وی ادامه داد: در این روند با شهرداری و وزارت راه و مسکن جلسات متعددی برگزار کردیم و وزارت راه بحث آمادگی سامانه شناسایی خانههای خالی را باید انجام میداد. در مورد سایر موارد نیز از شهرداریها کمک گرفتیم تا منویات قانون را اجرا کنیم.
معاون حقوقی سازمان امور مالیاتی در مورد علت تاخیر در اخذ این مالیات گفت: چون شناسایی مسکن خالی به راحتی امکانپذیر نبود و این نیازمند پیادهسازی مکانیزم شناسایی بود که آن امکانپذیر شده است تا براساس قانون اجرا شود.
محمود علیزاده معاون حقوقی سازمان امور مالیاتی گفت: قبل از سال ۹۹ با شهردارها و وزارت راه و شهرسازی مذاکراتی انجام دادهایم و قرار شد سامانهای توسط وزارت راه و شهرسازی تهیه شود تا اطلاعات خانههای خالی در آن درج شود.
او افزود: در حال حاضر این سامانه آماده کار شده است و سازمان امور مالیاتی به عنوان متولی دریافت مالیات از خانههای خالی از اطلاعات این سامانه استفاده میکند.
علیزاده بیان کرد: اخد مالیات از خانههای خالی باعث میشود عرضه مسکن در بازار بیشتر شود و همین موضوع باعث کاهش قیمت خرید و اجاره بهای خانه میشود.
او درباره آمار خانههای خالی در کشور گفت: در حال حاضر هیچ آمار دقیقی از خانههای خالی وجود ندارد و آمارهای موجود در حد حدس و گمان است و وزارت راه و شهرسازی باید آمار ارائه دهد.
معاون حقوقی سازمان امور مالیاتی گفت: قانون اخذ مالیات از خانههای خالی در سال ۹۵ تصویب شده است و اجرای آن از ابتدای سال ۹۹ انجام میشود به همین دلیل اگر برای ما محرز شود خانهای از سال ۹۵ خالی است از همان سال برای آن مالیات در نظر گرفته میشود.
علیزاده بیان کرد: سازمان امور مالیاتی اطلاعات خود را در مورد خانههای خالی از وزارت راه و شهرسازی و شهرداریها دریافت میکند.
او در خصوص عدم اجرای قانون اخذ مالیات بر خانههای خالی از سال ۹۵ تا کنون گفت: فرایند شناسایی خانههای خالی سخت است و ما نمیتوانستیم به راحتی متوجه شویم که کدام خانه خالی است، اما با راه اندازی سامانه وزارت راه و شهرسازی این امکان ایجاد شده است.
علیزاده تاکید کرد: با راه اندازی سامانه وزارت راه و شهرسازی اگر متوجه شویم خانهای از سال ۹۵ به بعد خالی است مالیات تمام این سالها اخذ میشود./خبرآنلاین