شنبه ۰۱ دی ۱۴۰۳ - 2024 December 21
پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران    *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران      
۳۰ آذر ۱۴۰۳ - ۱۶:۳۷
«تیتر 20 » گزارش می دهد: 
شرکت فولاد مبارکه با بهره برداری از نیروگاه خورشیدی خود توانسته از مزایای زیست محیطی و اقتصادی آن بهره برداری و گامی موثر در رفع ناترازی برق در صنعت فولاد بردارد.  
کد خبر: ۷۳۳۲۲

تیتر20-  ناترازی در برق فولادی ها را در سه سال اخیر گرفتار کرده است و توانسته تولید و صادرات در این بخش را تحت تاثیر قرار دهد. اما این موضوع تنها از بعد اقتصادی است که فولادی ها را متضرر کرده است، در حالی که قطعی برق و توقف فعالیت کارخانه ها چالش های اجتماعی نیز به همراه دارد. زیرا توقف فعالیت منجر به تعدیل نیروهای انسانی خواهد شد. به همین دلیل لازم است تا شرکت های فولادی در این زمینه به سراغ سرمایه گذاری و تامین نیاز برقی خود بروند. 


شرکت فولاد مبارکه که بزرگترین تولید کننده فولادی کشور است و نقش مهمی در تامین زنجیره ارزش صنایع پایین دستی به همراه دارد. درنتیجه قطع برق می تواند فعالیت این مجموعه را تحت تاثیر قرار دهد.

 
فولاد مبارکه برای حل این بحران به سراغ سرمایه گذاری در ساخت نیروگاه های سیکل ترکیبی و حتی نیروگاه های خورشیدی رفت.  فولاد مبارکه تلاش بر آن داشته تا ظرفیت های تولید برق و انرژی های تجدید پذیر را افزایش دهد. 


درواقع برای تأمین برق مورد نیاز واحدهای تولیدی خود، به توسعه منابع انرژی پاک و تجدیدپذیر توجه ویژه‌ای داشته است، اقدامات مبارکه در این زمینه شامل موارد زیر می شوند
ساخت نیروگاه‌های خورشیدی: فولاد مبارکه در راستای تولید انرژی پاک، اقدام به راه‌اندازی نیروگاه‌های خورشیدی در محل خود کرده است. این نیروگاه‌ها بخش قابل توجهی از نیاز برق شرکت را تأمین می‌کنند و علاوه بر این، به کاهش انتشار کربن کمک می‌کنند.


سرمایه‌گذاری در نیروگاه‌های بادی: علاوه بر استفاده از انرژی خورشیدی، فولاد مبارکه در پروژه‌های نیروگاه بادی نیز سرمایه‌گذاری کرده است. این نیروگاه‌ها به دلیل نوسان پایین در تولید انرژی، می‌توانند در تأمین برق پایدار در مناطق مختلف مؤثر باشند.


شرکت فولاد مبارکه با بهره‌گیری از مجموعه‌ای از استراتژی‌های نوین در زمینه تولید انرژی و بهینه‌سازی مصرف برق، گام‌های مؤثری در جهت رفع ناترازی برق و تأمین نیازهای انرژی خود برداشته است. این اقدامات نه تنها موجب افزایش پایداری در فرآیندهای تولیدی فولاد مبارکه شده، بلکه به کاهش فشار بر شبکه برق سراسری و بهبود وضعیت کلی انرژی کشور کمک کرده است. 


به نظر می‌رسد که فولاد مبارکه با ادامه این رویکردها، در آینده نزدیک قادر به ارتقای بیشتر بهره‌وری انرژی و مقابله با چالش‌های ناترازی برق باشد. در این میان شاید بهره برداری از نیروگاه خورشیدی که جزو مطرح های بزرگ این حوزه در مقیاس جهانی است از مهمترین دستاوردهای مبارکه برای حل ناترازی برق باشد. 


نیروگاه خورشیدی فولاد مبارکه، با نام «آفتاب شرق»، بزرگ‌ترین نیروگاه خورشیدی ایران و بیستمین در جهان است. این نیروگاه در منطقه کوهپایه، شرق اصفهان، در زمینی به مساحت 1200 هکتار احداث شده و ظرفیت تولید 600 مگاوات برق را داراست. همچنین این مجموعه دارای حدود یک میلیون پنل خورشیدی است. نوع پنل‌های این طرح پنل‌های دوطرفه (bifacial) با حداکثر توان 660 وات بوده و سالانه میزان تولید co2 را حدود یک میلیون تن کاهش می دهد.


میزان سرمایه گذاری در این پروژه حدود 20 هزار میلیارد تومان (معادل 400 میلیون دلار) است. این نیروگاه مزایای زیست محیطی و اقتصادی زیادی برای مبارکه به همراه دارد. این نیروگاه با تولید برق پاک، نقش مهمی در کاهش آلاینده‌های زیست‌محیطی دارد و می‌تواند برق مورد نیاز حدود 400 هزار واحد مسکونی را تأمین کند. همچنین، بهره‌برداری کامل از این پروژه می‌تواند به صرفه‌جویی سالانه 350 میلیون متر مکعب گاز طبیعی منجر شود. 


این نیروگاه با تولید برق پاک، نقش مهمی در کاهش آلاینده‌های زیست‌محیطی دارد و می‌تواند برق مورد نیاز حدود 400 هزار واحد مسکونی را تأمین کند. همچنین، بهره ‌برداری کامل از این پروژه می‌تواند به صرفه‌جویی سالانه 350 میلیون متر مکعب گاز طبیعی منجر شود.

 

ارسال نظرات
موضوعات روز