تیتر20- در جریان سفر دکتر هادی اخلاقی فیض آثار «مدیرعامل بانک تجارت» و سیدمهدی حسینی دولتآبادی «عضو هیات مدیره» و هیات همراه به استان آذربایجان شرقی، همزمان با سوم خردادماه سالروز آزادسازی خرمشهر که با استقبال معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار همراه بود مجموعهای از رویدادهای مهم اقتصادی با محوریت نقشآفرینی این بانک رقم خورد که بازتاب گستردهای در رسانهها و فضای مجازی داشت.
امضای تفاهمنامه مشترک در نشست استاندار آذربایجان شرقی و مدیرعامل بانک تجارت
دکتر اخلاقی در دیدار با استاندار آذربایجان شرقی، بر آمادگی بانک تجارت برای حمایت از پروژههای توسعهای استان تأکید کرد.
در این نشست، چندین تفاهمنامه مهم در حوزه انرژی و حملونقل شهری به امضا رسید که از جمله آنها میتوان به ساخت نیروگاه خورشیدی ۷۶ مگاواتی شرکت مهر اصل، نیروگاههای خورشیدی ۴۵۰ مگاواتی هولدینگ ابراهیمی و نیروگاههای خورشیدی شرکت تامین انرژی پایدار یانار، شرکت گوزل طبیعت ارس، شرکت ارس تارلا امیر و شرکت ارس تارلا امین جمعا ۷۹۰ مگاوات اشاره کرد.
همچنین تامین فاینانس خط دوم متروی تبریز به ارزش ۴۲۰ میلیون دلار و تکمیل خطوط تولید شرکت معدنی مهر اصل (مس انجرد) از دیگر موارد مورد تفاهم در این نشست بود.
هادی اخلاقی فیضآثار، مدیرعامل بانک تجارت، با تأکید بر ظرفیتهای گسترده اقتصادی آذربایجان شرقی، در پاسخ به مطالبه استاندار از افزایش اختیارات شعب این بانک در استان خبر داد.
وی با ارائه گزارشی از عملکرد بانک تجارت اظهار داشت: بانک تجارت در کنار سایر ارگان ها و نهادها عملکرد قابل توجهی را در اعطای تسهیلات تکلیفی و حمایتی داشته به طوری که همواره رتبه برتر را در بین شبکه بانکی استان طبق اعلام مراجع ذیصلاح کسب کرده است.
دکتر اخلاقی همچنین محصولات نو بانک تجارت را فرصتی برای صنعت گران و صاحبان کسبوکار دانست تا بخشی از نیازهای تسهیلاتی و تعهداتی خود را از طریق این محصولات تامین کنند.
استاندار آذربایجان شرقی هم با اشاره به اینکه اقدامات بانک تجارت در استان قابل تقدیر است و باید ادامه پیدا کند گفت: پروژههای مصوب استان باید با جدیت ادامه یابند و حمایت دستگاههای اقتصادی، بهویژه نظام بانکی، در این مسیر ضروری است.
بهرام سرمست با بیان اینکه سرمایهگذاران فعال در استان دارای اهلیت لازم هستند، افزود: در مذاکرات با صندوق توسعه ملی، برای پروژههای آذربایجان شرقی توافقی به ارزش ۸۰۰ میلیون دلار حاصل شده که باید سهم قابل توجهی از آن در استان جذب و اجرایی شود.
گفتنی است با توجه به درخواست استاندار آذربایجان شرقی مبنی بر افزایش ظرفیت خدمترسانی بانک تجارت به مشتریان این استان، دکتر اخلاقی بلافاصله افزایش حدود اختیارات به میزان 2.5 برابر را به مدیریت شعب استان آذربایجان شرقی ابلاغ کرد.
رایزنی مدیرعامل بانک تجارت و رئیس اتاق بازرگانی تبریز با هدف توسعه همکاریها
مدیرعامل بانک تجارت و هیئتهمراه با رئیس اتاق بازرگانی تبریز و اعضای هیئت رئیسه دیدار و گفتوگو کردند.
