جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - 2024 November 22
پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران    *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران      
۰۴ تير ۱۳۹۹ - ۱۲:۱۱
منطقه آزاد ارس یکی از مناطقی بود که در سال گذشته توانست در زمینه رونق تولید فعالیت‌های بسیاری انجام دهد و با آغاز سال ۹۹ و نامگذاری سال جدید به نام جهش تولید توانست خوش بدرخشد و در سه ماهه امسال آمار خوبی از تولید و تسهیلات برای تولیدکنندگان ارائه کند.
کد خبر: ۴۴۲۹۵
تجلی جهش تولید در منطقه آزاد ارستیتر20- منطقه آزاد ارس از ابتدای امسال و پس از نامگذاری سال جدید به نام سال جهش تولید توسط مقام معظم رهبری، عزم خود را جزم کرد و با قدم‌هایی استوارt تولید در منطقه را با جدیت و تلاش مضاعف ادامه داد. این منطقه سال گذشته نیز توانست رونق تولید را به عرصه عمل بکشاند و به خصوص در اواخر سال ۹۸ با شیوع ویروس کرونا در ایران، در تولید مواد بهداشتی و ضدعفونی کننده خوش بدرخشد.

سازمان منطقه ازاد ارس با رویکرد‌هایی همچون تسهیل و اصلاح فرآیند‌های سازمان و با هدف کاهش بروکراسی‌های زاید اداری و افزایش بهره وری، در اولویت قرار دادن تکمیل زیرساخت‌های سایت‌های تولیدی، تکمیل حلقه‌های زیست بوم دانش بنیان، رفع موانع تولید و استفاده از ظرفیت‌های بازار اوراسیا تلاش کرد تا به جهش تولید در منطقه تحقق بخشد.

از ابتدای سال، منطقه آزاد ارس با تشکیل کارگروه رفع موانع تولید و تحقق جهش تولید پا به عرصه تحقق شعار گذاشت. به گفته محسن نریمان، مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ارس، این کارگروه تلاش خواهد کرد تا با تشکیل شورای عالی بانک‌های منطقه و انجام مذاکره برای تامین تسهیلات کم بهره برای واحد‌های تولید برای سرمایه در گردش و پوشش هزینه‌های جاری، حمایت ویژه از واحد‌های تولید دارای برنامه مدون و مشخص عملیاتی در زمینه تحقق دانش بنیان جهش تولید، حمایت از واحد‌های آسیب دیده از کرونا، حمایت از تولیدات کشاورزی بزرگ مقیاس و صادرات گرا، راه اندازی آزمایشگاه کنترل کیفیت و تسریع فرآیند‌های مربوط به این حوزه، پیگیری تامین ارز دولتی برای وارد کردن مواد اولیه تولید، تعامل با اتاق بازرگانی برای مدیریت فضای‌های موجود در بازار‌های مصرف منطقه، تسهیل اجرای قوانین مالیاتی و در نهایت نوسازی ماشین آلات و تکنولوژی تولید بنگاه‌های تولید را با همکاری فعالان اقتصادی منطقه به صورت جهادی پیگیری کند.

به علت شیوع کرونا بسیاری از فعالیت‌های منطقه آزاد ارس در روز‌های ابتدایی اسفند ماه و همزمان با وجود خبر‌های ضد و نقیض در مورد کمبود ضدعفونی کننده در سطح کلان، مدیر غذا و دارو و بهداشت سازمان منطقه آزاد ارس از مساعدت سازمان غذا و دارو برای صدور مجوز تولید موقت سه ماهه سریع ژل و محلول‌های پاک کننده و شست‌وشوی دست جهت تامین کمبود‌های بازار خبر داد و گفت: با توجه به ظرفیت و شرایط ‌GMP مناسب، واحد‌های تولید فرآورده‌های بهداشتی مستقر در محدوده منطقه آزاد ارس می‌توانند از این فرصت ایجاد شده برای تولید محصولات و عرضه به بازار مصرف استفاده کنند.

در همان زمان، مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری منطقه آزاد ارس از اعلام آمادگی این صندوق در ارائه تسهیلات با کارمزد‌های ۴ و ۱۱ درصد به شرکت‌های فناور و نیز کمک به راه‌اندازی شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور توانمند در زمینه تولید انواع دستگاه‌های ضدعفونی کننده، ماسک، دارو‌های موثر در کنترل عوارض بیماری، سامانه‌های نرم‌افزاری مرتبط با پایش، اطلاع‌رسانی و کنترل بیماری، مدل‌سازی و شبیه‌سازی‌های نرم‌افزاری و ساخت کیت‌های تشحیص در ارس خبر داد.

