شنبه ۰۳ آذر ۱۴۰۳ - 2024 November 23
پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران    *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران      
۲۴ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۱:۴۶
گزارش ویژه تیتر20
سهم بانک صادرات ایران از تسهیلات 75 هزار میلیارد تومانی تعیین شده برای حمایت از مشاغل آسیب‌دیده از کرونا 9 هزار میلیارد تومان با نرخ 12 درصد است که این بانک در حال برنامه‌ریزی است تا با پرداخت آن کمک خوبی به مشاغل آسیب‌دیده داشته باشد.
کد خبر: ۴۴۰۰۰
تزریق حیات بخش / بانک صادرات و دغدغه تسهیلات درمانی مشاغل کرونا زده
تیتر20 - براساس ابلاغیه بانک مرکزی، سهم بانک صادرات از تسهیلات 75 هزار میلیارد تومانی تعیین شده برای حمایت از مشاغل آسیب‌دیده از کرونا 9 هزار میلیارد تومان با نرخ 12 درصد است که این بانک در حال برنامه‌ریزی است تا با پرداخت آن کمک خوبی به مشاغل آسیب‌دیده داشته باشد.

ضمن اینکه پیش از این نیز به گفته مدیرعامل این بانک ، طی ماه‌های اخیر پرداخت تسهیلات به متقاضیان بخش درمان در اولویت قرار گرفته است وتسهیلات خوبی در اختیار آنان قرار داده شده است. 

هر چند میزان این پرداخت ها و شرکت های دارویی که از این تسهیلات استفاده کرده اند اعلام نشده است اما به نظر می رسد که این بانک با توجه به عملکردی که در سال گذشته داشته از زیرساخت های نسبتا مناسبی برخوردار است تا پس از ابلاغ دستورالعمل بتواند با سرعت وچابکی بیشتری این تسهیلات را در اختیار واجدین شرایط ومتقاضیان قراربدهد.

در همین زمینه مدیرعامل بانک صادرات گفته است: در سال جدید که به نام «جهش تولید» مزین شده است، لازم بود تا برای حمایت از واحدهای آسیب‌دیده از کرونا، هم اقساط امهال شود و هم تسهیلات بیشتری به بنگاه‌ها داده شود. با این حال مدیریت مالی در بحران از اقتضائات همیشگی بانک است و طرح‌ها و محصولات بانک از جمله «همیان سپهر» نقش مهمی برای عملیاتی کردن این حمایت‌ها به نحو مؤثری داشته است.

به گفته صیدی واحدهای اقتصادی بعد از کرونا هم باید به کار خود ادامه بدهند و طبیعتا به سرمایه در گردش نیاز دارند. مهمترین سرمایه در گردش آنان حقوق کارگران و کارکنان و تأمین مواد اولیه بود. از میزان ٧٥ هزار میلیارد تومان درنظر گرفته شده‌ی دولت برای حمایت از کسب‌وکارهای آسیب دیده از کرونا، ٩ هزار میلیارد تومان سهم بانک صادرات ایران است.

البته به نظر می رسد که پیش از شیوع کرونا و با توجه به وضعیت بنگاه ها ، این بانک اقداماتی را نیز برای حمایت از اقتصاد کشور در دستور کار خود قرار داده است.به نحوی که مدیرعامل این بانک می گوید: با توجه به شرایط اقتصادی حتی از چند ماه قبل؛ یعنی اواخر آذر كه از كرونا هم خبري نبود، این احتمال را دادیم که در آخر سال ٩٨ بعضی از کارخانه‌ها، واحدهای تولیدی و خدماتی در پرداخت حقوق کارکنان خود دچار مشکل شوند، این پیش‌بینی برای شرایط عادی بود و تصمیم ما این بود که حقوق این كارخانه‌ها را با استفاده از طرح «همیان سپهر» تا سه ماه پرداخت کنیم.

در همین حال پایین تربودن نرخ سود 12درصدی تسهیلات این بانک نسبت به برخی بانک ها که سود15درصدی برای تسهیلات درنظر گرفته اند می تواند به عنوان نشانه حمایت این بانک از بنگاه ها تلقی شود اما بررسی کارنامه این بانک در سال گذشته نیز می تواند این امیدواری را ایجاد کند که این تسهیلات می توانند به سوی مسیر اصلی هدایت شوند .

