تیتر۲۰- به نقل از وزارت نیرو، عظیم اعتمادی درباره روند ساخت نیروگاههای سیکل ترکیب، گفت: ما نیروگاههای گازیی با راندمان ۳۴ درصد داریم که هنوز بخش بخار آنها اجرا نشده است، چرا که هزینه ساخت نیروگاه بخار حداقل دو برابر هزینه نیروگاه گازی است.
وی افزود: مدت زمان ساخت نیروگاههای گازی بین ۱۲ تا ۱۸ ماه است، در حالیکه ساخت نیروگاه بخار حدود ۳۶ ماه به طول میانجامد.
اعتمادی با بیان اینکه واحدهای بخار سیکلترکیبی سوخت مصرف نمیکنند و با توجه به ناترازی انرژی، ساخت این نوع نیروگاهها میتواند تولید برق بیشتری را فراهم کند، تصریح کرد: برای دو هزار و ۵۲۰ مگاوات ظرفیت نیروگاهی در بخش دولتی برنامهریزی شده و مجوز ساخت آن از شورای اقتصاد دریافت شده است. این مجوز به صورت قراردادهای ساخت، بهرهبرداری و انتقال به دولت (BOT) صادر شده است.
معاون توسعه طرحهای شرکت مادر تخصصی برق حرارتی بیان کرد: در بخش خصوصی نیز، مجوز ساخت نیروگاه بخار به ظرفیت یکهزار و ۹۲۰ مگاوات قبلاً از شورای اقتصاد اخذ شده بود، اما سرمایهگذاران به دلیل زمانبر بودن و بالا بودن هزینه سرمایهگذاری، درخواست تجدید نظر کردند. ما هم اصلاحات لازم را انجام دادیم و بزودی برای شورای اقتصاد ارسال میشود.
وی اضافه کرد: به دلیل وجود بدهی به سرمایهگذاران قبلی، نتوانستهایم این بخش بخارها را به صورت کامل اجرا کنیم و هماکنون در حال طراحی تابلوی سبز برای ساخت بخش بخار نیروگاه گازی هستیم تا سرمایهگذاران بتوانند با اطمینان از دریافت هزینههای سرمایهگذاری، به سرمایهگذاری در ساخت بخش بخار نیروگاههای سیکلترکیبی ورود کنند.
اعتمادی اظهار کرد: در آینده نزدیک، بحث سلف کردن گواهی ظرفیت انجام میشود تا بخشی از تأمین مالی سرمایهگذاران در حوزه نیروگاهی از این طریق انجام شود.
معاون توسعه طرحهای شرکت مادر تخصصی برق حرارتی درباره هزینه ساخت نیروگاه گازی گفت: ساخت هر نیروگاه گازی به ازای هر کیلووات حدود ۳۵۰ یورو و ساخت هر کیلووات بخش بخار حدود ۸۰۰ یورو هزینه (Epc) در بر دارد. (از واحد کیلووات برای اندازهگیری توان نیروگاهها و تأسیسات تولید انرژی استفاده میشود.)
وی بیان کرد: برای استفاده از ظرفیت قانونی در قالب قراردادهای مشارکت عمومی- خصوصی سرمایهگذاری برای ساخت پروژههای نیمه تمام و بخش بخار نیروگاههای دولتی اقداماتی در دست انجام است./مهر