جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - 2024 November 22
پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران    *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران      
۱۷ آذر ۱۳۹۴ - ۰۱:۰۰
حضور قاچاقی خارجی‌ها بر سفره یلدای ایرانی‌ها!

تیتر20 - طبق آمارهای رسمی، امسال نباید چندان خبری از اقلام خارجی در میان آجیل‌ها و میوه‌های شب یلدا باشد، اما فعالان حوزه خشکبار از واردات آجیل قاچاق به ایران خبر می‌دهند.
ایرانیان از دیرباز فاصله بین غروب آفتاب 30 آذرماه تا طلوع خورشید اول دی‌ماه را «یلدا» یا «چله» نامیده‌اند و این بلندترین شب سال را گرامی داشته‌اند. آیین یا جشن یلدا با شادی، گرد هم آمدن اعضای خانواده و فامیل، شاهنامه‌خوانی و فال حافظ تا دیرگاهِ شب، همراه است. مانند هر جشن دیگری، خوردنی‌ها هم بخش مهمی از آیین شب یلدا به شمار می‌آیند. خوردنی‌های ویژه شب یلدا از میان میوه‌ها، انار و هندوانه و از میان تنقلات، انواع آجیل است. امسال هم مانند هزاران سال گذشته، مردم ایران آرام آرام خود را برای این جشن آماده می‌کنند؛ بخش مهمی از این آماده شدن خرید خوردنی‌هایی است که بلندترین شب سال را برای ایرانیان کوتاه می‌کنند. اگرچه خوردنی‌های یلدا معمولا محصولاتی بوده‌اند که در ایران کشت و تهیه می‌شده‌اند، اما گاهی اقلام مورد نیاز مردم برای این شب، از مرزهای رسمی و غیررسمی به خانه‌های ایرانی می‌رسد. امسال کدام کالاهای غیرایرانی به سفره یلدای ایرانی راه می‌یابند؟

به واردات هندوانه و انار نیاز نداریم
حسین مهاجران، رئیس اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی، در گفت‌وگو با اقتصادنیوز، گفت: «هیچ نیازی به واردات هندوانه و انار برای شب یلدا نداریم. محصولات داخلی با کیفیت مناسب در بازار موجود است.»

واردات بادام چینی و هندی
بر اساس آمارهای رسمی گمرک در هفت‌ماهه سال 1394 در مجموع شش هزار و 186 تن انواع بادام زمینی پوست‌کنده به ارزش هشت میلیون و 824 هزار و 218 دلار از کشورهای امارات متحده عربی، چین و هند به ایران وارد شده است. همچنین در آمارهای رسمی گمرک، واردات 30 کیلوگرم «مغز هسته ميوه‌ها و ساير محصولات نباتی تازه، سردكرده، يخ‌زده يا خشك‌كرده كه در جاي ديگری گفته نشده و مشمول شماره ديگر تعرفه نشده باشد» به ارزش 865 دلار از کشور آلمان ثبت شده است. البته این آمارها مربوط به واردات ایران در هفت‌ماهه سال 1394 است و مشخص نیست دقیقا چه میزان از آن برای بازار شب یلدا عرضه می‌شود.

تامین کمبود آجیل با واردات قاچاقی!
مجیدرضا حریری، نایب رئیس اتاق مشترک ایران و چین، هم در گفت‌وگو با اقتصادنیوز، درباره واردات خشکبار از چین گفت: به طور کلی ما در زمینه خشکبار واردات قانونی آن چنانی از کشور چین نداریم؛ به‌جز مقداری از بادام زمینی. حال ما از غیرقانونی‌ها اطلاع نداریم. اصولا ما صادرکننده خشکبار به چین هستیم و بخش عمده‌ای از پسته ما به چین صادر می‌شود.

او افزود: درباره گردو هم کیفیت گردوی داخلی ما نسبت به گردوهای دیگر بسیار بالاست و ذائقه مصرف‌کننده ایرانی گردوی غیرایرانی را نمی‌پذیرد. چون به گردوی چرب و سفید ایرانی عادت کرده است. مگر اینکه گردوهای خارجی به ایران وارد شود تا در صنایع غذایی مورد استفاده قرار بگیرد، چون گردوی خارجی نسبت به گردوی ایرانی قیمت و البته کیفیت پایین‌تری دارد.

نایب رئیس اتاق مشترک ایران و چین درباره احتمال ورود گردوی خارجی به بازار اظهار کرد: اگر هم وارداتی انجام می‌شود رقمش آنقدر ناچیز است که به چشم نمی‌آید. البته من در سطح عرضه را نمی‌دانم. اگر در سطح عرضه مشاهده شود، امکان دارد این کالاها از کانال‌های قاچاق آمده باشد، ولی اصولا رقم قابل توجهی نیست. چون به حد کافی محصول داخلی داریم. اما بادام زمینی به دلیل اینکه مصارف زیادی در صنایع غذایی دارد، کمبود آن را با واردات جبران می‌کنند. یکی از بزرگ‌ترین عرضه‌کنندگان این محصول در دنیا هم کشور چین است.

او همچنین درباره قاچاق خشکبار به ایران تصریح کرد: اصولا خشکبار و آجیل ما اصلا روی دست کشاورز نمی‌ماند و همیشه با کمبود عرضه از طرف بخش کشاورزی مواجه هستیم. میزان فندق، پسته، بادام و گردویی که در ایران تولید می‌شود از نیاز واقعی کشور بسیار کمتر است. به همین دلیل بخشی از آن را قانونی می‌آورند و بخشی به صورت قاچاق وارد کشور می‌شود.

واردات قاچاقی آجیل
مصطفی احمدی، رئیس اتحادیه خشکبار و آجیل فروش، نیز در گفت‌وگو با اقتصادنیوز، اظهار کرد: در حال حاضر آجیل و خشکبار به صورت قاچاق وارد کشور می‌شود. در جلسه اخیر هیأت مدیره راجع به موضوع قاچاق صحبت کردیم. قبلا هم این موضوع را پیگیری کرده ایم اما به نتیجه خاصی نرسیدیم. امیدواریم بتوانیم مشکل قاچاق کالا را حل کنیم.

واردات قاچاقی گردو
فرشاد سلطانی‌نژاد، رئیس انجمن گردوی کرمان، نیز در گفت‌وگو با اقتصادنیوز، درباره وضعیت واردات گردو گفت: واردات گردو ممنوع است و تمامی گردوهای خارجی به صورت قاچاق وارد کشور می‌شود. شهر کرمان و شهرستان بافت که بیشترین ذخیره کشت گردو در کشور دارند و در این زمینه رتبه دوم را در کشور دارند، اما در همین مناطق هم گردوی خارجی فروخته می‌شود، آن هم با قیمت‌های بالای 70 هزار تومان.

او همچنین اظهار کرد: گردوی ایرانی قابلیت رقابت و حتی عرضه برای شب یلدا ندارد، در حال حاضر آنچه در بازار فروخته می‌شود گردوی خارجی است. با کاهش تولید و افزایش قیمت این کالا، گردوهای خارجی بیشتر شده‌اند.

برچسب ها: آجیل
ارسال نظرات
موضوعات روز