بانک صادرات طی سال گذشته ، طی سال ٩٨علاوه برپرداخت ١١ هزار و ٨٦٠ فقره، بالغ بر ١٠ هزار و ٥٦٦ میلیارد ریال تسهیلات حمایتی برای تسهیلات مسکن خانواده‌های شهدا، جانبازان، ایثارگران، بهسازی و نوسازی مسکن روستایی، احداث حمام روستایی و نوسازی بافت‌های فرسوده شهری ، به  بیش از ١٧ هزار و ٢٣٩ نفر از متقاضیان دریافت وام مشاغل خانگی معرفی شده از سوی کمیته امداد، بهزیستی و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در سال ٩٨ ،چهار هزار میلیارد ریال تسهیلات پرداخت کرده است. همچنین بیش از ٢٦ هزار و ٦٢٥ بنگاه کوچک و متوسط طی سال ٩٨ بالغ بر ١٣٣ هزار و ٧٣ میلیارد ریال به طور مستقیم و غیر مستقیم از این بانک تسهیلات دریافت کرده اند. 

اعطای این تسهیلات که به دو صورت پرداخت از طریق سامانه هماهنگ و پرداخت مستقیم بانک به این بنگاه‌ها صورت گرفته، طی سال‌های گذشته همچنان ادامه یافته به نحوی که مجموع پرداختی‌های بانک به این بنگاه‌ها طی دو سال ٩٧ و ٩٨ به بیش از ٢٤٣ هزار میلیارد ریال رسیده و در این راستا تعداد بنگاه‌های کوچک و متوسط دریافت کننده تسهیلات حمایتی از بانک صادرات ایران در این دو سال به ٥٧ هزار و ٦٣١ واحد رسیده است. این بانک همچنین حدود 3میلیون وام یک میلیون تومانی کرونا به حساب سرپرستان خانوارها نیزواریز کرده است.

علاوه بر این، امضای تفاهم‌نامه برای تضمین پیش‌فروش محصولات و تولیدات کارخانجات داخلی، اعطای سرمایه در گردش و همچنین تسهیل جریان مبادلات تجاری شرکت‌ها و بنگاه‌های اقتصادی کشور و استفاده از ظرفیت قابل توجه طرح اعتباری ویژه تولید «طراوت» و ترویج اعتبارات اسنادی ریالی و فروش اعتباری از جمله اهداف این بانک در حمایت از تولید و اشتغال بوده که همچنان با اهتمام ویژه در دستور کار است.

این عملکرد در حالی صورت گرفته است که بانک صادرات در حال حاضر به عنوان یک بانک غیر دولتی مشغول به فعالیت است و باید پاسخگوی سهامداران خود باشد. در همین حال مدیرعامل بانک صادرات از آسیبی که شرایط موجود به  نظام بانکی کشوروارد خواهد کرد، می گوید:"آسیبی که بانک و نظام بانکی خواهد دید همان آسیب همیشگی است که از رکود میبیند؛ یعنی بانک ها در زمان رونق، یک سری مزایا به دست می آورند و در زمان رکود وضعشان کمی سخت می شود، به جز این،  آسیب فوق‌العاده ای پیش‌بینی نمی کنم."

بنابراین به نظر می رسد که اعطای این وام ها وادامه این روند نه تنها توانسته است نظر سهام داران این بانک را جلب کند بلکه باعث شده است که این روند برای سال جاری نیز ادامه داشته باشد. در همین حال به گفته صیدی "شیوع این بیماری وقفه‌ای در کار بانک ایجاد نکرد یعنی هم نرخ تأمین مالی و هم نرخ تسهیلات همزمان پایین آمده بنابراین اگر ما هزینه های خود را مدیریت کنیم، قطعا روند سودآوري را ادامه خواهیم داد و من مانع مهمی برای تحقق سود در سال جاری نمی بینم."

ارسال نظرات
موضوعات روز