پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران
آلبالو یک میوه تابستانی است که برخی افراد نباید آن را بخورند.
کد خبر: ۲۷۰۷۲
تیتر20 - آلبالو را نباید برخی افراد بخورند. این میوه ترش مزست و خواص فراوانی دارد اما بهتر است برخی افراد که در ادامه معرفی می کنیم آلبالو را نخورند.
آلبالو یکی از میوه های فصل تابستان است که هم تازه خورده می شود و هم از آن در تهیه انواع دسرها، شربت و شیرینی ها و غذاها استفاده می کنند و غنی از ویتامین ها به خصوص ویتامین C، انواع آنتی اکسیدان ، منیزیم، پتاسیم و مس است.
از آنجا که انواع میوه و سبزی های رنگی، به خصوص به رنگ های قرمز، بنفش یا حتی سبزتیره مانند آلبالو، انگورسیاه و قرمز، آلوسیاه، توت فرنگی، کلم قرمز، برگ تربچه و اسفناج، آنتی اکسیدان های فراوانی دارند، مصرفشان به خصوص در فصل خود، در پیشگیری از ابتلا به بیماری های مختلف از جمله بیماری های قلبی – عروقی و انواع سرطان ها موثر است.
آلبالو ارزش غذایی فراوانی دارد و میزان قند آن پایین است و مصرفش به تمام گروه های سنی، به خصوص افراد مبتلا به چاقی، چربی و فشارخون بالا توصیه می شود زیرا کاهش دهنده چربی و فشارخون است و اشتها را کم می کند. البته بهترین زمان مصرف آلبالو قبل از غذا یا همراه با غذاست.
گرچه تاکید متخصصان بر مصرف انواع میوه و سبزی های تازه است، اما به افرادی که از بیماری کلیوی رنج می برند و باید از یک رژیم غذایی کم پتاسیم پیروی کنند، توصیه می شود در مصرف میوه هایی مانند آلبالو جانب احتیاط را رعایت کنند و از زیاده روی در خوردن این میوه بپرهیزند.
البته نباید فراموش کرد که با توجه به آبدار بودن آلبالو، مصرف این میوه برای دفع سنگ کلیه و رفع مشکل سنگ کیسه صفرا سودمند است.
با آنکه تاکید همه متخصصان تغذیه بر این است که میوه ها به صورت تازه مصرف شوند و از آنها در تهیه مربا استفاده نشود، اما اگر به هر دلیلی قصد دارید از این میوه در تهیه مربا استفاده کنید، بهتر است مقدار کمی شکر به آن بیفزایید تا هم از ارزش غذایی آن کاسته نشود و هم بیش از اندازه انرژی به بدن نرساند.
با اینکه هنگام پختن میوه ها مقداری از ویتامین C موجود در آنها کاهش می یابد، استفاده از این میوه در آلبالو پلو باعث افزایش ارزش غذایی برنج می شود و کاهش اشتها را نیز برای مصرف کننده به دنبال دارد.
خواص آلبالو برای سلامتی
این میوه کوچک، علاوهبر خوشمزهبودن، سرشار از مواد مغذی نیز هست که میتواند خطر بسیاری از بیماریها را کاهش داده و علائم دیگر وضعیتهای پزشکی را درمانکند. خواص آلبالو برای سلامتی، در پایین آمدهاند.
۱. ضدالتهاب
التهاب بهدلیل آسیب ناشی از رادیکالهای آزاد بهوجود میآید و بر واکنش طبیعی سیستم ایمنی تاثیر بد میگذارد و بههمین دلیل، عامل اصلی بیماری قلبی محسوبمیشود. ترکیبات آنتوسیانین که باعث ایجاد رنگ آلبالو هستند، توانایی مبارزه با رادیکالهای آزاد که در قسمتهای مختلف بدن رخمیدهند را دارند و بنابراین از التهاب جلوگیریمیکنند. آب آلبالو برای کاهش التهاب مفید است.
۲. آرتریت را درمانمیکند
آرتریت بهدلیل کریستالیشدن اسیداوریک در مفاصل بهوجود آمده و باعث درد شدید میشود. افرادی که میزان اوره موجود در خونشان بالاست، در معرض خطر حمله نقرس قراردارند. تحقیقات ثابتکردهاند که آب آلبالو در کاهش درد آرتریت موثر است، زیرا ترکیبات آنتوسیانین به شکستهشدن کریستالهایی که در مفاصل ایجادشده و باعث درد میشوند، کمکمیکند. نوشیدن ۲۰۰ تا ۴۰۰ میلیلیتر آب آلبالو در روز و بهمدت دوهفته، میتواند با کاهش سطح اوره، از حمله نقرس جلوگیریکند.
۳. خواب راحت را تسهیلمیکند
آلبالو دارای مقادیر قابلتوجهی ملاتونین است. ملاتونین یک آنتیاکسیدان قوی است که در غده پینهآل مغز تولیدشده و به تنظیم الگوی طبیعی خواب کمکمیکند. چون ملاتونین آلبالو، از ملاتونینی که بهطور طبیعی در بدن تولید میشود بیشتر است، برای مبارزه با بیخوابی و افسردگی مناسب است. نوشیدن ۲۵ میلیلیتر کنسانتره آب آلبالو، یک ساعت قبل از خواب، به آرامش ذهن کمککرده و خواب آرام و راحت را تسهیلمیکند.
۴. مفید برای قلب
آلبالو برای قلب شما نیز مفید است زیرا از آسیب دیوارههای عروقی جلوگیریمیکند. ملاتونین موجود در آلبالو، با پایینآوردن سطح لیپید، خطر سکته و بیماری قلبی را کاهشمیدهد. ترکیبات آنتوسیانین نیز به عنوان عوامل جلوگیریکننده از بیماری قلبی عملمیکنند.
۵. به جلوگیری از سرطان کمکمیکند
گنجاندن میوهها و سبزیجات در رژیم غذاییتان، احتمال پیشرفت انواع متعدد سرطان را کاهشمیدهد. آلبالو حاوی آنتیاکسیدانهای متعدد است که از تشکیل سلولهای سرطانی جلوگیریمیکند. آب آلبالو، میوه ۱۰۰ درصد خالص و بدون قند افزودنی است و بنابراین به اندازه خود میوه، مفید است.
۶. با پوسیدگی دندان مبارزهمیکند
حفرههای دندانی و پوسیدگی دندان بهدلیل عدم بهداشت دهانی ایجادمیشوند. ترکیبات موجود در آلبالو، مانع تشکیل پلاک میشود که معمولا عامل حفرهها و پوسیدگی است. بنابراین، میتوانید برای کاهش احتمال تجربه پوسیدگی دندان، از خواص آلبالو بهره بگیرید و آلبالو را به رژیم غذایی خود اضافهکنید./الودکتر