يکشنبه ۰۴ آذر ۱۴۰۳ - 2024 November 24
پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران    *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران      
۰۲ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۷:۵۶
بر اساس گزارش‌های موسسه آمار ترکیه در ماه دسامبر 2015 کشور ایران با خرید 79 ملک در ترکیه بعد از جمهوری آذربایجان در رتبه هشتم خریداران خارجی مسکن در ترکیه است.
کد خبر: ۵۶۰۶
تیتر20 - بر اساس گزارش‌های موسسه آمار ترکیه در ماه دسامبر 2015 کشور ایران با خرید 79 ملک در ترکیه بعد از جمهوری آذربایجان در رتبه هشتم خریداران خارجی مسکن در ترکیه است.
تصاویر رنگارنگ از خانه‌های زیبا و مجلل خارج از کشور، چشم‌اندازهای باشکوه روبه‌دریا و کوهستان، کمترین فاصله به مراکز اصلی شهر و دانشگاه‌ها و مهم‌تر از همه گرفتن حق اقامت ... این‌ها اصلی‌ترین نکاتی است که شوهای تبلیغاتی تلویزیون به نمایش می‌گذارند تا ایرانی‌ها را به خرید ملک در خارج از کشور ترغیب کنند.

این تبلیغات حالا دامنه گسترده‌تری پیداکرده است و از چند تیزر تبلیغاتی در شبکه‌های ماهواره‌ای به دفاتر فروش داخلی و فایل آگهی بنگاه‌داران ایرانی کشیده شده اما این انتهای رویای خارج نشینی در خانه‌های لوکس به شمار نمی‌رود. در پشت پرده اقامت به‌شرط خرید ملک و قیمت ارزان، داستان مفصلی وجود دارد.

طبق آمارهای ارائه‌شده توسط «موسسه آمار ترکیه» فروش مسکن به خارجی‌ها در پنج ماه نخست سال 2015 افزایش‌یافته و همچنان خریداران بیشتری جذب بازار مسکن در شهرهای بزرگ ترکیه و شهرهای ساحلی این کشور می‌شوند.

گزارش موسسه آمار ترکیه نشان می‌دهد در سال 2015 در ترکیه 22 هزار و 830 فقره ملک به خارجی‌ها فروخته‌شده است. در بین شهرهای ترکیه آمار خرید ملک در استانبول نسبت به شهرهای دیگر بیشتر است. بر اساس همین گزارش در سال 2015 مجموعاً هفت هزار و 493 فقره ملک در استانبول و شش هزار و 72 فقره ملک در آنتالیا به خارجی‌ها فروخته‌شده است. بعد از آنتالیا شهرهای بورسا، یالوا، آیدین، منطقه موگلا و مرسین در رتبه‌های بعدی قرارگرفته‌اند. در این میان، آمار کشورهایی که اتباع آنها در ترکیه ملک خریده‌اند نیز قابل‌توجه است. عراق، عربستان سعودی، کویت، روسیه، انگلیس، آلمان و آذربایجان و پس‌ازآن ایران در رتبه‌های اول تا هشتم این آمار قرار گرفته‌اند.

 طبق این آمارها در دسامبر 2015 ایران با خرید 79 ملک بعد از آذربایجان در رتبه هشتم قرار دارد.

این گزارش نشان می‌دهد از ماه می تا ژانویه سال 2015 خارجیان حدود هشت هزار و 97 فقره ملک در ترکیه خریداری کرده‌اند. این در شرایطی است که ظرف همین دوره در سال گذشته شش هزار و 806 عدد ملک توسط خارجیان خریداری‌شده بود. این خریدها بیشتر در استانبول، آنتالیا و بورسا انجام‌گرفته است.

آمار خرید املاک در ترکیه توسط اتباع خارجی (ارائه‌شده توسط موسسه آمار ترکیه)

کشورهای خریدار

دسامبر 2015

ژانویه 2015

عراق

512

4228

عربستان سعودی

258

2704

کویت

209

2130

روسیه

150

2036

افغانستان

120

656

آلمان

106

869

آذربایجان

82

815

ایران

79

744

بریتانیا

65

1054

چین

54

271

مصر

51

318

اکراین

40

608

قزاقستان

39

540

لیبی

36

427

امارات

35

332

سوئد

33

541

اردن

30

243

ترکمنستان

27

195

هلند

22

203

یمن

22

231

و دیگر کشورها

322

3846







خرید به‌شرط وجود وکیل

احمدرضا قرمز چشمه، کارشناس و مشاور املاک خارج از کشور در مورد قیمت‌های خرید ملک در ترکیه به اقتصادنیوز گفت: قیمت املاک در این کشور گران است و اگر با ملک مناسب و لوکسی مواجه شدید که بسیار ارزان‌قیمت بود، باید در قانونی بودن آن ملک تردید کنید. بسیاری از املاک ترکیه فاقد مجوزهای قانونی هستند و سند ندارند؛ بنابراین زمانی که مالکان می‌خواهند از شر چنین املاکی خلاص شوند، آنها را به خارجی‌ها می‌فروشند، چون خارجی‌ها آشنایی اندکی با قوانین ترکیه دارند.

