جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - 2024 November 22
پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران    *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران      
۱۱ مرداد ۱۴۰۲ - ۲۱:۲۹
۳۲ قلم به عنوان کالای اساسی ثبت شده است که در این راستا می‌توان به گندم، برنج، انواع گوشت قرمز و سفید، تخم مرغ، شکر، لبنیات، روغن، حبوبات و… اشاره کرد.
کد خبر: ۶۳۸۹۸

تیتر۲۰-  ۳۲ قلم به عنوان کالای اساسی ثبت شده است که در این راستا می‌توان به گندم، برنج، انواع گوشت قرمز و سفید، تخم مرغ، شکر، لبنیات، روغن، حبوبات و… اشاره کرد.

تولید، نیاز و واردات محصولات در یک نگاه

گندم: نیاز واقعی کشور به این محصول استراتژیک ۱۲ میلیون تن است که عطاالله هاشمی، رئیس بنیاد ملی گندم کاران به مهر گفت: میزان تولید بر اساس شرایط جوی و پراکندگی بارندگی سال به سال و استان به استان متفاوت می‌شود. ایران نزدیک به ۴ میلیون هکتار کشت دیم و ۲ میلیون هکتار کشت آبی دارد. در حوزه کشت آبی، تولید با کمترین نوسان تقریباً حدود ۵ درصد انجام می‌شود. اما در کشت‌های دیم میزان تولید بستگی زیادی به بارندگی و شرایط جوی دارد. امسال وضعیت کشت مناسب بود و پیش بینی می‌شود نزدیک به ۱۲ میلیون تن گندم برداشت شود. بنابراین به نظر می‌رسد اما نیاز به واردات گندم نداشته باشیم.

در سال‌های پایانی دولت هشتم ایران در تولید گندم به خودکفایی رسید (۱۳۸۵) و جشن خودکفایی را برگزار کرد، اما این جشن چندان دوامی نداشت. پس از ۱۰ سال تولید بر اساس نیاز بازار گندم دوباره تکرار شد و سال ۱۳۹۵ جشن خودکفایی برگزار شد.

برنج: مصرف سرانه برنج هر فرد ایرانی ۳۷ تا ۴۰ کیلوگرم است. سید علی طاهری، رئیس اتحادیه برنج فروش‌های بابل درباره نیاز بازار برنج کشور به مهر گفت: با توجه به آمار جمعیت کشور سالانه ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار تن برنج نیاز است. از این عدد حدود ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تن در کشور تولید می‌شود و ایران فقط به یک میلیون برنج خارجی نیاز دارد.

با توجه قیمت تمام شده بالای برنج ایرانی و کاهش سطح درآمد عموم مردم مصرف برنج داخلی در بین خانوارهای ایرانی کاهش چشمگیری داشته است.

گوشت قرمز: در حال حاضر که عنوان می‌شود سرانه مصرف انواع گوشت قرمز در کشور کاهش پیدا کرده و به حدود ۶ تا ۷ کیلو گرم به ازای هر نفر در سال رسیده، با برآورد جمعیتی ۸۵ میلیون نفری کشور، به حدود ۵۱۰ هزار تن گوشت قرمز نیاز دارد.

افشین صدر دادرس، مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک کشور درباره وضعیت تولید و میزان نیاز بازار گوشت به مهر گفت: در چند سال گذشته (۲ تا ۳ سال قبل) حدود یک میلیون تن مصرف گوشت قرمز کشور اعم از گوسفندی و گوساله بود؛ سال‌هایی که هر فرد ۱۲ کیلو گرم مصرف سرانه داشته است. از این عدد ۸۰۰ تا ۹۰۰ هزار تن در داخل تولید و تأمین می‌شد و ۱۳۰ تا ۱۴۰ هزار تن هم گوشت صنعتی برای مصارف محصولات غذایی مانند سوسیس، کالباس و… وارد می‌شد.

به گزارش خبرنگار مهر، به نظر می‌رسد با کاهش مصرف گوشت قرمز در کشور میزان تولیدات داخلی پاسخگوی تقاضای بازار باشد اما همان گونه که در محصولی چون برنج آمد، قیمت تمام شده بالا سبب شده تا دولت مبادرت به واردات گوشت قرمز با قیمت پایین‌تر کند؛ گوشت‌هایی که به لحاظ کیفیت نسبت به محصولات داخلی در سطحی پایین‌تر قرار دارد.

مجتبی عالی، مدیر عامل اتحادیه سراسری دامداران درباره آمار دام کشور به مهر گفت: بر اساس آمار منتشر شده بین ۵۰ تا ۶۰ میلیون رأس دام سبک در کشور وجود دارد و ۸ تا ۹ میلیون رأس دام سنگین. در واقع بعد از تولد به هر دام پلاک داده می‌شود اما با کشتار این پلاک‌ها حذف نمی‌شود از این رو آمار دقیقی درباره میزان دام سبک و سنگین کشور وجود ندارد.

گوشت مرغ: عنوان می‌شود ظرفیت تولید کشور در حوزه طیور و مشخصاً گوشت مرغ بین ۳ میلیون تا ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار تن است. حبیب اسداله نژاد، مدیرعامل پیشین اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی ایران در گفت و گو با مهر گفت: سرانه مصرف کشور بین ۳۰ تا ۳۲ کیلو گرم برای هر فرد است بنابراین با توجه به ظرفیت تولید در کشور، مصرف بازار بین ۲ میلیون و ۲۰۰ تا ۴۰۰ هزار تن است از این رو می‌توانیم سالانه بین ۸۰۰ هزار تا یک میلیون تن صادر داشته باشیم.

وضعیت بازار حکایت گر میزان تولید و مصرف کشور بوده و در حال حاضر نابسامانی بازار گوشت ایران نشان می‌دهد کشور در تولید گوشت مرغ برنامه‌ریزی درستی ندارد. پیش بینی‌ها از وزن‌گیری طیور، تعداد جوجه‌ریزی و… سبب شده تا شاهد رفتار فعلی بازار گوشت مرغ باشیم.

مرغ و حبوبات که جایگزین به نسبت ارزان‌تری است اقدام کنند. سید عبدی افتخاری، دبیر انجمن حبوبات ایران درباره تولید و نیاز حبوبات به مهر گفت: نیاز بازار داخل بین ۹۰۰ هزار تن تا یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن است. از این مقدار ۲۵۰ هزار تن وارد و باقی در داخل تولید و تأمین می‌شود.

به گفته دبیر انجمن حبوبات ایران، بخش اعظم واردات حبوبات کشور مربوط به عدس و نخود است./مهر

ارسال نظرات
موضوعات روز