محمد اسلامی درباره میزان کمک ودیعه مسکن، اضافه کرد: رقم پیشنهادی وزارت راه و شهرسازی را اعلام نمیکنیم و منتظر بانک مرکزی هستیم. بانک مرکزی با بانکها درباره منابع و شیوه اجرایی پرداخت ودیعه مسکن توافق کرده و به زودی -آنرا- اعلام میکند. سپس آنرا در ستاد اقتصادی دولت به تصویب میرسانیم و اعلام خواهیم کرد.
در همین حال نایب رئیس اتحادیه مشاوران املاک درباره برنامه وزار راه و شهرسازی برای پرداخت وام ودیعه مسکن با دفاع از طرح ودیعه مسکن جهت کمک به مستاجران معتقد است: این طرح باید به نحوی اجرا شود که باعث ایجاد مشکلات جدیدی برای مستاجران نشود.
حسام عقبایی با اشاره به این که در شهری مثل تهران حدود 44 درصد و در کشور 30 درصد مردم اجاره نشین هستند، افزود: با یک ارزیابی ساده متوجه میشویم که افزایش حقوق کارمندان در سال 99 متناسب با افزایش تورم در کشور از جمله افزایش اجاره بها نبوده است و در همین چارچوب تعدادی از مستاجران مجبور شدهاند که منازل کوچکتری را اجاره کنند یا اینکه به مناطق پایین تری از شهر نقل مکان کنند.
وی با یادآوری این که حدود یک ماه پیش با وزیر راه و شهرسازی جلسهای داشتیم و در این جلسه بر موضوع ارائه تسهیلات بانکی به مستاجران تاکید شد ، افزود: در آن جلسه تأکید کردیم که این تسهیلات نباید به نحوی باشد مستاجران بدهکار تر شوند و در واقع به جای حل مشکلاتشان، بر تعداد آنها افزوده شده و به قول قدیمی قوز بالای قوز شود که آقای وزیر در پاسخ گفتند ما تسهیلاتی را می دهیم که جنبه سوبسیدی و حمایتی داشته باشد تا مستاجران دچار مشکلات بیشتری نشوند.
وی با بیان اینکه بانک مرکزی باید هر چه زودتر به بانکهای عامل در این زمینه دستور دهد تا آنها تسهیلات را در اختیار مستاجران متقاضی قرار دهند ،تصریح کرد: باید تا قبل از پایان شهریور یعنی پایان زمان جابجایی مستاجران، این ودیعه ارائه شود وگرنه ارائه این تسهیلات بعد از تابستان نوش دارو بعد از مرگ سهراب است.
نایب رئیس اتحادیه مشاوران املاک گفت: هر
تزریق نقدینگی، تورم ایجاد میکند ولی باید به این موضوع توجه داشته باشیم
که سال گذشته قیمت مسکن 100 درصدافزایش یافت، اما افزایش اجارهبها از 30
درصد عبور نکرد چرا که افزایش اجاره بها تا حدی ظرفیت دارد و ظرفیت آن
محدود است و مالکان نیز متوجه این مسئله هستند./ تسنیم