جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - 2024 November 22
پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران    *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران      
۱۹ آذر ۱۴۰۲ - ۱۲:۴۴
سازمان خواربار و کشاورزی ملل‌متحد(فائو) در جدیدترین گزارش خود اعلام کرده شاخص قیمت جهانی مواد غذایی در ماه نوامبر، به‌طور کلی ثابت باقی‌مانده‌است.
کد خبر: ۶۶۳۶۵

تیتر۲۰- این کاهش عمدتا به دلیل افت شدید قیمت ذرت دامی بوده که ۵.۶‌درصد کاهش داشته‌است. قیمت گندم نیز در ماه نوامبر ۲.۴‌درصد کاهش یافته‌؛ اما شاخص قیمت برنج فائو در این ماه بدون تغییر باقی‌مانده‌است.  شاخص قیمت روغن نباتی این سازمان در ماه نوامبر ۳.۴‌درصد نسبت به ماه اکتبر افزایش یافته‌است. این افزایش عمدتا به دلیل افزایش تقاضا از سوی کشورهای واردکننده پیشرو و کاهش فصلی تولید در کشورهای تولیدکننده اصلی بود. قیمت جهانی روغن آفتابگردان در ماه نوامبر اندکی افزایش یافته‌است، این درحالی است که قیمت روغن سویا و روغن کلزا در ماه نوامبر با اندکی کاهش مواجه بوده‌است.

براساس گزارش این نهاد بین‌المللی، شاخص قیمت لبنیات این سازمان در ماه نوامبر ۲.۲‌درصد نسبت به ماه اکتبر افزایش یافته‌است. این افزایش عمدتا به دلیل افزایش تقاضای وارداتی برای کره و شیرخشک بدون چربی از سوی خریداران در شمال‌شرق آسیا و افزایش تقاضای داخلی قبل از تعطیلات زمستانی در اروپای‌غربی بوده‌است.  این گزارش نشان می‌دهد که شاخص قیمت شکر این سازمان در ماه نوامبر ۱.۴‌درصد نسبت به ماه اکتبر افزایش یافته  و میانگین آن در نوامبر ۴۱.۱‌درصد بیشتر از سطح آن در ماه مشابه سال‌گذشته بوده‌است. این افزایش قیمت، عمدتا به دلیل نگرانی‌های فزاینده در مورد کمبود عرضه جهانی شکر در میان چشم‌‌‌‌‌‌انداز نامطلوب تولید در دو کشور صادرکننده پیشرو، تایلند و هند، بوده‌است.

براساس گزارش فائو، شاخص قیمت گوشت این سازمان در ماه نوامبر ۰.۴‌درصد نسبت به ماه اکتبر کاهش یافته‌است. این کاهش نشان‌دهنده افت جزئی در قیمت جهانی گوشت مرغ، خوک و گاو بوده‌است.فائو همچنین در آخرین گزارش «عرضه و تقاضای غلات» خود پیش‌بینی اولیه خود از تولید جهانی غلات در ۲۰۲۳ را منتشر کرده‌است. بر اساس این گزارش، تولید غلات جهان در سال‌۲۰۲۳ به ۲۸۲۳‌میلیون‌تن رسیده که نسبت به سال‌گذشته ۰.۹‌درصد افزایش یافته‌است که ۱۰.۳‌میلیون‌تن بالاتر از رکورد قبلی است که در سال‌۲۰۲۱ به‌دست آمد. 

پیش‌بینی‌های تولید گندم در فدراسیون‌روسیه و ترکیه و همچنین پیش‌بینی‌های تولید ذرت دامی در ایالات‌متحده آمریکا افزایش یافته‌، در حالی‌که پیش‌بینی‌های تولید برای آرژانتین و برزیل تا حدودی کاهش یافته‌است. در همین حال، پیش‌بینی‌های تولید ذرت دامی برای اتحادیه اروپا و مکزیک نیز کاهش یافته‌است. همچنین این سازمان جهانی انتظار دارد تولید جهانی برنج در سال‌زراعی۲۰۲۴-۲۰۲۳ نسبت به فصل زراعی قبلی ۰.۸‌درصد افزایش یابد./دنیای اقتصاد

ارسال نظرات
موضوعات روز