وی در مورد قیمت برخی از شهرهای ترکیه گفت: استانبول گران‌ترین و بزرگ‌ترین شهر ترکیه و امروزه به دلیل پتانسیل بالا به یکی از شهرهای گران دنیا تبدیل‌شده است و در لیست Global Property Guide (راهنمای ملک جهانی) در بین ۹۴ شهر دنیا در مقام ۳۹ قرار دارد. در حال حاضر قیمت آپارتمان معمولی در آلانیا از 212 تا 378 هزار تومان و در محموتلار بالای یک میلیارد 500 میلیون تومان است.

این کارشناس با بیان این مطلب که باوجود «ناامنی داخلی و مهاجرت آوارگان سوری» همچنان ایرانی‌ها اصرار به خرید ملک در ترکیه دارند گفت: در حال حاضر ترکیه شرایط مطلوبی برای سرمایه‌گذاری در حوزه مسکن به علت مسائلی مانند قیمت‌های گران ملک، ناامنی‌های داخلی و خارجی، وجود بنگاه‌های املاک نامعتبر، نداشته و چیزی جز ضرر مالی عاید خریداران نمی‌کند.

وی در این مورد تصریح کرد: به‌هرحال اگر شخصی اصرار به خرید ملک در ترکیه دارد باید به دو نکته توجه داشته باشد؛ اولاً کشور ترکیه مناطق پررونق و مرغوب را به اتباع خارجی به‌خصوص ایرانی‌ها واگذار نمی‌کند؛ در ثانی خرید ملک را به‌صورت غیرحضوری، بدون وکیل و مترجم به‌هیچ‌عنوان انجام ندهند.

قرمز چشمه درنهایت گفت: در حال حاضر ترکیه در وضعیت بحرانی قرار دارد و به دلیل حمله‌های پی‌درپی داخلی و خارجی چشم‌انداز مثبتی ازلحاظ سرمایه‌گذاری ملکی ندارد.

قیمت مسکن در برخی از شهرهای ترکیه

شهر

متراژ آپارتمان (مترمربع)

سن بنا (سال)

قیمت (هزار یورو)

قیمت (میلیون تومان: یورو 3914 تومانی)

آلانیا

54 تا 62

نوساز

54 تا 89

212 تا 348

استانبول

58 تا 70

نوساز

43 تا 179

168 تا 700

محموتلار

65 تا 188

8

140 تا 400

548 تا 1.565


بدون وکیل مجرب ملک نخرید
مسلم خان لری، یکی از فعالان تور ترکیه و فعال در عرصه خریدوفروش خارجی در پاسخ به این سؤال که باوجود ناامنی‌ها چرا مردم ایران اصرار به خرید ملک در ترکیه دارند؟ به اقتصادنیوز گفت: متأسفانه بیشتر هم‌وطنان در این مورد احساسی رفتار کرده و به تبلیغات پرزرق‌وبرق بسنده می‌کنند.

وی ادامه داد: طبق قوانین کشور ترکیه به هیچ اتباع خارجی اقامت دائم اعطا نمی‌شود و تبلیغات ملک ارزان‌قیمت و اقامت دائم راهکاری جز جذب متقاضیان خارجی برای فروش ملک‌های نامرغوب نیست.

خان لری گفت: در ترکیه، به‌تناسب نوع ملیت سرمایه‌گذاران، مقررات خاص و متفاوتی برای فروش ملک به خارجی‌ها وجود دارد به‌طوری‌که انتقال کامل مالکیت فقط به تبعه‌های چند کشور خاص مجاز است و مابقی سرمایه‌گذاران در خرید سقف مشخصی از متراژ یا در برخی شهرهای ترکیه، محدودیت قانونی دارند. به‌این‌ترتیب، فروش خانه‌های ممنوعه حتی به قیمت نازل به سرمایه‌گذار، عواقب غیرقابل‌جبران برای خریدار به همراه دارد.

وی در خصوص این موضوع خاطرنشان کرد: در برخی تبلیغات ملکی، برج‌های «نیمه‌کاره» یا «بدهکار به بانک»‌های ترکیه به خریداران معرفی می‌شود و دلال مربوطه، برای معرفی ویژگی‌های پروژه، در «هتل» یا خیابان قرار خود را تنظیم می‌کند؛ این سه روش عرضه ملک در ترکیه، به‌شدت از طرف کارشناسان حقوقی و اقتصادی، به‌نوعی طعمه برای منحرف کردن سرمایه‌گذاران تعبیر شده است. در این میان آنچه می‌تواند ریسک خرید ملک در ترکیه را کاهش دهد، استفاده از وکیل مجرب و مسلط به قوانین اقتصاد مسکن ترکیه و همچنین مراجعه صرف به آژانس‌های املاک معتبر و قانونی این کشور است./اقتصادنیوز


ارسال نظرات
موضوعات روز