هادی اخلاقی «مدیرعامل بانک تجارت» در این دیدار گفت: خواستههای رئیس محترم اتاق تبریز مبنی بر اهمیت حمایت از فعالان اقتصادی این استان بجا و منطقی است و ما آمادگی داریم در حوزههای مختلف از جمله انرژی خورشیدی و پیشبرد پروژههای مهم و بزرگ صنعتی و تولیدی استان، تامین مالی مورد نیاز را انجام دهیم.
یونس ژائله «رئیس اتاق بازرگانی تبریز» نیز با اشاره به نامگذاری سال 1404 به نام «سرمایهگذاری برای تولید» توسط رهبر معظم انقلاب اسلامی گفت: امروز بیش از هر چیز نیاز به حمایت بانکها از طریق ابزارهای مختلف جهت حفظ سرمایهگذاری و تولید ثروت در استان و کشور داریم و خواست ما این است که متناسب با سهم جمعیتی استان آذربایجانشرقی و سهم بسزای بخش خصوصی این استان در تولید، فعالان اقتصادی استان از منابع و ابزارهای متنوع مالی و اعتباری و تسهیلاتی برخوردار باشند.
حمایت بانک تجارت از توسعه پایدار آذربایجان شرقی با تأمین مالی متروی تبریز
دکتر اخلاقی و هیات همراه در سفر کاری به شهر تبریز، مشارکت ارزشمند و استراتژیک بانک تجارت در توسعه زیرساختهای حمل و نقل و متروی شهر تبریز را کلید زدند.
در این سفر تفاهمنامه تأمین مالی خط دوم قطار شهری تبریز به ارزش ۴۲۰ میلیون دلار امضا شد که بر اساس آن ۳۵۷ میلیون دلار از سوی کنسرسیومی متشکل از بانکهای تجارت، ملت و شهر تأمین میشود و ۶۳ میلیون دلار باقیمانده توسط شهرداری تبریز به عنوان پیشپرداخت، تأمین خواهد شد.
مدیرعامل بانک تجارت در آئین انعقاد تفاهمنامه مالی خط دوم قطار شهری تبریز با اشاره به اهمیت این پروژه در بهبود کیفیت زندگی شهروندان گفت: این پروژه بر اساس بررسیها و هماهنگیهای انجامشده و کارشناسیهای صورتگرفته، ظرفیتهای قابل توجهی برای ساکنان تبریز فراهم خواهد کرد و نتایج بررسیهای مشاوران طرح نیز نشان میدهد منافع حاصل از اجرای آن، بهمراتب بیشتر از هزینههای صرفشده خواهد بود.
اخلاقی اعلام کرد: براساس توافقی که با مجموعه شهرداری تبریز داشتیم، مقرر شد پروژه خط دوم مترو از طریق فاینانس با راهبری بانک تجارت تأمین مالی شود و مبلغ ۴۲۰ میلیون دلار برای اجرای این پروژه اختصاص یابد. الزامات موردنیاز پروژه فراهم شده و بدون وقفه، عملیات اجرایی آن ادامه دارد.
یعقوب هوشیار «شهردار تبریز» نیز با تأکید بر اهمیت توسعه حملونقل در مسیر دستیابی به توسعه پایدار افزود: یکی از شاخصهای مهم توسعه پایدار، بهبود زیرساختهای حملونقل شهری است که در دولت دکتر پزشکیان، اقدامات جدی در این حوزه آغاز شده و شاهد توجه ویژهای به پروژههای کلان شهری از جمله مترو هستیم.
هوشیار ادامه داد: تأمین مالی خط 2 قطار شهری تبریز یکی از موضوعات راهبردی بود که شهرداری طی سالهای اخیر بهصورت مستمر پیگیری کرده و سرانجام موفق به تأمین اعتبار ۴۲۰ میلیون یورویی برای اجرای این خط شدیم. امیدواریم با ضمانتهای بانکی لازم، این فرآیند بهصورت کامل عملیاتی شود.
