پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران
سوزاندن کالری؛ کاهش ریسک سکته قلبی؛ افزایش سلامت قلب و عروق؛ تقویت ماهیچه ها از فواید استفاده از پله است.
کد خبر: ۲۲۶۱۵
تیتر20 - استفاده از پله برای بالا و پایین رفتن آن قدرها هم که میگویند بد نیست. تحقیقات جدید به رواج سبک زندگی یکجا نشینی در دنیای امروز که از نظر تکنولوژی در حال توسعه سریع است، بهعنوان یک عامل اصلی در فراگیری جهانی چاقی اشاره کردهاند. استفاده از پله، هرجا که ممکن باشد، راهی سریع وساده برای گریز از سبک زندگی یکجا نشینی و افزودن بر فعالیت بدنی است. پلهها معمولا همهجا مقابل ماهستند و بنابراین استفاده از آنها بسیار سادهتر از رفتن به باشگاه یا وارد شدن به زمینهای ورزشی است.
بالا رفتن از پلهها، بیشتر از دویدن، کالری میسوزاند
مطالعات نشان داده که بالا رفتن از پلهها، کالری بیشتری نسبت به دویدن میسوزاند. بالا رفتن از پله ها، نسبت به نشستن، ۸ تا ۹ برابر بیشتر و نسبت به استفاده از آسانسور، ۷ برابر بیشتر انرژی صرف مینماید. نهتنها در بالا رفتن از پلهها کالری میسوزانیم بلکه حین پایین آمدن هم انرژی صرف میکنید. تخمین زده شده که یک فرد متوسط حداقل برای هرپله بالا رفتن، ۰.۱ کالری میسوزاند؛ یعنی دست کم یک کالری به ازای هر ده پله بالا رفتن، و ۰.۰۵ کالری به ازای هر پله پایین آمدن؛ یعنی یک کالری برای بیست پله پایین آمدن. برای آنهایی که درحال حاضر با چاقی و اضافه وزن مبارزه میکنند، شاید این موضوع تشویق کننده باشد که هرچقدر وزن شما بیشتر باشد، هنگام بالا رفتن از پلهها، کالری بیشتری میسوزد.
بالا رفتن از پلهها، ریسک سکته مغزی را کاهش میدهد
براساس تحقیقاتی که ۱۱۰۰۰ مرد در آن شرکت داشتند، فعالیت بدنی مانند بالا رفتن از پلهها، میتواند ریسک سکته مغزی را کاهش دهد. برای نمونه، در مردانی که تقریبا ۳ تا ۵ بار در روز از پله بالا میرفتند، کاهش ۲۹ درصدی ریسک سکته مغزی در بلند مدت مشاهده شد، و ضمنا از سایر فواید ورزشهای منظم هم بهرهمند بودند.
بالا رفتن از پلهها، سلامت قلبی و عروقی را افزایش میدهد
بالا رفتن از پلهها، چون شکلی از ورزش شدید است، به نفع وضعیت قلبی و عروقی بوده و درنتیجه در بلند مدت سلامت قلبی و عروقی را بهبود میبخشد. دهها سال پژوهش نشان داده، ورزش منظم با کمک به سلامت قلب، میتواند از بیماریهای قلبی و عروقی پیشگیری نماید. حتی افزودن ۱۵ دقیقه فعالیت بدنی ایروبیک به سبک زندگی یکجا نشینی میتواند موجب افزایش طول عمر به اندازه سه سال شود!
بالا رفتن از پلهها، ماهیچهها را قوی میکند
فکر کنید برای بالا رفتن از پلهها به کدام اندامتان بیشتر نیاز دارید؟ تمام عضلات پاهایتان به اضافه تحرکی که در ناحیه شکم ایجاد میشود و همچنین تحرک بازوهایتان. در ضمن، ماهیچههای کمر و پشتتان هم درگیر این فعالیت میشوند. تمام اینها موجب تقویت و سلامت سیستم استخوانبندی میشوند؛ و از آنجایی که استفاده از عضله اسکلتی به افزایش متابولیسم کمک مینماید، حتی میتواند موجب کالری سوزی و کاهش وزن بیشتر در طولانی مدت شود، همچنین توده عضلانی کمچرب، بیشتر شده و نیروی عضلات افزایش مییابد. تحقیقات نشان داده استفاده از عضله اسکلتی تاثیرات فوقالعادهای روی بهبود قند خون دارد، که در پیشگیری و کنترل دیابت موثر است. ضمنا بهبود عمومی سلامت عضلات اسکلتی، میتواند به کاهش درد آرتریت منجر شود، دردی که برای آنهایی که با چاقی مبارزه میکنند، آزاردهنده است./تبیان