تیتر۲۰- تفاهمنامه همکاری دوجانبه میان مرکز ملی فرش ایران و وزارت کار با حضور «مهدی مسکنی» معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و «فرحناز رافع» رئیس مرکز ملی فرش ایران در راستای حمایت و تقویت تعاونیهای فرش دستباف در برگزاری دورههای آموزشی، حمایت از پوشش یکپارچه بیمه قالیبافان عضو تعاونیها، تعیین سهم از تسهیلات مختلف حوزه فرش برای تعاونیهای تحت پوشش، تایید و معرفی نمایندگان تعاونیها برای حضور در هیاتهای تجاری فرش دستباف به بازارهای هدف امضا شد.
جایگاه اصیل فرش در فرهنگ و اقتصاد کشور
در حاشیه امضای این این تفاهمنامه، معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تاکید بر اینکه اقتصاد روستایی نقش جدی در فرش کشور دارد، گفت: بعضی از نقاط کشور طرح فرش را شروع کردیم و در وزارت کار بخش قابل توجهی از تعاونیها مربوط به فرش است.
معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بیانداشت: هر آنچه در موضوع فرش است، ما پیگیری خواهیم کرد و دولت بهشدت معتقد به بررسی مسائل مرتبط به تولید فرش کشور است.
وی ادامهداد: کمپینهای فرهنگی فرش میتواند تاثیر بسزایی در فرهنگسازی فرش ایرانی داشته باشد و از جمله مهمترین اقدامات، بحث «فرش صلح» است که آمادگی حمایت کامل از این صنعت را داریم.
مسکنی در ادامه با بیان اینکه فرش یک صنعت ریشهدار در فرهنگ ایرانی است و بسیاری از زنان در مناطق روستایی و شهری در حال انجام آن هستند، اضافهکرد: بسیاری از زنان ایرانی بهعنوان بافندگان این حوزه نقش ایفا میکنند و با این تفاهمنامه هنرجویان و متقاضیان بافت فرش پس از گذراندن دورههای فنی و حرفهای در قالب تعاونیها میتوانند تسهیلاتی را دریافت کرده و همچنین موانع سد راه تولید فرش که مرتبط به وزارت کار تعاون و رفاه اجتماعی هست، برطرف کنیم.
وی گفت: علاوه بر این، در سایر بخشهای دولت اگر موانعی هم وجود دارد با همکاری مرکز ملی فرش این موانع را از سر راه تولید کنندگان برداریم.
تاکید بر تبلیغ، ترویج هنر و صنعت فرش در سطح بینالمللی و توسعه صادرات
در ادامه این نشست، رئیس مرکز ملی فرش ایران با اشاره به اصلاحات برنامه هفتم توسعه و توجه ویژه بهعدم برداشتن معافیتهای مالیاتی در بند ۱۴۲ این برنامه، تاکید کرد: این تفاهمنامه در راستای تبلیغ و ترویج هنر- صنعت فرش در سطح بینالمللی و توسعه صادرات آن است و امیدواریم با این تفاهمنامه بتوانیم کمپین بزرگ تبلیغاتی را در سطح بینالمللی برای فرش راهاندازی کنیم.
رافع با تاکید بر اینکه امضای این تفاهمنامه در حوزه آموزش و تسهیلات و ارتقای هویت فرش دستباف و فرهنگسازی و ترویج این هنر در سطح کشور، یادآور شد: با اجرای این تفاهمنامه میتوان با برگزاری نمایشگاههای بینالمللی همکاری بیشتری داشته باشیم.
سفرای ما باید بازار جدید برای فرش ایجاد کنند
«کریمی اصفهانی» رئیس اتحادیه صادرکنندگان فرش هم در این نشست گفت: نزدیک به ۱۰ میلیون نفر بدون توقع از دولت بهطور مستقیم با فرش درگیر هستند. پس باید با حمایت از صنعت فرشبافی در روستاها، از مهاجرت به شهر جلوگیری کرد زیرا عدم اشتغال در روستا باعث مشکلاتی در سطح جامعه میشود.
وی با بیان اینکه درخواستمان از وزارت تعاون برداشتن موانع سد راه تولید این صنعت در کشور است، به صادرات ۵۰ میلیون دلاری صنعت فرش در کشور اشاره کرد و افزود: بهدلیل همراهی نکردن بعضی از نهادها، صادرات فرش به یک سی پنجم نسبت به سال ۷۴ رسیده است.
رئیس اتحادیه صادرکنندگان فرش با تاکید بر اینکه سفرای ایران باید بازارهای جدید را برای فرش ایجاد کنند و با فرهنگسازی این مهم در سایر کشورهای دنیا، به ارتقای این صنعت کمک کنند، گفت: فرش ایران از نظر کیفیت رشد قابل توجهی داشته، اما برای رشد آن اقدام نشده است.
براساس این گزارش، این تفاهمنامه به ارائه تخفیف و تخصیص یارانه شرکت در نمایشگاههای خارجی و داخلی به تعاونیها و اتحادیهها، حمایت و پیگیری اختصاص ردیف اعتباری پایدار برای کمک به تعاونیها، فراهم کردن دستیابی اتحادیه سراسری به آمار و اطلاعات تعاونیها، اتحادیههای شهرستانی و استانی فرش دستباف بهمنظور تقویت ایجاد ساز و کار و نظارتی اتحادیه سراسری بر تعاونیها در راستای کاهش نظارت و دخالت دولت در امور تصدیگری تعاونیها و اشتراک و تبادل اطلاعات و آمار و اتصال درگاههای اطلاعاتی طرفین میپردازد./ایرنا