پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران
در حال حاضر پنج میلیون دستگاه کولر گازی فرسوده در ایران وجود دارد که این تجهیزات دو برابر کولرهای پربازده برق مصرف میکنند. طبق گفته سخنگوی صنعت برق مطابق مجوز شورای اقتصاد، در فاز نخست یک میلیون کولر گازی پربازده از سازندگان داخلی تامین و برای جایگزینی با کولرهای پرمصرف در اختیار مناطق گرمسیر جنوب کشور قرار می گیرد.
کد خبر: ۴۵۵۷۷
تیتر20- بهمن ماه سال گذشته سرانجام شورای اقتصاد طرح پیشنهادی وزارت نیرو برای تعویض یک میلیون کولرگازی فرسوده در مناطق جنوبی را به تصویب رساند، اجرای این طرح صرفهجویی دو میلیارد مترمکعبی در مصرف گاز، ممانعت از انتشار ۶ میلیون تن آلاینده در جو و کاهش ۱۶۰۰ مگاواتی پیک بار شبکه را بههمراه خواهد داشت که این مهم معادل یک نیروگاه ۲۰۰۰ مگاواتی است.
احداث یک نیروگاه ۲۰۰۰ مگاواتی و شبکههای ارتباطی آن هم نیازمند ۲۰ هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری است و گفته شده با اجرای این طرح، سالیانه از مصرف دو میلیارد مترمکعب گاز در نیروگاههای کشور کاسته شده و بهدنبال آن از انتشار ۶ میلیون تن آلاینده به جو جلوگیری میشود.
از سوی دیگر در حال حاضر ۶۵ درصد از بار پیک مناطق گرمسیری به کولرها و وسایل سرمایشی اختصاص دارد که دوره گرما در این مناطق ۹ ماه از سال و بهطور متوسط در این نواحی ۱۸ ساعت در شبانهروز از کولر استفاده میشود. اجرای این طرح آنطور که از سوی مسوولان اعلام شده، منافع اقتصادی قابل توجهی برای مشترکان خواهد داشت، بهطوریکه بر اساس ارزیابی صورت گرفته، اجرای این طرح کاهش ۳۰ درصدی مبلغ قبوض برق مشترکان را بههمراه خواهد داشت و مشترک تنها ۳۵ درصد از قیمت یک کولر را در حدود ۲۴ ماه بهصورت اقساط پرداخت خواهد کرد.
این طرح بر اساس قوانین بالادستی از جمله قانون اصلاح الگوی مصرف و قانون رفع موانع تولید و طی فرایند چند ساله به لحاظ اجرایی و اقتصادی بودن مورد بررسی کارشناسان قرار گرفته و نهایتا به تصویب شورای اقتصاد رسیده است. به گفته مصطفی رجبیمشهدی - سخنگوی صنعت برق - با اجرای این طرح شاهد راهاندازی خطوط تولید کولرهای پربازده در کشور هستیم و این طرح هیچگونه ارتباطی به توافقنامههای بینالمللی از جمله توافقنامه پاریس ندارد و امیدواریم با اجرای این برنامه مردم کشورمان در تابستانهای گرم پیش رو از رفاه و آسایش کاملی در تامین برق برخوردار باشند.
همچنین این طرح از مناطق گرمسیری شروع و طی سه سال با همکاری سازندگان داخلی ۶۰۰ اشتغال مستقیم و ۱۸۰۰ اشتغال غیرمستقیم ایجاد خواهد کرد و به گفته وزیر نیرو، حدود ۲۱ هزار مگاوات مربوط به اوج بار در هر سال به دلیل دستگاههای سرمایشی است و هرچه راندمان این دستگاهها بهتر شود، برق کمتری مصرف خواهد شد، در نتیجه کشور به احداث نیروگاه کمتری نیاز دارد، همچنین با اجرای این طرح، میتوان زمینه صادرات گاز صرفهجویی شده را با نرخ صادراتی فراهم کرد.
به گفته رضا اردکانیان، بیشتر سوخت مصرفی نیروگاهها، گاز است؛ بنابراین با کاهش نیاز کشور به احداث نیروگاه، صرفهجویی قابل ملاحظهای در مصرف گاز صورت میگیرد. علاوهبر این براساس گزارشهای وزارت نفت، میزان مصرف گاز خانگی به ویژه در فصل سرما بسیار است که این مصرف بر صادرات گاز و تولید برق در نیروگاهها تاثیر منفی دارد، اگر میزان مصرف گاز خانگی کنترل نشود، ممکن است نیروگاهها برای تولید برق با مشکل روبرو شده و نقصان برق و مواجه با خاموشی خسارت قابل توجهی را ایجاد کند.
طرح تعویض کولرهای فرسوده چگونه اجرا می شود؟
به تازگی نیز مصطفی رجبی مشهدی سخنگوی صنعت برق گفت: جایگزینی یک میلیون کولر گازی پرمصرف که تا ۲ برابر بیشتر برق مصرف میکند مبتنی بر مجوز شورای اقتصاد است
وی هزینه تعویض این کولرها برای مشترکان را یک سوم قیمت تمام شده ذکر کرد که مابقی آن از محل صرفه جویی در مصرف سوخت، از سوی شرکت توانیر و دولت پرداخت می شود و هدف آن کاهش بار سرمایشی و تلفات مربوط به این بخش است.
سخنگوی صنعت برق افزود: انتظار می رود با جایگزینی یک میلیون کولر گازی پربازده، ۱۶۰۰ مگاوات از بار شبکه در این مناطق کاهش یافته و حدود ۲ هزار مگاوات صرفه جویی در مصرف برق حاصل شود.
وی از مردم خواست هنگام خرید لوازم برقی ضمن اطلاع از برچسب انرژی و رتبهبندی مصرف، لوازم برقی با رتبه A و+A را که در کاهش صورتحساب برق مصرفی تاثیر مثبت دارد، خریداری کنند.
رجبی مشهدی فرهنگ استفاده از لوازم برقی را مهم ارزیابی کرد و از مشترکان خواست در زمانهای اوج مصرف که بین ساعات ۱۳ تا ۱۷ اعلام شده، استفاده از لوازم برقی پر مصرف را به ساعات دیگر منتقل و دمای لوازم سرمایشی را روی عدد ۲۴ تنظیم کنند.
وی نرخ شدت انرژی در کشورمان را ۶۰ درصد بیشتر از متوسط جهانی عنوان کرد که از بالا بودن میزان مصرف انرژی برای تولید هر واحد کالا و خدمات در کشور حکایت دارد و از جمله برنامههای صنعت برق، کاهش تلفات شبکهها است که در سالهای اخیر توانسته متوسط تلفات شبکه را از ۱۵ درصد به ۹.۷۶ درصد کاهش دهد.
سخنگوی صنعت برق توسعه نیروگاههای چرخه ترکیبی را از دیگر اقدامها در جهت کاهش تلفات انرژی عنوان کرد و در این رابطه از به مدار آمدن واحد ۱۶۵ مگاواتی چرخه ترکیبی نیروگاه ارومیه در روزهای اخیر خبرداد که بدون مصرف سوخت و با بازیافت حرارت گازهای خروجی از ۲ واحد گازی، ۱۶۵ مگاوات برق بیشتر تولید میکند./ایسنا