تیتر20- مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت معدنی و صنعتی گهر زمین با حضور حداکثری سهامداران امروز تشکیل شد. این مجمع 147 تومان سود به ازای هر سهم تقسیم کرد.
مهمترین موارد مطرح شده در این مجمع به شرح زیر است:
*این معدن عظیم ۶۴۰ میلیون تنی از ۱۳۸۳ تا به امروز، با گامهای استوار مسیر تعالی را پیش رو دارد. اما این تنها آغاز راه بود.
*سال مالی ۱۴۰۳ سال شکست اهداف از عملکرد است چرا که گهر زمین توانست پا را فراتر از اهدافش بگذارد، افزایش چشمگیر و رکوردهای جدید میزان تولدی در مقایسه با برنامه تولید و در مقایسه با مدت مشابه سال قبل و همچنین حضور پر رنگ در بازارهای جهانی گواه این تحول است.
*صادرات به عمان و چین ، تاثیرگذاری مستقیم بر قمیتگذاری بورس کالای ایران و تثبیت نام گهر زمین در میان شرکوهای بزرگ معدنی و صنعتی تنها بخشی از این موفقیتها آسا است.
*در مورد حق انتفاع ، از طرف کمیسیون یک تخفیفاتی دادیم و چند درصد این را کم کردیم و یک بخشی را هم در اختیار این واحدها قرار دادیم که به شرط سرمایهگذاری در راستای توسعه این واحدها بتوانند از این معاف شوند.تقریبا اکثریت به این نتیجه رسیدهایم و سعی خواهیم کرد این معضل را از پیش پای این واحدها برداریم.
*عملکرد و برنامههای توسعهای شرکت گهر زمین
پیشرفت با وجود بهره مالکانه
علیرغم بالا بودن بهره مالکانه در سال گذشته، گهر زمین با موفقیت طرحهای توسعهای خود را پیش برده و اکنون مدیران شرکت مسیر توسعه را با رویکرد راهبردی دنبال میکنند.
فعالیتهای اکتشافی در جیرفت
اخذ ۵ پروانه اکتشاف
اکتشاف تکمیلی در محدودهای به وسعت ۲۵۰ کیلومتر مربع (از ۲۹ موقعیت امیدبخش جبالبارز)
پیشرفت اکتشاف عمومی: ۸۸ درصد
اقدامات انجامشده:
احداث ۳۳ کیلومتر جادهسازی سخت
انجام ۵ هزار متر حفاری
پیشرفت ۲۱ درصدی در این حوزه
مجتمع معدنی زاهدان
شناسایی محدودهای به مساحت ۴۴۹ کیلومتر مربع حاوی ذخیره کانیهای ارزشمند (مس اکسیدی و سولفیدی، پلیاتیلن، طلا)
ذخیره اولیه زمینشناسی: بیش از ۱ میلیارد تن سنگ مس
چشمانداز سرمایهگذاری: ۵۰۰ میلیون یورو
برنامه احداث کارخانه:
کارخانه ۲۰۰ هزار تنی در تبریز
کارخانه ۵ هزار تنی کاتد مس و لیچینگ ظرف ۵ سال آینده
روند جاری: عملیات اکتشاف، استخراج و احداث کارخانه لیچینگ
معدن مس جانجا
یکی از پروژههای بزرگ و استراتژیک در صنعت معدنکاری ایران
وسعت: ۹۰ کیلومتر مربع
واقع در استان سیستان و بلوچستان
*درخصوص طلا و عیار آن باتوجه به بحث اکتشافات هنوز برای اظهار نظر زود است. اطلاعاتی را ما داریم ولی چون ممکن است در آینده تغییر بکند و بیان آن اینجا روی حساب و کتاب مالی سهامداران اثر بگذارد فعلا امکان بیان آن نیست.
* ولی حالا غیر از معدن زاهدان یک محدوده معدنی در جبالبارز داریم که پروانه اکتشاف آن به نام خود شرکت گهر زمین است در دست اکتشاف است به محض اینکه اطلاعات متقل و قابل ارائه باشد در سیستم کدال خدمت همه بزرگواران ارائه خواهد شد.
*طلا در ۲ آیتم است یکی میزان طلایی است که در معادن همراه با مس است یک سری پهنههای ما هم است که اصلا معدن طلا ست و به صورت بهرهبرداری خاص فقط برای طلا انجام میشود که انشاالله در دستور کار اکتشافات است و جلو میرود.
*در مورد بهره مالکانه ، جلسهای را با کمیسیون تلفیق داشتهایم با شخص وزیر داشتهایم با رئیس محترم مجلس داشتهایم و دو تا اقدام موثر با پیگیریهایی که با شرکت گلگهر انجام دادهایم منجر شد که حداقل ۲ هزار میلیارد این بهره مالکانه را کم کرد
* یکی اینکه ما در فرمول قسمتی به عنوان بهای تمام شده کنسانتره را اصلاح کردیم هزار میلیارد تاثیر داشت و یکی هم قیمت پایه کنسانتره در فرمول بود آنجا هم هزار میلیارد تاثیر داشت که حداقل در سال گذشته ما ۲ هزار میلیارد تومان توانستیم با پیگیریها مشترکا با شرکت گلگهر انجام دادهایم حدود ۲ هزار میلیارد تومان این عدد کاهش پیدا کند
*همانطوری که در هفته گذشته هم کمیسیون محترم صنایع و معادن در سیرجان تشریف آوردند وهم بازدید از معدن گلگهر و هم گهر زمین داشتند پذیرفتند که انشاالله این عدد را امسال کاهش بدهیم و باز پیگیریهای خاص خودش را دارد./بورس 24