پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران
دوغ از رقیق کردن ماست با آب به دست می آید، در حالیکه کِفیر از اضافه کردن مستقیم مایه کِفیر (که باکتریهای لاکتیک و مخمر کِفیر داره) به شیر تولید میشود.
کد خبر: ۴۶۸۴۸
تیتر20 - برای همه ما پیش آمده است که دنبال جایگزین سالم برای نوشابههای خوشمزه، آب میوههای صنعتی شیرین و حتی نوشیدنیهای انرژیزا بگردیم. انتخاب شما زیاد است اما بسیاری از افراد این روزها برای داشتن سبک زندگی سالمتر و بهتر، دوغ و کفیر را به همه نوشیدنیهای دیگر ترجیح میدهند. اما میخواهیم قبل از صحبت کردن از دوغ و کفیر، میخواهیم در مورد موضوع مهمی به نام الکترولیتها صحبت کنیم.
الکترولیتها مواد معدنی موجود در بدن شما هستند که قند خون، حجم آب بدن و عملکرد اعصاب و ماهیچهها را کنترل میکنند. الکترولیتها طی فعالیتهای معمول روزانه از بین میروند. این از دست دادن هنگامی که فعالیت بدنی بیشتری دارید و عرق میکنید بیشتر است و باعث میشود الکترولیتها را با سرعت بیشتری از دست بدهیم. اما سوال اینجاست که کدام مواد معدنی در سیستم خونی ما به طور طبیعی از مهمترین الکترولیتهای تشکیل میشوند؟ سدیم، پتاسیم، کلسیم و بیکربنات.
قند در این میان جایی ندارد. پس آیا بهتر نیست دور نوشیدنیهای حاوی ساکارز، گلوکز و فروکتوز را خط بکشیم و دنبال یک جایگزین سالمتر، با ریشههای ارگانیک که هضم آن هم راحتتر است باشیم؟
در یونان وقتی هوا گرم میشود مادران نسل جوان برای بچههایشان آبمیوه و بستنی میگیرند، در حالی که مادران نسلهای قدیمیتر ماست و همزن را بیرون میآورند.آنها میدانستند چطور بهتر و سالمتر تشنگی خانواده را رفع کنند.
دوغ که در یونان به آن آریانی و در ترکیه آیران میگویند یک نوشیدنی خنک است که از رقیق کردن ماست با آب، اضافه کردن نمک و سبزیجات خشک مثل نعنا و پونه تهیه میشود.
تفاوت دوغ با کفیر
کفیر یک نوشیدنی اصیل از سرزمین قفقازها است و نام آن از کلمه ترکی «کیف» به معنای «لذت بردن» گرفته شده است. در تهیه کفیر اصیل، در طول تخمیر آن الکل تولید میشود اما از آنجا که مصرف الکل در دین اسلام حرام است، این محصول در ایران با نوع خاصی از استارتر درست میشود. در فرآیند تولید کفیر حلال، شیر تخمیر میشود و نوشیدنی حاصل از آن طعم و مزهای ترش مشابه کفیر اصیل پیدا میکند اما الکل تولید شده در آن زیر نیم درصد خواهد بود.
خیلیها دوغ را با کفیر اشتباه میگیرند و فکر میکنند کفیر نوعی دوغ است، در حالی که اینطور نیست و این دو نوشیدنی سفید رنگ اساسا با هم فرق دارند. همانطور که گفتیم دوغ از ماست رقیق شده با آب و اضافه کردن نمک درست میشود و معمولا سرد و به همراه یخ سرو میشود. اما بر خلاف دوغ، کفیر از «دانههای کفیر» که نوعی کپک یا باکتری استارتر است درست میشود. این باکتری شباهت زیادی به گلکلم ریز دارد.
نوشیدنی کفیر به جای ماست از شیر تهیه میشود و دارای سطح بالایی از بیوتین، ویتامین B12، کلسیم، فولات و ویتامین K است. بیوتین به بدن در جذب سایر ویتامینهای گروه B کمک می کند. مصرف کفیر روی حرکت رودهها، کاهش شدت و مدت اسهال، افسردگی و اختلالات فکری، ایمنی بدن و ایجاد سهولت در هضم غذا تاثیر مثبت دارد و به بازسازی فلور میکروبی غشاهای مخاطی دستگاه گوارش کمک می کند.
هر دو لیوان کفیر به اندازه یک لیوان شیر خواص تغذیهای دارد، بنابراین اگر مبتلا به عدم تحمل لاکتوز شیر هستید میتوانید از این نوشیدنیها بیشتر استفاده کنید./ روابط عمومی شرکت صنایع شیر ایران (پگاه)