تیتر۲۰- شاخصهای سنتی و گذشته تولید و راههای ایجاد ارزشافزوده برای سازمانها در دنیای کنونی تغییر یافته و زمین، سرمایه، ماشینآلات و نیروی کار ماهر و ارزان، فقط لازمه موفقیت در کسبوکارها نیست و در دنیای کنونی تغییر راهبرد سازمانهای بهرهور و متعالی به رویکرد دانشمحور و بهرهگیری از دانش، نوآوری، سرمایه فکری و نیروی انسانی خلاق و متخصص، مهمترین نیاز سازمانهای پیشرو است.
مدیریت دانشمحور و ایجاد سازمان دانشی هماکنون دغدغه اصلی سیاستگذاران، برنامهریزان و مدیران سازمانهاست و رویکرد دانشمحور در کسبوکار مؤثرترین رویکردی است که در کنار بهرهمندی از آخرین تجربیات و فناوریهای روز، سازمان را در شرایط متعالی و موفق در رقابت با سایر شرکا و رقبای تجاری ملی و بینالمللی قرار دهد.
طبیعی است که تولید و استقرار دانش، بهترین بستر برای خلق ثروت مادی و معنوی و جذب سرمایههای فکری و مالی است و در این میان به هرگونه فرایندی که در کسب، تسخیر، ترویج و جامعهپذیری علم تأثیرگذار است مدیریت دانش اطلاق میشود که ضمن جذب نیروهای متخصص و نخبه و کارآمد، دانش را منشأ توسعه دانسته و ضمن استفاده از تجربیات سایرین در کسب و گسترش دانشمحور، امکان تسریع در فرایند توسعه و تعالی سازمان و کسب موفقیت در بازار پررقیب را فراهم میکند.
تولید علم و خلق ثروت، خودکفایی و بومیسازی تنها در سایه بهرهگیری از دانش و فناوری ممکن است و تولید علم در شرایطی حاصل میشود که دانش در تمام بخشهای مختلف صنایع بالادستی و پاییندستی، با فناوری نوین دنبال شود که در نهایت دانش و فناوری، بر اساس معیارها و استانداردهای معتبر در صنعت و اقتصاد، ضمن تولید دانش و خلق ثروت، ارزشافزوده ایجاد میکند.
شرکت فولاد مبارکه بهعنوان شرکتی مسئولیتپذیر و دانشمحور برای خلق آیندهای بهتر برای ایران اسلامی، همواره ارتقای سیستمهای مدیریت، ارتباط با مشتریان و تأمینکنندگان و پیادهسازی پرتال مدیریت دانش، ثبت تجارب نخبگان و خبرگان، در قالب نقشههای دانش، کافه دانش و گروههای خبرگی را رسالت اصلی خود دانسته و در کنار آن همکاری با مؤسسات علمی و دانشگاهی و پژوهشی و هزاران نفر از اساتید، پژوهشگران و دانشجویان در اجرای پروژههای تحقیقاتی را بهطور مستمر ادامه داده است. همچنین با برگزاری قریب به یک هزار سمینار و سخنرانی تخصصی و اجرای بیش از یک هزار پروژه تحقیقاتی و همکاری با شرکتهای دانشبنیان، تلاشی مضاعف را برای توسعه سازمانی و اعتباردهی به شرکت در نظام مدیریت دانش بهمنظور دریافت جایزه جهانی سازمانهای دانشی برتر انجام داده است.
توفیقات شرکت فولاد مبارکه در رونق تولید و تأمین نیاز قریب به ۳ هزار تولیدکننده محصول در داخل کشور و اشتغالزایی و کارآفرینی و... بر کسی پوشیده نیست و در ادامه موفقیتها، شرکت فولاد مبارکه تنها سازمان ایرانی راهیافته به جمع برترین سازمانهای دانشمحور و پیشرو در سطح آسیاست که در چندین سال متوالی گواهینامه جایزه جهانی MAKE را دریافت کرده است. این جایزه بر اساس بررسی و تجزیهوتحلیل ۱۵۰ شاخص ارزیابی به سازمانهای دانشمحور اهدا میشود و فولاد مبارکه در دو سال متوالی ۲۰۱۶ و ۲۰۱۷ به ترتیب در جمع ۲۵ و ۱۱ شرکت دانشی برتر قرار گرفته است. در ادامه این موفقیتها با توجه به افزوده شدن مفهوم نوآوری به جایزه MAKE در سالهای اخیر، عنوان جایزه به MIKE تغییر یافت و مجدداً شرکت فولاد مبارکه در سال ۲۰۲۱ در رقابتی بینالمللی موفق به دریافت نشان برگزیده این جایزه شد که در واقع جایزه نوآورترین شرکت دانشی است./دنیای معدن