با انعقاد تفاهمنامه همکاری بانک تجارت و شهرداری تبریز، پروژه خط دو مترو تبریز با تأمین اعتبار مناسب و کار شبانهروزی در حال پیشرفت خواهد بود و با تکمیل آن ضمن رفاه حال شهروندان تبریزی و کاهش آلودگی هوا و تاثیرات زیست محیطی، ظرفیت خدمترسانی متروی تبریز روزانه تا 300 هزار نفر مسافر افزایش خواهد یافت.
حمایت بانک تجارت از انرژیهای پاک و تجدیدپذیر
در ادامه سفر مدیرعامل بانک تجارت به استان آذربایجان شرقی، تفاهمنامههایی برای احداث نیروگاههای خورشیدی با ظرفیتهای ۷۹۰ و ۷۶ مگاوات به ترتیب با شرکتهای «تأمین انرژی پایدار یانار» و «مهر اصل» در راستای سیاستهای کلان کشور برای توسعه انرژیهای تجدیدپذیر و کاهش وابستگی به سوختهای فسیلی امضا شد.
علاوه بر این فاز توسعه کارخانه لوله مسی شرکت دانش بنیان مهراصل در شهرک صنعتی شهید سلیمی تبریز به بهرهبرداری رسید؛ پروژهای عظیم با سرمایهگذاری ۳۰ میلیون دلاری در مدت یکونیم سال اجرا شده و ظرفیت تولید سالانه لوله مسی را از ۱۰ هزار تن به ۳۶ هزار تن افزایش داده است. این طرح همچنین امکان اشتغال مستقیم برای ۴۰۰ نفر را فراهم کرده است.
امید فخیم «مدیر اجرایی کارخانجات مهراصل»، در این مراسم گفت: افزایش ظرفیت تولید در مهراصل، صرفاً توسعه یک کارخانه نیست بلکه تلاشی در مسیر خودکفایی صنعتی و نقشآفرینی مؤثر در بازارهای جهانی است.
این پروژه صنعتی با سرمایهگذاری ۳۰ میلیون دلاری در مدت یکونیم سال اجرا شده و ظرفیت تولید سالانه لوله مسی را از ۱۰ هزار تن به ۳۶ هزار تن افزایش داده و امکان اشتغال مستقیم برای ۴۰۰ نفر را فراهم کرده است. شرکت دانش بنیان مهراصل با اتکا به توان فنی و نوآوری در تولید و بهرهگیری از زیرساختهای فناورانه و تیمهای متخصص، توانسته طراحی و توسعه خطوط تولید را بر پایه بومیسازی فناوریهای نوین صنعتی انجام دهد؛ موضوعی که موجب ارتقای بهرهوری و افزایش رقابتپذیری محصولات در بازارهای داخلی و بینالمللی شده است.
در حاشیه این مراسم، تفاهمنامهای نیز میان شرکت مهراصل و بانک تجارت برای احداث یک نیروگاه خورشیدی به ظرفیت ۷۶ مگاوات به امضا رسید. این همکاری در راستای سیاستهای توسعه پایدار شرکت مهراصل، بهعنوان یک مجموعه دانشبنیان، در بهرهگیری از انرژیهای تجدیدپذیر و کاهش وابستگی به منابع فسیلی صورت میگیرد.
هادی اخلاقی فیضآثار «مدیرعامل بانک تجارت» در جمع خبرنگاران تأکید کرد: «سرمایهگذاری در زیرساختهای تولیدی و انرژیهای پاک از اولویتهای راهبردی بانک تجارت در حمایت از صنایع پیشران کشور است.»