در حقیقت شیوع بیماری کرونا زمینه‌ساز ترویج رویکرد درونزایی اقتصادی و توجه به تولیدات داخلی شد و همراهی مسئولان منطقه آزاد ارس در کوتاه کردن مسیر راه‌اندازی و تامین مواد اولیه و تولید و بسترسازی برای تحویل به بازار مصرف با کمترین هزینه ممکن، از بزرگترین مصداق‌های این مورد بود.

منطقه آزاد ارس بر مبنای منطق ایجاد زیست بوم اقتصاد دانش بنیان در تلاش است ارس را به هاب تولید و صادرات محصولات دانش بنیان تبدیل کند و به همین خاطر ضمن تقویت منابع مالی صندوق پژوهش و فناوری به عنوان اولین صندوق حمایت از شرکت‌های دانش بنیان در میان مناطق آزاد ایران، جذب شتابدهنده‌های تخصصی، توسعه تحقیقات و نوآوری و مباحث کارآفرینی دانش پایه را در اولویت قرار داده است.

پیش از این مدیر مرکز رشد واحد‌های فناور سازمان منطقه آزاد ارس به خبرنگار اقتصاد ۲۴ گفته بود: برای سال ۱۳۹۹ پیش‌بینی کرده‌ایم که هاب تولید و صادرات محصولات دانش‌بنیان را راه‌اندازی کنیم و از طرف مدیرعامل سازمان نیز حدود ۵۰ هکتار زمین به ما اختصاص داده شده و مقرر شد که هاب تولید و صادرات را در ارس راه‌اندازی کنیم که این خبر خوشی در زمینه تولید بود.

پریسا بهلولی افزود: طبق آخرین آمار، امسال ۱۴ شرکت فناور و دانش‌بنیان تولیدی در منطقه آزاد ارس جذب شده‌اند. همچنین ۲۶ شرکت نوپا در این حوزه جذب کرده‌ایم که اگر با آمار قبل در نظر بگیریم بالای ۱۰۰ شرکت نوآور و فناور تولیدی در منطقه مشغول به فعالیت هستند.

در سال ۹۸ اتفاق مثبتی که در این زمینه افتاد آن بود که مرکز رشد واحد‌های فناور ارس از سمت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به‌عنوان یکی از مبادی صدور گواهی صنایع خلاق معرفی شد و خود زمینه‌ای برای بالا رفتن کیفیت و کمیت این واحد‌ها در منطقه شد.

به گفته معاون اقتصادی و سرمایه گذاری سازمان منطقه آزاد ارس، یکی از مهمترین برنامه‌های سازمان برای تحقق شعار جهش تولید در منطقه، تامین منابع مالی واحد‌های تولیدی از طریق مدیریت زنجیره تامین و با استفاده از خدمات صکوک است.


یکی دیگر از فعالیت‌های مهمی که منطقه آزاد ارس در نظر دارد در سال جهش تولید به آن عمل کند توجه به اتحادیه اوراسیا و ظرفیت بازار‌های آن در اقتصاد منطقه است که در همین راستا در تلاش است تا با برگزاری نمایشگاه‌های ارائه محصولات تولیدی در منطقه به ویژه در کشور‌های همسایه و اوراسیا و آموزش و ارتقای سطح دانش فعالان اقتصادی در زمینه‌هایی مانند نیازها، استاندارد‌ها و سلایق بازار اوراسیا و... شاهد استفاده مفید و موثر از این ظرفیت باشد.

از دیگر اقدامات منطقه آزاد ارس توجه به مسئولیت اجتماعی و همچنین توجه به ضرورت ارتقاء مهارت ارسوندان برای تحقق جهش تولید در منطقه بود که مورد توجه و پیگیری قرار گرفت بنابراین منطقه آزاد ارس از همه جهات خود را برای موفقیت در تحقق این شعار آماده کرد و آمار درخشنده سه ماهه ابتدایی امسال نشان از عزم راسخ برای موفقیت در تولید تا آخر سال دارد./ اقتصاد 24

ارسال نظرات
موضوعات روز