جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - 2024 November 22
پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران    *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران      
۰۶ مهر ۱۴۰۱ - ۱۴:۳۴
رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس گفت: بانک مرکزی باید در انتشار اطلاعات جدید تسهیلات بانکی، توجه کند که تنها راه بهبود عملکرد بانک‌ها، افزایش نظارت عمومی در کنار افزایش نظارت پیشینی است و این دو در کنار هم دست بانک مرکزی را برای کنترل تورم باز می‌گذارد و مانع عملکرد پرریسک بانک‌هامی‌شود.
کد خبر: ۵۷۹۰۸

تیتر۲۰- نصرالله پژمانفر در رابطه با شفافیت تسهیلات بانکی اظهار داشت: شفافیت بر عملکرد بانک‌ها اقدامی در جهت کنترل خلق پول آنها و در نتیجه کنترل تورم است، پول بی‌ضابطه‌ای که بانک‌ها به نفع اشخاص مرتبط با خود خلق می‌کنند، عایدی‌ای جز تورم برای مردم ندارد؛ حال آنکه این پول در اغلب مواقع نیز به بانک‌ها برنمی‌گردد.

وی افزود: بانک‌ها باید در قبال خلق پولی که انجام می‌دهند به جامعه پاسخگو باشند؛ نمی‌توانند از منابع و مصارف و قدرتی که در اختیار آنهاست استفاده کنند و فعالیت داشته باشند اما هیچ نظارتی بر آنها صورت نگیرد. بنابراین افشای اطلاعات تسهیلات کلان بانک‌ها تاثیر مستقیمی بر کاهش ریسک بانک‌ها خواهد داشت.

رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی ضمن اشاره به تبصره 16 قانون بودجه اذعان داشت: بانک مرکزی طبق تبصره 16 قانون بودجه، باید فهرست تسهیلات و تعهدات کلان بانک‌ها را بر اساس تعاریف آیین‌نامه‌های شورای پول‌ و اعتبار از جمله آیین‌نامه تسهیلات و تعهدات کلان یا آیین‌نامه تسهیلات و تعهدات اشخاص مرتبط منتشر کند. هدف از این تبصره قانونی نیز، ایجاد امکان نظارت عمومی برای مردم و رسانه‌ها بوده است تا بانک‌ها بتوانند پول‌ها از بدهکاران بانکی پس بگیرند.

پژمانفر افزود: البته تنها کارکرد ایجاد شفافیت، افشای نام بدهکاران بانکی نیست و به همین منظور در تبصره 16 قانون بودجه بیان شده که بانک مرکزی باید فهرست تسهیلات کلان بانک‌ها را مطابق با تعاریف موجود منتشر کند. یکی از کارکردهای شفافیت تسهیلات کلان بانکی این است که کارشناسان بتوانند نقشه نقدینگی کشور را ترسیم کنند تا بتوانیم انحراف جریان اعتباری را تشخیص داده و جلوی آنرا بگیریم.

وی در رابطه با مصوبه شورای پول‌ و اعتبار مبنی بر حذف انتشار اطلاعات تسهیلات زیر 100 میلیارد تومان اظهار کرد: سوال اساسی این است که هدف از این مصوبه چه بوده است؟ آیا بین افرادی که بالای 100 میلیارد تومان تسهیلات گرفته‌اند و کسانی که زیر این مقدار تسهیلات گرفته‌اند تفاوتی وجود دارد؟ آیا نرخ نکول تسهیلات در اعداد کمتر از 100 میلیارد تومان کمتر است؟ آیا بانک‌های ما با توجه به وضعیت فعلی‌شان و بر اساس آیین‌نامه‌های خودِ شورای پول‌ و اعتبار، امکان اعطای تسهیلات بیش از 100 میلیارد تومان دارند؟ مگر امکان دریافت تسهیلات 90 میلیارد تومانی برای همه‌‌ افراد جامعه فراهم است که بانک مرکزی از انتشار اطلاعات این تسهیلات منصرف شده است؟

رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس اذعان داشت: همه‌ اینها سوالات کارشناسانه‌ای است که بانک مرکزی به آن جواب نمی‌دهد و تنها بیان کرده برای جلوگیری از سردرگمی مخاطبان، اقدام به کاهش حجم اطلاعات منتشرشده کرده است که این نیز قابل قبول نیست! مگر اطلاعاتی که تا پیش از این از تسهیلات بانکی منتشر شد، موجب سردرگمی مخاطبان آن شده بود؟ اگر اینطور است، پس چگونه اغلب رسانه‌ها و کارشناسان به تحلیل و بررسی اطلاعات منتشرشده پرداختند؟

پژمانفر اظهار داشت: بانک مرکزی باید در اطلاعات جدیدی که از عملکرد بانک‌ها منتشر می‌کند، به این نکات توجه کند و بداند که تنها راه بهبود عملکرد بانک‌ها، افزایش نظارت عمومی در کنار افزایش نظارت پیشینی است و این دو در کنار هم، دست بانک مرکزی را برای کنترل تورم باز خواهد گذاشت و جلوی عملکرد پرریسک بانک‌ها را خواهد گرفت./فارس

ارسال نظرات
موضوعات روز