سه‌شنبه ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2024 April 30
پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران    *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران      
۰۸ مهر ۱۴۰۲ - ۲۳:۱۹

باورهای غلط در مورد شیر دادن به کودک

تیتر20 - شیردهی یک روش طبیعی برای تغذیه و پیوند با کودک شما است. با این حال، مانند بسیاری از جنبه‌های مادر شدن و سفر پر رمز رو راز آن، افسانه‌ها و باورهای نادرستی با آن همراه است. برای تصمیم گیری آگاهانه در مورد شیردهی، بهتر است از این باورهای غلط آگاه باشید تا بتوانید در این مسیر واقعیت را از افسانه‌های بی اساس تشخیص داده و درست‌ترین روند را پیش بگیرید.  در این مقاله قصد داریم باورهای غلط در مورد شیر دادن به کودک را بررسی کرده و شما را از نادرست بودن آن‌ها آگاه کنیم.

تصور غلط اول: شیردهی به هیچ وجه نباید با درد همراه باشد

واقعیت: درست است که فرایند شیردهی نباید به شدت دردناک و آزاردهنده باشد، اما این طبیعی است که در روزهای اول شیردهی احساس ناراحتی کنید. زیرا هنوز تجربه لازم را برای شیردهی ندارید و از طرفی کودک شما نیز تازه اول راه است و ممکن است در روزهای اول نوک سینه شما را گاز بگیرد یا هنوز به طور کامل خوردن شیر از سینه مادرش را به صورت ذاتی نیاموخته باشد. اگر جدای از این ناراحتی‌های طبیعی درد شدید یا مداوم را تجربه می‌کنید، بهتر است شرایط خود را با پزشک خود در میان بگذارید.

تصور غلط دوم: شیر خشک به اندازه شیر مادر خوب است

واقعیت: یکی از باورهای غلط در مورد شیر دادن به کودک این است که شیر خشک به اندازه شیر مادر خوب است. شیر مادر به طور منحصربه‌فردی برای نیازهای تغذیه‌ای کودک تنظیم شده است و آنتی بادی‌ها و مواد مغذی ضروری را فراهم می‌کند که در شیر خشک وجود ندارد. شیر مادر فواید سلامتی متعددی را هم برای نوزاد و هم برای مادر دارد. اگر توانایی شیردهی به کودک خود را دارید و شیرتان برای نیازهای تغذیه‌ای او کافی است، سعی کنید این روند طبیعی رشد را از کودک خود دریغ نکنید.

تصور غلط سوم: شیردهی شکل سینه های شما را خراب می کند

واقعیت: شیردهی شکل سینه را خراب نمی‌کند. تغییرات در اندازه و شکل سینه در درجه اول به دلیل هورمون‌های بارداری، تغییرات کلی در دوران بارداری و در نهایت ژنتیک است. پوشیدن سوتین حمایتی در دوران شیردهی می‌تواند کمک کننده باشد تا سینه‌ها دچار مشکل نشوند و حمل آن‌ها راحت‌تر باشد. به محض پایان دوره شیردهی، سینه‌ها به فرم قبلی خود باز خواهند گشت.

تصور غلط چهارم: شما نمی توانید در دوران شیردهی باردار شوید

واقعیت: در حالی که شیردهی می‌تواند تخمک گذاری را به تأخیر بیندازد، اما روش قابل اعتمادی برای کنترل بارداری نیست. بسیاری از زنان در دوران شیردهی استفاده از روش‌های پیشگیری از بارداری را کنار می‌گذارند، زیرا تصور می‌کنند در این دوره بارداری اتفاق نمی‌افتد. اگر نمی‌خواهید در دوران شیردهی باردار شوید، استفاده از روش‌های پیشگیری از بارداری ضروری است.

تصور غلط پنجم: تولید شیر مادر به اندازه سینه بستگی دارد

واقعیت: یکی دیگر از باورهای غلط در مورد شیر دادن به کودک این است که تولید شیر مادر به اندازه سینه بستگی دارد. در حالی که اندازه سینه هیچ تأثیری بر توانایی زنان در تولید شیر مادر ندارد. تولید شیر در درجه اول توسط عوامل هورمونی و غده‌ای تعیین می‌شود. همه زنان با هر اندازه سینه‌ای که باشند، دارای غدد و بافت سینه یکسانی هستند و می‌توانند به‌ صورت یکسان در دوران شیردهی شیر مورد نیاز کودک خود را تأمین کنند.

