پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران
مالیات بر مستغلات خالی، یکی از انواع مالیات بر درآمد املاک است که براساس آن، واحدهای مسکونی خالی واقع در شهرهای با جمعیت بیش از ۱۰۰ هزار نفر، از سال دوم به بعد مشمول مالیات معادل بر اجاره خواهند شد و معادل ۵۰ درصد درآمدهای حاصل شده از این مالیات، به حساب خزانه دولت و ۵۰ درصد دیگر به عنوان سهم شهرداریها به حساب شهرداری شهرهای محل اخذ مالیات واریز میشود.
کد خبر: ۴۰۲۸۰
تیتر20- مالیات بر مستغلات خالی یکی دیگر از انواع مالیاتی است که در بخش املاک تعیین شده و طرز محاسبه آن بدین قرار است که واحدهای مسکونی واقع در شهرهای با جمعیت بیش از ۱۰۰ هزار نفر که به استناد سامانه ملی املاک و اسکان کشور به عنوان واحد خالی شناسایی میشوند از سال دوم به بعد مشمول مالیات معادل بر اجاره خواهند شد.
گفتنی است که از سال دوم معادل یک دوم مالیات بر اجاره، در سال سوم معادل مالیات بر اجاره و از سال چهارم به بعد معادل یک و نیم برابر مالیات اجاره، واحدهای مسکونی خالی به میزانهای اعلام شده مشمول مالیات میشوند.
مدارک مورد نیاز برای تشکیل پرونده مستغلات
برای تشکیل پرونده مستغلات، مدارکی همچون تصویر سند مالکیت و بنچاق، تصویر شناسنامه و کارت ملی مالک یا مالکین، تصویر پایان کار، تصویر صورت مجلس تفکیکی، تصویر اسناد اجاری (رسمی یا عادی)، تصویر گواهی حصر وراثت (در صورت ورثهای بودن ملک) و تصویر وکالتنامه در صورت مراجعه وکیل باید آماده کنید.
لازم به ذکر است که براساس جدیدترین مصوبه کمیسیون تلفیق، شهرداریهای کشور موظفند واحدهای مسکونی خالی واقع در شهرهای با جمعیت بیش از یکصد هزار نفر در سالهای ۱۳۹۷، ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹ را شناسایی و مالیات درنظر گرفته شده را از مالکان اخذ کنند.
معادل ۵۰ درصد از درآمد حاصل از این مالیات به حساب خزانه دولت و مقدار باقیمانده به عنوان سهم شهرداریها به حساب شهرداری شهرهای محل اخذ مالیات واریز میشود.
لازم به ذکر است که هر واحد مسکونی با احتساب عرصه و اعیان با ارزش روز معادل ۱۰۰ میلیارد ریال و بیشتر به نرخهای نسبت به مازاد ۱۰۰ میلیارد ریال تا ۱۵۰ میلیارد ریال معادل یک در هزار، نسبت به مازاد ۱۵۰ میلیارد ریال تا ۲۵۰ میلیارد ریال معادل دو در هزار، نسبت به مازاد ۲۵۰ میلیارد ریال تا ۴۰۰ میلیارد ریال معادل سه در هزار، نسبت به مازاد ۴۰۰ میلیارد ریال تا ۶۰۰ میلیارد ریال معادل چهار در هزار و نسبت به مازاد ۶۰۰ میلیارد ریال به بالا معادل پنج در هزار مشمول مالیات بر دارایی میشوند.
علاوه براین، براساس جدیدترین مصوبه کمیسیون تلفیق بودجه سال ۹۹، در محاسبه مالیات موضوع این بند هر واحد مسکونی یک مستغل محسوب و جداگانه مشمول مالیات میشود. همچنین کلیه مشمولان حقیقی و حقوقی مکلفند مالیات مربوط به هر یک از واحدهای مسکونی را حداکثر تا پایان بهمن ماه پرداخت کنند.
طبق این مصوبه اخذ مالیات بر خانههای خالی از واحدهای مسکونی مشمول، مانع از اخذ مالیات این بند نخواهد بود و آئیننامه اجرایی این ماده توسط سازمان امور مالیاتی حداکثر تا پایان خرداد ماه سال ۱۳۹۹ تهیه و ابلاغ خواهد شد./ایسنا