يکشنبه ۰۴ آذر ۱۴۰۳ - 2024 November 24
پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران    *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران      
۰۹ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۴:۰۴
تیتر20 بررسی کرد:
فولادی ها بهمن ماه را در کنار چالش گاز با بحران برق سر خواهند کرد. این در حالی است که در تابستان نیز قطعی های برق توانست خساراتی را به فولادی ها وارد کند، اتفاقی که باعث شد فعالان این بخش برای تامین نیاز خود در طرح های جدید نیروگاهی وارد سرمایه گذاری شوند. اما با این حال همچنان دستخوش تغییراتی به دلیل نبود برق و گاز می شوند.
کد خبر: ۵۳۴۸۲
فولادی ها آمدند ثواب کنند از سوی وزارت نیرو کباب شدند!
تیتر20  -  درحالی فولادی ها چوب قطعی برق و گاز را می خورند که عمده شرکت های بزرگ خود در جهت ساخت نیروگاه وارد کار شده اند تا بتوانند بخشی از نیاز خود را تامین کنند، اما با این حال در تابستان سال جاری در پی تصمیم شرکت برق مبنی بر کاهش دیماند مصرفی، مجبور به کاهش تولید شدند. البته لازم به توضیح است که شرکت های فولادی در سال های اخیر بارها با چالش کمبود گاز در زمستان مواجه می شدند اما کاهش تولید در این برهه را در تابستان جبران می کردند که در سال جاری این برنامه ریزی نیز برهم خورد. 

نکته جالب آن است که تعدادی از نیروگاه ها نیازمند اورهال هستند که فولادی ها در این زمینه پیشقدم شده اند تا با پرداخت هزینه بالای این کار، تامین برق خود را تضمین کنند اما در مقابل می توان گفت وزارت نیرو از زاویه دیگری وارد شده است و فولادی ها را در حوزه صنایع پرمصرفی قرار داد که مشمول قطعی برق می شوند. 

درواقع فولادی ها هم هزینه پرداخت کردند و هم برقشان قطع شد. اما سوال این است که با چنین رویکردی می توان انتظار حضور فعال آنها در سرمایه گذاری های بخش زیرساخت را داشت. 

تامین برق و گاز به اندازه ای برای فولادی ها حائز اهمیت است که در سرمایه گذاری تامین بیش از ۱۰ هزار مگاوات برق به خط شدند و اعلام آمادگی کردند. البته این موضوع تنها به تامین برق باز نمی گردد بلکه فولادی ها برای سرمایه گذاری در حوزه گاز هم اعلام آمادگی کرده اند. اما باید دید وزارت نفت تا چه اندازه مسیر همکاری را باز خواهد گذاشت. 

در این میان اما نکته جاب سابقه وزیر نیرو فعلی است که خود پیش تر وزیر صنعت، معدن و تجارت بود. در نتیجه باید دیدگاه روشنی نسبت به صنعت فولاد و چشم انداز پیش بینی شده داشته باشد و همراهی بیش از وزارت نفت در جهت تامین برق را ایجاد کند. اما این تعامل در موضوع احداث نیروگاه های خورشیدی یا صدور مجوز های احداث نیروگاه های جدید از سوی فولادی ها چندان نشان از تعامل نمی دهد. درحالی که بحران برق و گاز در سال های پیش رو افزایش خواهد یافت و پیشنهاداتی از واردات گاز از ترکمنستان مطرح می شود که به نوعی آن هم به دلیل بدهی های وزارت نفت، منتفی خواهد بود. 

البته آن طور بررسی ها نشان می دهد فولادی ها به جای آنکه ثواب کنند طبق ضرب المثل معروف به نوعی کباب شدند. با وجود آنکه خود در حوزه تامین برق و ساخت نیروگاه دست به کار شده و در قرار داد جدید وزارت صمت و نیرو هم اعلام آمادگی کرده اند، بار دیگر با ابلاغیه جدید  سازمان برق منطقه‌ای تهران و در پی  تصمیم دولت مبنی بر افزایش قیمت حاملان انرژی غافلگیر شده اند. 

یکی از فعالان این بخش نیز معتقد است، قیمت برق مصرفی نسبت به سال گذشته ۵ برابر و قیمت گاز ۱۵ برابر شده و در عین حال با محدودیت مصرف هم روبرو هستند. جالب است که شرکت ‌های قطعه‌ ساز و خودروسازی که دارای واحد ذوب و ریخته‌گری هستند، نه مشمول افزایش نرخ برق و گاز شده‌ اند و نه برق و گازشان قطع می ‌شود.

این موضوع در واحدهای آلومینیومی نیز که مصرف زیادی در بخش برق دارند، قابل رویت است. درحالی که صنعت فولاد بخش عمده ای از بار صادرات غیرنفتی را بر دوش دارد حال در حوزه تامین زیرساخت ها با مشکل همراه شده اند و وزارت صمت هم چندان ضرب الاجلی برای آن مشخص نکرده است. با چنین شرایطی نباید نسبت به جبران کاهش تولید 1400 در سال آینده دل بست و این کاهش را برای 1401 باید بیشتر از امسال دانست. 

ارسال نظرات
موضوعات روز