تصور غلط ششم: شما باید به یک برنامه دقیق شیردهی پایبند باشید

واقعیت: نوزادان باید بر اساس تقاضا و گرسنگی خود تغذیه شوند. نوزادان به صورت واضح گرسنگی خود را نشان می‌دهند و شما با مشاهده این علائم متوجه می‌شوید که وقت شیردهی است. . پیروی از یک برنامه دقیق از پیش تعیین شده که نیازهای طبیعی نوزاد را در نظر نمی‌گیرد، ممکن است مانع موفقیت شیردهی و تولید شیر شود.

تصور غلط هفتم: اگر سینه های کوچکی دارید نمی توانید شیر دهید

واقعیت: اندازه سینه تعیین کننده موفقیت شیردهی نیست. زنان با هر اندازه سینه می‌توانند به نوزادان خود شیر دهند و هیچ مشکلی در روند شیردهی به کودک خود نداشته باشند. بزرگی سینه کمکی به تغذیه کودک نمی‌کند بلکه میزان شیری که توسط غدد شیری در سینه مادر تولید می‌شود، می‌تواند او را تغذیه کند.

تصور غلط هشتم: کودک ممکن است به شیر مادر حساسیت نشان دهد

واقعیت: یکی دیگر از باورهای غلط در مورد شیر دادن به کودک این است که کودک ممکن است به شیر مادر حساسیت نشان دهد. در حقیقت کودک به محتویات پایه شیر مادر حساسیت نشان نمی‌دهد، بلکه ممکن است به غذاهایی که مادر در دوران شیر دهی مصرف می‌کند حساسیت داشته باشد. بسیاری از مادران با این تصور غلط از شیردهی به کودک خود خودداری می‌کنند. در حالی که داشتن یک رژیم غذایی متناسب با نیازهای کودکتان می‌تواند مشکل حساسیت کودک به شیر مادر را برطرف کند.

تصور غلط نهم: اگر نوک سینه های معکوس دارید، شیردهی امکان پذیر نیست

واقعیت: نوک سینه‌های معکوس می‌تواند شیردهی را چالش برانگیز کند اما غیرممکن نیست. برای بهبود روند شیردهی برای افرادی که دارای نوک سینه‌های معکوس هستند، دریافت راهنمایی از مشاور شیردهی می‌تواند بسیار کمک کننده باشد. این جلسات مشاوره می‌تواند راهنمایی و تکنیک‌هایی را برای بهبود شیردهی در این افراد ارائه دهد.

تصور غلط دهم: شما باید کودک خود را در سن خاصی از شیر بگیرید

واقعیت: سازمان بهداشت جهانی تغذیه با شیر مادر را برای حداقل دو سال و بیشتر در کنار غذاهای کمکی توصیه می‌کند. زمان از شیر گرفتن باید بر اساس نیازها و راحتی مادر و نوزاد باشد. به طور کلی هیچ زمان خاص و مشخصی برای از شیر گرفتن وجود ندارد و این کاملاً بستگی به نیازهای مادر و کودک خواهد داشت. اگر درباره این موضوع دچار سردرگمی هستید، می‌توانید با پزشک خود در این زمینه مشورت کنید تا راهنمایی‌های لازم را در این زمینه به شما ارائه دهد.

تصور غلط یازدهم: اگر مریض هستید نباید به کودک خود شیر بدهید

واقعیت: یکی دیگر از باورهای غلط در مورد شیر دادن به کودک این است که اگر مریض هستید نباید به کودک خود شیر بدهید. بسته به نوع بیماری، مادران معمولاً می‌توانند در هنگام بیماری به شیردهی ادامه دهند. شما باید مطمئن شوید که درمان مناسب را دریافت کرده‌اید، به خوبی استراحت کنید و غذاهای مقوی بخورید و بنوشید. در بسیاری از موارد، آنتی‌بادی‌هایی که بدن شما برای درمان بیماری شما می‌سازد، به کودک شما منتقل می‌شود و سیستم ایمنی او را نیز تقویت می‌کند.

کلام آخر

شیردهی یک تجربه عمیقاً شخصی و فردی برای هر مادر و نوزاد است. درک حقایق و آگاهی از باورهای غلط در مورد شیر دادن به کودک، می‌تواند به مادران قدرت دهد تا انتخاب‌های آگاهانه داشته باشند. به عنوان یک مادر که اولین بار است دوران شیردهی را تجربه می‌کند، حق دارید سردرگم باشید و ندانید که چه چیزی واقعاً حقیقت دارد و چه چیزی تنها یک باور اشتباه است.  در صورت داشتن هر گونه نگرانی یا سؤال در مورد شیردهی بهتر است با یک پزشک یا مشاور شیردهی مشورت کنید. در نهایت، سلامت و تندرستی مادر و نوزاد در اولویت قرار دارد و دریافت راهنمایی از یک متخصص می‌تواند این سفر سرشار از سردرگمی را با آرامش و لذت همراه کند.

ارسال نظرات
موضوعات روز