تیتر۲۰- محمد رسول محمدیان اظهار کرد: طبق هدف گذاری صورت گرفته تا پایان سال جاری تعداد ۲۰۵ واحد راکد صنعتی در تهران باید به چرخه تولید بازگردد که با اقدامات صورت گرفته بیش از ۶۰ درصد برنامه در نیم سال اول تحقق یافته است.
به گفته وی مهمترین مشکلات واحدهای تولیدی و صنعتی مربوط به کمبود نقدینگی و سرمایه در گردش، تامین مواد اولیه تولید و نوسانات ارزی بوده که تلاش شده از محل تسهیلات اختصاص یافته مرتبط با رونق تولید به بانکهای عامل تامین شود.
محمدیان مشکلات داخلی واحدها را از دیگر دلایل تعطیلی واحدها عنوان کرد و گفت: در مواردی مشکلات درون بنگاهی و عدم تامین سرمایه در گردش واحد موجب بروز مشکلات برای تولید کنندگان میشود.
وی افزود: در این موارد سازمان صمت آماده ارائه خدمات لازم و طرح موضوعات در کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان است.
امسال برای احیای ۱۶۰۰ واحد تولیدی راکد در شهرکها و نواحی صنعتی کل کشور هدف گذاری و پیش بینی شده با احیای این تعداد واحد برای ۲۸ هزار و ۸۰۰ نفر شغل ایجاد شود. همچنین طبق اعلام سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران برای احیاء ۴۰۰ واحد تولیدی راکد در خارج از شهرکها و نواحی صنعتی نیز برنامهریزی شده است.
گفتنی است نتیجه طرح پایش واحدهای صنعتی غیرفعال کل کشور نشان میدهد ۱۲ هزار و ۶۷ واحد راکد، شامل ۶۸۱۴ واحد در داخل شهرکها و نواحی صنعتی و ۵۲۵۳ واحد در خارج از آنها شناسایی شد. از مجموع واحدهای صنعتی راکد شناسایی شده ۶۲ درصد از طریق شیوههای فنی بازفعال سازی، امکان راهاندازی مجدد دارند که در صورت تحقق آن، بیش از ۱۶۷ هزار فرصت شغلی جدید ایجاد خواهد شد.
همچنین بر اساس اعلام مدیران بنگاههای اقتصادی راکد کشور، ۴۴ درصد از واحدهای غیرفعال مشکل کمبود نقدینگی، ۱۶ درصد مشکل نبود تقاضا و بازار، ۱۱ درصد مشکل کمبود مواد اولیه، ۱۰ درصد مشکل فرسودگی ماشین آلات، ۹ درصد مشکلات حقوقی با سازمانها و دستگاهها، ۸ درصد مشکلات زیرساختی و ۲ درصد مشکلات مالکیتی و سهامداری دارند./ایسنا