دکتر اخلاقی: توسعه معدن مهر اصل 4 هزار فرصت شغلی ایجاد میکند
مدیرعامل بانک تجارت در مقصد بعدی سفر خود به استان آذربایجان شرقی و در جریان بازدید از صنایع معدنی و تولیدی مهراصل (معدن مس انجرد) که با حضور دکتر صابر پرنیان «مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان آذربایجان شرقی» برگزار شد.، ضمن آشنایی میدانی با آخرین وضعیت اجرای فاز توسعه این مجموعه معدنی، در آئینی رسمی تفاهمنامههایی برای اجرای دو طرح بزرگ صنعتی با محوریت احداث کارخانه تولید کاتد مس و نیروگاه خورشیدی به امضا رساند.
دکتر اخلاقی با اشاره به سابقه مشارکت بانک تجارت در پروژههای شرکت مهراصل، گفت: سرمایهگذاری در معدن مهراصل از سال ۱۴۰۱ و در چارچوب سیاستهای جدید بانک تجارت با رویکرد توسعه و افزایش ظرفیت آغاز شد. این معدن پیشتر با ظرفیت ۲۰ هزار تن کنسانتره مس فعالیت میکرد که اکنون هدفگذاری برای افزایش ظرفیت به ۳۰۰ هزار تن در سال در حال اجراست. تا کنون حدود ۲۰۰ میلیون یورو از سوی دو سهامدار اصلی پروژه تأمین و پرداخت شده است.
وی با اشاره به ظرفیتسازی ملی در حوزه صادرات مس افزود: با راهاندازی کارخانه جدید، تولید و صادرات کنسانتره مس در کشور تا ۳۰ درصد افزایش خواهد یافت. این پروژه در فاز نخست میتواند سالانه ۶۰۰ میلیون دلار ارزآوری داشته باشد و پس از تکمیل طرح کاتد، ارزآوری آن به یک میلیارد یورو در سال خواهد رسید.
مدیرعامل بانک تجارت ادامه داد: فاز توسعه معدن مهراصل در قالب یک برنامه جامع تا سال ۱۴۰۷ به طول خواهد انجامید و در پایان این دوره، ظرفیت نهایی تولید به ۳۰۰ هزار تن کنسانتره و ۱۰۰ هزار تن کاتد مس خواهد رسید. مجموع سرمایهگذاری برای اجرای این طرحها ۶۰۰ میلیون دلار برآورد شده است که امروز با امضای تفاهمنامهها، سهامداران برای تأمین این سرمایهگذاری به توافق رسیدند.
دکتر اخلاقی با بیان اینکه بانک تجارت با نگاه مسئولانه به توسعه اقتصادی، اجتماعی و زیستمحیطی کشور، آماده است تا در پروژههای بزرگ ملی و منطقهای حضوری فعال و مؤثر داشته باشد خاطرنشان کرد: تکمیل این پروژه، ایجاد ۴۰۰۰ فرصت شغلی مستقیم در منطقه را به دنبال خواهد داشت؛ فرصتی بینظیر برای تحول اقتصادی و اجتماعی در شهرستان اهر و نواحی پیرامونی آن.
در ادامه این مراسم، دکتر صابر پرنیان «مدیرکل صمت آذربایجان شرقی»، ضمن گرامیداشت یاد شادروان مهندس سیدرضا مقیمیاصل، مدیرعامل فقید کارخانجات تولیدی مهراصل، از نگاه بلند توسعهگرایانه دکتر اخلاقی در همراهی با پروژههای صنعتی استان قدردانی کرد.
وی طرح توسعه معدن مهراصل را یکی از بهترین پروژههای ثروتآفرین کشور خواند و افزود: تکمیل زنجیره ارزش مس، ایجاد اشتغال پایدار و ارزآوری بالا از مزیتهای اصلی این طرح است. این مشارکت بین بخش خصوصی و نظام بانکی، الگویی موفق و کمنظیر است که باید در سایر حوزههای صنعتی نیز تکرار شود./روابطعمومی بانک تجارت