جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - 2024 November 22
پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران    *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران      
۱۹ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۰:۴۵
مردم ایران همیشه به‌سلامت و بهداشت خود توجه بسیار زیادی دارند که سلامت و بهداشت دندان هم یکی از مواردی است که در ایران به آن توجه بسیاری می‌شود.
کد خبر: ۴۰۸۳۹
تیتر20- ایمپلنت دندان نیز مانند کامپوزیت دندان علاوه بر ظاهر دندان در ایجاد سلامت دهان تأثیر بسزایی دارد. در این متن سعی داریم در مورد این درمان دندان بیشتر بدانیم.

ایمپلنت دندان چیست؟

ایمپلنت دندان در اصل ماده‌ای است که جایگزین ریشه دندان می‌شود، این ماده یک‌پایه قوی و مستحکم برای دندان ثابت (دائمی) و یا پروتز متحرک می‌باشد.

بیشتر دندان‌پزشکان معتقد هستند که ایمپلنت از بهترین و با کیفیت‌ترین جایگزین‌ها برای دندان‌هایی که خراب‌ شده‌اند، می‌باشد و نکته قابل‌ توجه در موردش این است که اگر به طور صحیح و درست از آن حفاظت و نگهداری شود طول عمر و ماندگاری زیادی دارد.

جنس ایمپلنت دندان از تیتانیوم می‌باشد که بزرگ‌ترین مزیت آن سازگاری با بدن انسان است و به‌صورت یک میله باریک بوده که درون استخوان فک جای می‌گیرد.

معرفی انواع ایمپلنت دندان

اندوستیال و سابپریوستیال از انواع روش‌های ایمپلنت دندان می‌باشند، اندوستیال درون استخوان فک کاشته می‌شود، سابپریوستیال روی استخوان آرواره و همچنین زیر بافت لثه جایگزاری می‌شود.

البته امروزه از ایمپلنت دندان سابپریوستیال استفاده نمی‌شود و دلیل آن استحکام کمتر در مقابل اندوستیال می‌باشد.

درست است که در زمان کنونی بیشتر خدمات دندان‌پزشکی از طریق لیزر انجام می‌شود و برای ایمپلنت نیز بیشتر از این روش بدون جراحی با وجود بی‌حسی استفاده می‌شود.

عمل جراحی ایمپلنت دندان

این عمل جراحی به‌صورت نرمال با بی‌حسی موضعی انجام می‌شود البته در برخی از عمل‌های دندان‌پزشکی مانند عصب‌کشی دندان نیز بی‌حسی کامل صورت می‌گیرد.

در بی‌حسی موضعی شما درد را در دهان خود حس نمی‌کنید و در حین عمل جراحی هوشیار می‌باشید و در عین حال می‌توانید از یک آرامش بخش نیز استفاده کنید تا اضطراب عمل جراحی نداشته باشید و زمان عمل برای شما سخت نباشد.

بعد از بی‌حسی کامل لثه، دندان‌پزشک یک برش در لثه شما ایجاد خواهد کرد و در استخوان فک شما یک سوراخ ایجاد می‌کند و پیچ در سوراخ ایجاد شده قرار می‌گیرد.

در شرایط خاص می‌توان دندان آسیب‌دیده را کشید و دندان را جراحی کرد به این روش عمل یک جلسه‌ایی یا ایمپلنت دندان فوری نیز می‌گویند البته روش فوق همیشه امکان‌پذیر نمی‌باشد و طبق موردی که اشاره شد در شرایط خاص می‌باشد.

اگر ایمپلنت فوری قابل انجام نباشد این کار چند ماه انجامش طول می‌کشد که برای فک بالا بین ۳ تا ۶ ماه و برای فک پایین بین ۲ تا ۴ ماه طول می‌کشد، بعد کشیدن دندان‌ها زمانی که به آن اشاره شد می‌گذرد تا استخوان فک فرصت ترمیم کامل را داشته باشد به این نوع جراحی ایمپلنت، ایمپلنت تأخیری گفته می‌شود.

البته در بعضی از مواقع که بسیار نادر می‌باشد، عمل مذکور تحت بیهوشی انجام می‌شود، در این صورت این عمل دندان باید در مراکز خاص و با تجهیزات خاص پزشکی صورت بپذیرد.

ایمپلنت تأخیری و فوری را می‌توان یک و یا دو مرحله انجام داد، در روش یک مرحله‌ای میله و اتصالاتی که در بین پروتز و همچنین ایمپلنت متصل می‌شود به‌صورت هم‌زمان قرار داده می‌شود.

روش دومرحله‌ای به این صورت انجام می‌شود که ابتدا میله زیر لثه جایگذاری می‌شود و در حدود ۲ تا ۳ ماه برای بهبود لثه و استخوان صبر می‌کنیم و بعد از اینکه بهبودی کامل حاصل شد یک عمل جراحی بسیار سبک‌تری برای اینکه اتصالات را به آن متصل کنیم انجام خواهد شد.

مراقبت‌های بعد از عمل جراحی ایمپلنت دندان

به‌صورت عادی بعد از انجام این عمل جراحی دندان بیمار می‌تواند به خانه بازگردد اما اگر عمل با بی‌حسی کامل انجام شد نیاز به همراه احساس می‌شود اما در هر صورت بهتر است چه برای انجام این کار فردی را در کنار خود داشته باشید.

بعد از انجام این عمل ممکن است شما به استراحت نیاز داشته باشید تا بی‌حسی کاملاً از بین برود و در عین حال در بی‌حسی‌های موضعی شما به چند ساعت زمان احتیاج دارید که دندان‌ها و دهان شما به حالت اولیه بازگردد و برخی از افراد از مسکن برای بهبود حالت خود استفاده می‌کنند.

اگر بعد از عمل جراحی ایمپلنت دندان درد فراوان و غیرقابل تحملی داشتید از برخی از مسکن‌های قوی مانند ایپوپروفن استفاده کنید.

امکان دارد پزشک شما برای ضدعفونی به شما آنتی‌بیوتیک و همچنین دهان‌شویه تجویز کند البته دلایل علمی زیادی در این مورد وجود ندارد.

به این نکته توجه داشته باشد بهترین حالت این است که تا چند ماه بعد از این عمل جراحی دندان به پزشک خود مراجعه فرمایید تا اطمینان کامل از بهبودی حاصل شود.

اگر پروتز های متصل به دندان آسیب ببیند احتمالاً دندان‌پزشک می‌تواند آن را تعمیر کند و در غیر این صورت باید پروتز را تعویض کنید.

بعد از اینکه به بهبودی کامل دست‌یافتید می‌توانید به طور عادی غذا میل کنید و همان عملکرد دندان‌های عادی را دارد به همین دلیل می‌باشد که ایمپلنت دندان مورد توجه قرار گرفته است.

چند روز بعد از عمل جراحی بهتر است از غذاهای نرم استفاده کنید، همچنین از نوشیدنی‌ها و غذاهای داغ استفاده نکنید زیرا به دلیل بی‌حسی ممکن است که دمای غذا را حس نکنید./ایسنا
ارسال نظرات
موضوعات روز