همین باکتریها بستگی دارد.
مسمومیت غذایی
اگر شیر را پس از پایان تاریخ انقضا مصرف کنید، خطر ابتلا به مسمومیت غذایی ناشی از باکتریهای ناسالمی که درون شیر رشد کردهاند را افزایش میدهید. این مسمومیت غذایی میتواند به اندازهای خفیف باشد که حتی متوجهش نشوید، اما این احتمال همیشه وجود دارد که مسمومیت غذایی ناشی از مصرف شیر فاسد بسیار شدید باشد. علائم این مسمومیت غذایی عبارتاند از گرفتگی عضلههای شکم، حالت تهوع، اسهال و تب. این علائم میتوانند برای ساعتها یا روزها باقی بمانند و معمولا هم در عرض چند ساعت پس از مصرف شیر فاسد نمایان میشوند. از آنجایی که شیر خام پاستوریزه نمیشود، شانس وجود باکتریهای مخرب در آن بیشتر است و همین باکتریها میتوانند باعث ابتلا به بیماریهای خطرناک و جدی شوند. متخصصان میگویند افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند، بیش از همه در معرض خطر ابتلا به مسمومیت غذایی ناشی از مصرف شیر فاسد قرار میگیرند.
شیر خراب
خوشبختانه تشخیص اینکه شیر فاسد شده است، تقریبا کار ساده و آسانی محسوب میشود. همین که شیر فاسد از پاکت خارج شود و درون لیوان ریخته شود، از طریق بوی زنندهای به شما نشان میدهد که مشکلی وجود دارد. بافت غیرعادی نیز از دیگر علائم شیر فاسد است که با چشم عادی نیز مشاهده میشود. اگر نسبت به فاسد بودن یا نبودن شیر شک کردید، هرگز شیر را مصرف نکنید. در ضمن، اگر شیر را پیش از پایان تاریخ انقضا مصرف کنید، باکتریهای درون شیر نمیتوانند به اندازهای رشد کنند که باعث فساد شیر و مبتلا کردن شما به مسمومیت غذایی شوند.
نکات ایمنی
- برای اینکه شیر را تا حداکثر ممکن سالم و تازه نگه دارید، باید شیر را در دمای ۳ تا ۴ درجه سانتیگراد نگهداری کنید.
- نگهداری شیر در پاکت اصلیاش و همچنین بسته نگه داشتن در این پاکت، شانس فساد شیر را به حداقل میرساند.
- شیر بازشده را برای مدت طولانی در دمای اتاق قرار ندهید، چون این دما میتواند رشد باکتریهای مخرب را سریعتر کند.
- باقیمانده شیر استفادهشده را هرگز به دورن پاکت شیر بازنگردانید. این کار، شانس آلودگی شیر را شدیدا افزایش میدهد.
- شیر را در محفظه روی در یخچال قرار ندهید، چون تماس این بخش از یخچال با دمای اتاق بیشتر از نقاط دیگر یخچال است و شانس فاسد شدن شیر را بیشتر میکند./بهداشت نیوز