پنجشنبه ۰۱ آذر ۱۴۰۳ - 2024 November 21
پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران    *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران      
۱۶ فروردين ۱۴۰۲ - ۱۳:۱۲
سخنگوی صنعت برق کشور گفت: قول می‌دهم امسال با هماهنگی وزارت صمت نسبت به سال‌های گذشته، خاموشی‌های کمتری در بخش صنایع داشته باشیم.
کد خبر: ۶۱۴۵۰

تیتر۲۰- در گفتگوی ویژه خبری 15 فروردین، موضوع  راه‌های رشد تولید در سال 1402  با حضور آقایان محمدمهدی برادران معاون صنایع عمومی وزارت صمت، مصطفی رجبی مشهدی سخنگوی صنعت برق کشور و علی محمد رفیعی مدیرعامل هلدینگ هپکو بررسی شد.

آقای محمد مهدی برادران در خصوص مهم‌ترین برنامه عملی وزارت صمت برای سال 1402 گفت؟ در سال 1401 در حوزه رشد تولید صنعتی، اشتغال صنعتی و صادرات غیر نفتی سال بسیار خوبی را شاهد بودیم، شاخصه اصلی در 9 ماهه سال گذشته، معادل هشت درصد رشد تولید ناخالص ملی در حوزه بخش صنعت بود که بیش از دو برابر رشد اقتصادی کشور است، همچنین توانسته ایم در فصل پاییز به رشد 11.6 درصدی برسیم که بالاترین نرخ رشد فصلی است.

وی افزود: صنایعی که برتر هستند مثلا در صنعت نساجی، بیشترین رشد تا عدد بالای 60 درصد است که همیشه 50 یا پایین 50 بود، مرهون اقداماتی است که تا به حال صورت گرفته است، اما هنوز ظرفیت اصلی اقتصاد کشور را که ما در آن هم نیروی دانش بنیان مناسبی و هم امکان برای تولید بیشتر را داریم و هم در حوزه می‌توانیم بازار‌های بیشتری را هدفگیری کنیم به نظرم پیشرو است.

برادران با بیان اینکه اقدامات اولیه باید خواسته‌های صنعتگران باشد، گفت: تامین مواد اولیه یکی از دلایل رشد صنایع بوده است و اگر درصد بیشتری بتوانیم تخصیص دهیم قطعاً این رشد بیشتر می‌شود، چالشی که صنعتگران ما در حوزه زیرساخت، سالهاست در حوزه زیرساخت کمتر کار شده و هم اکنون هم اولویت به جای صنعت و تولید به حوزه خانوار تعلق می‌گیرد، مثلا صنعتگران ما در فصل تابستان و زمستان عمدتاً مشکل برق و گاز دارند، اگر این موانع نبود قطعاً ما عدد‌های بالاتری را هم می‌توانستیم تجربه کنیم، گرچه عدد‌هایی که در سال 1401 محقق شده در 10 ساله گذشته بی نظیر بوده و یک نوید را می‌دهد.

معاون وزیر صمت افزود: برای جهش در حوزه صنعت، بسته پیشنهادی آماده شده است. کارگروهی متشکل از دولت و مجلس هم تلاش می‌کنند بار تورمی بودجه امسال را کاهش دهند تا نظر مقام معظم رهبری را که در شعار سال مهار تورم است را محقق کنند.

سوال: در جلسه تولیدکنندگان با رئیس جمهور مهم‌ترین مواردی که مطرح شد، چه بود؟

آقای علی محمد رفیعی مدیرعامل هلدینگ هپکو دیگر مهمان گفتگوی ویژه خبری گفت: بحث‌های عمومی مرتبط با تولید، مثل قطعی برق و گاز بود که عموماً تولیدکندگان درگیر هستند مطرح شد. 

وی افزود: در هیچ جای دنیا به خاطر مصرف برق خانگی، تولیدات متوقف نمی‌شود، اما در کشور ما برعکس است. نمی‌گوییم هم لوازم خانگی، و غیره تعطیل شود، اما با برنامه ریزی دقیق می‌شود بهتر مدیریت کرد، حتی می‌شود تولید را به شیفت دوم و سوم موکول کرد، به ما بگویند در شفیت‌هایی که برق دارید کار کنید این برای ما قابل قبول‌تر است تا اینکه دو روز در هفته را تعطیل کنیم، این‌ها هم هزینه‌های اقتصادی دارد و هم تبعات عدم تولید برنامه‌ای که به تولید کننده می‌گذارد.

سوال: تولید کنندگان بعضاً می‌گفتند قطع برق را اطلاع دهند.

آقای رفیعی گفت: معمولاً اطلاع می‌دهند و هماهنگی وجود دارد، اما بالاخره تعطیلی است، هزینه‌هایی برای تولید کننده وجود دارد، اما بهره برداری از آن ساعات کار، نمی‌شود، و تولید کاهش می‌یابد ضمن اینکه هزینه قیمت تمام شده افزایش پیدا می‌کند، نکته دیگری که بسیاری از تولیدکننده‌ها در جلسه دیدار روز گذشته تاکید داشتند ثبات رویه هاست، چه بخشنامه‌ها و چه مقرراتی که مسئولان مختلف به خصوص سیستم مالی کشور وضع می‌شود، از جمله بحث ارز که آقای فرزین رئیس کل بانک مرکزی وعده‌های خوبی برای ارز تولید و ثباتی که در این دو نرخ ارز برای کالا‌های اساسی است، داده اند.

