تیتر20- شرکت معدنی و صنعتی گهرزمین در تلاش است با بهره برداری از ظرفیت های در اختیار سهم و نقش خود در توسعه معدنی و بازارهای داخلی و خارجی را افزایش دهد. در همین راستا 4 پروژه مهم در دستور کار این شرکت قرار گرفت که بهره برداری از آن می تواند سهم بالایی در توسعه معدنی داشته باشد.
یکی از پروژه های مهم این مجموعه که در آبان ماه سال جاری به بهره برداری می رسد، پروژه احیاء آهن اسفنجی 3.4 میلیون تنی بردسیر است که پیشرفت بیش از 75 درصدی داشته است.
این پروژه کلیدیترین پروژه از میان چهار پروژه این مجموعه است، زیرا به طور مستقیم در زنجیره تولید فولاد قرار دارد. همچنین تولید ۳.۴ میلیون تن آهن اسفنجی، ظرفیت تأمین خوراک برای واحدهای فولاد سازی را افزایش می دهد و از وابستگی به واردات آهن اسفنجی یا گندله می کاهد. از سویی دیگر موقعیت استراتژیک آن در بردسیر، دسترسی به زیرساخت های مناسب را فراهم می کند. این پروژه در چارچوب سیاست کلان کشور مبنی بر توسعه زنجیره ارزش فولاد در داخل کشورقرار دارد. از سویی دیگر انتظار بر آن است این پروژه نقش مهمی در افزایش ظرفیت اشتغال، ارزآوری از طریق صادرات و کاهش خام فروشی ایفا کند.
پروژه دیگر این مجموعه استخراج بازیافت از باطله های خطوط کنسانتره است. این پروژه با هدف بازیافت مواد معدنی از باطله ها، بخشی از اقتصاد چرخشی معدنی را محقق می سازد. همچنین کاهش هزینه های محیط زیستی و افزایش بهره وری از مواد خام موجود در دپوی باطله ها، از اثرات مثبت این طرح است. این پروژه به شدت پایدار و سبز ارزیابی می شود و به شرکت کمک می کند در ارزیابی های ESG (محیطزیست، اجتماعی، حکمرانی) امتیاز بالاتری کسب کند. یکی از مزیت های رقابتی پروژه، افزایش نسبت بازیافت ماده معدنی و کاهش نیاز به استخراج جدید است.
اما گهرزمین در پروژه دیگر به سراغ توسعه اکتشافات رفته است. پروژه اکتشاف پهنه معدنی جبال بارز که پیشرفتی بیش از 85 درصد داشته و در نیمه اول سال جاری به بهره برداری می رسد، از منظر توسعه معدنی، پایه ایترین مرحله توسعه محسوب می شود. اهمیت این پروژه در توسعه ذخایر معدنی جدید است که آینده بلند مدت شرکت را تضمین می کند. همچنین در صورت کشف ذخایر اقتصادی، می تواند به افزایش قابل توجه در حجم ذخایر ثبت شده و در نتیجه افزایش ارزش سهام شرکت منجر شود. بی شک شتاب در تکمیل این پروژه برای تداوم رشد گهرزمین و تضمین پایداری تأمین مواد اولیه حیاتی است.
پروژه دیگر شناسایی اکتشاف پهنه نوار مرزی زاهدان که یک پروژه بلند مدت و راهبردی با رویکرد گسترش ژئوگرافی فعالیت های معدنی شرکت در شرق کشور است. نوار مرزی زاهدان از نظر زمین شناسی منطقه ای بکر و کمتر توسعه یافته است، که احتمال وجود ذخایر ناشناخته را بالا می برد. این موضوع می تواند در رفع دغدغه تامین مواد اولیه موثر باشد و قدرت رقابتی این مجموعه را بیش از پیش کند. حضور فعال گهرزمین در این منطقه می تواند به امنیت اقتصادی و اجتماعی مرزها کمک کرده و محرک توسعه محلی باشد.
درواقع علاوه بر آن گهر زمین در گام اول این پروژه ها را در راستای تحقق برنامه های توسعه ای خود پیش می برد اما در کنار آن می تواند به توسعه حداکثری بخش معدن و همچنین اشتغالزایی آن هم در مناطق کمتر توسعه یافته منجر می شود. در واقع 4 پروژه این مجموعه سهم بالایی در توسعه معدنی دارد و می تواند وزن گهرزمین در میان سایر شرکت های معدنی را افزایش دهد.