يکشنبه ۰۴ آذر ۱۴۰۳ - 2024 November 24
پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران    *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران      
۳۰ شهريور ۱۳۹۴ - ۰۰:۰۰

تیتر20 - مطالعات نشان می دهند هرچه فرد تحصیلات بالاتری داشته باشد، فشارخون پایین تری خواهد داشت.

به گزارش شفا آنلاین، محققان در انگلستان دریافتند که تحصیلات طولانی مدت برای کنترل فشارخون افراد مفید است. به این معنی که هرچه فرد تحصیلات بالاتری داشته باشد، فشارخون پایین تری خواهد داشت. بر این اساس ادامه تحصیل گرچه با استرس همراه است اما در تامین سلامتی بدن نقش موثری ایفا می کند. این تحقیق همچنین نشان داد که این ارتباط در زنان قوی تر از مردان مشاهده می شود.
برای انجام این مطالعه 4000 نفر در یک دوره 30 ساله مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج نشان داد در زنانی که تحصیلات دانشگاهی به ویژه بالاتر از مقطع لیسانس داشتند، فشارخون سیستولی (عدد اول در فشارخون) 3.26 میلی متر جیوه پایین تر از زنانی بود که دوره دبیرستان را به پایان نرسانده بودند. این میزان کاهش فشارخون در مردان تحصیل کرده 2.26 میلی متر جیوه گزارش شد. به گفته این محققان نتایج این مطالعه می‌ تواند ارتباط بین تحصیلات و کاهش بیماری های قلبی عروقی را توجیه نماید.

فشارخون بالا یا پرفشاری خون (Hypertention) که گاهی به آن پرفشاری شریانی گفته می‌شود، یک بیماری مزمن است که در آن فشار خون در شریان‌ها بالا می‌رود. به دنبال این افزایش فشار، قلب باید برای حفظ گردش خون در رگ‌های خونی شدیدتر از حالت طبیعی فعالیت کند. فشار خون شامل دو مقیاس سیستولی و دیاستولی است که وابسته به انقباض (سیستول) یا شل شدن (دیاستول) ماهیچه قلب بین ضربان‌ها می‌باشند. در حالت استراحت، فشار خون طبیعی سیستولی (یا حداکثر فشارخون) بین 100 تا 140 میلی‌متر جیوه و فشار خون طبیعی دیاستولی (یا حداقل فشارخون) بین 60 تا 90 میلی‌متر جیوه است. در صورتی که فشار خون بطور مزمن برابر یا بیش از 140 بر روی 90 میلی‌متر جیوه باشد، فرد از فشار خون بالا رنج می‌برد.

پرفشاری خون در یکی از دو گروه پرفشاری اولیه یا پرفشاری ثانویه قرار می‌گیرد. حدود 90 تا 95 درصد از موارد از نوع پرفشاری اولیه هستند و این بدان معناست که هیچ دلیل پزشکی مشخصی برای آن وجود ندارد. 5 تا 10 درصد دیگر از نوع پرفشاری ثانویه هستند که شرایط تاثیر گذار بر کلیه‌ها، شریان‌ها، قلب یا دستگاه غدد درون ریز باعث ایجاد آن می‌شوند.

پرفشاری خون عامل خطر عمده در سکته مغزی، سکته قلبی، نارسایی قلب و بیماری‌های مزمن کلیه است. حتی افزایش خفیف فشار خون شریانی نیز با کاهش امید به زندگی مرتبط است. تغییر رژیم غذایی و روش زندگی می‌تواند در کنترل فشارخون موثر بوده و خطر عوارض ناشی از آن را بر سلامتی کاهش دهد. با این حال، درمان دارویی غالباً برای افرادی که تغییر روش زندگی در آنها بی تاثیر بوده و یا کافی نبوده است، ضروری می‌باشد./باشگاه خبرنگاران

برچسب ها: فشار خون
ارسال نظرات
موضوعات روز