وی افزود: این ثبات می‌تواند برنامه ریزی ما را تسهیل کند که مطمئن شویم قراردادی که با نرخ الان امضا می‌شود محصول تولید شده حداقل 6 ماه پس از قرار داد، تحویل داده می‌شود، که در آن تاریخ باید با آن نرخ تحویل دهیم که اگر دچار تلاطم شود مصرف کننده یا تولید کننده‌ها دچار زیان می‌شوند.

رفیعی گفت: نکته دیگر که این روز‌ها درگیر آن بودیم که آقای فرزین قول مساعدت برای رفع آن داده اند، بحث سپرده‌ای است که از تولیدکنندگان دریافت می‌کنند، نه غیر تولیدکننده ها,، اما برای تولیدات ثبت سفارشی که میکنیم 5 درصد سپرده باید انجام شود، اگر به دلیل مشکلات نقدینگی نتوانیم به موقع ارزمان را استفاده کنیم باید تمدید کنیم، سپرده ما باید 10 درصد شود تا 60 درصد می‌رود، این یکی از معضلاتی است که قول داده اند زمان دوره ثبت سفارش تا تخصیص ارز را به یک هفته کاهش دهند که اگر این کار انجام شود هر دو مطلب با یکدیگر حل می‌شود، هم دوره ثبت سفارش کوتاه می‌شود و هم نظارت بانک مرکزی بر این قضیه بالاتر می‌رود.

سوال: آیا برای رفع این مشکلات نشست‌هایی را با بانک مرکزی، داشته اید؟

آقای برادران گفت: بله، امروز مقام معظم رهبری در مقام نقد اشاره کردند که یکی از کار‌هایی که باید دارای ثبات باشد حتماً ثبات در سیاست‌های مالی و پولی کشور است؛ و دوستان ما هم در حوزه بانک مرکزی و نشستی که با آقای فرزین داشتیم این نوید را دادند که به نوعی تولید و نرخ تمام شده قابل پیش بینی باشد.

وی افزود: صراحتاً می‌گویم تولیدکنندگان اگر ارز بالای 40 هزار تومان را قابل توجیه در تولید نمی‌دانند در هر صورت باید عددی باشد که بتواند این کار را صادر کرد یا مردم قدرت خرید داشته باشند. عدد‌هایی که در فرمایشات مقام معظم رهبری هم اشاره شد عدد سازی‌هایی که در شبکه‌های مجازی می‌شودتعبیر دلار تلگرامی آن‌ها مبنا قرار می‌دهند و متاسفانه دشمن تحریک می‌کند و دوستان ناآگاه ما بعضی از این ارقام را در کشور تثبیت می‌کنند.

سوال: یکی از موضوعاتی که رئیس جمهور به آن اشاره کرد که اگر کالایی در داخل تولید می‌شود واردات آن ممنوع باشد، این اتفاق می‌افتد؟

آقای رفیعی مدیر عامل هلدینگ هپکو گفت: متأسفانه منحصر به ماشین آلات سنگین نیست در بقیه صنایع گروه تولید ماشین سازی، این مطلب وجود دارد، بخش ماشین سازی کشور در کل بازار ما 11 میلیارد دلار است اکنون که نسبتاً خیلی از طرح‌ها فعال نیستند، 8 میلیارد از این نیاز واردات می‌شود و تنها سه میلیارد به تولیدکنندگان ما می‌رسد، این آمار دقیق که باعث تأسف است به اشکال مختلف توجیه فنی و اقتصادی می‌آوردند و مسئولان را مجاب می‌کنند و به صنایع فشار می‌آوردند که اگر نیایند این پروژه می‌خوابد، 40 سال است که با این قضیه مواجهیم، اما تا چه زمانی این کار را انجام دهیم، بالاخره باید تصمیم بگیریم از این ظرفیت استفاده کنیم.

مدیر عامل هلدینگ هپکو افزود: نکته‌ای در ارتباط با بهره وری، سال گذشته تقریباً پشتیبانی چندانی بخش تولیدمان از بانک‌ها نداشته اند که امیدواریم امسال این وضعیت بهتر شود، ما می‌توانیم بهره وری را با تسهیلات بانکی بالا ببریم.

سوال: موضوع واردات کالا‌های مشابه چگونه است؟

آقای برادران: آمار دقیقی ندارم فکر می‌کنم عملکرد مثبتی در این حوزه داشتیم همچنین صرفه جویی میلیارد دلاری داشتیم، ما حتماً بر روی بحث تولید ملی و عدم واردات بی رویه کالا‌هایی که تولید داخلی داریم مُصر هستیم که البته باید موضوع سرمایه در گردش هم حل شود./تسنیم

ارسال نظرات
موضوعات روز