تیتر20 - آنطور که فعال کاریابیها میگویند، بیکاران رشتههایی مانند عمران و گرافیک زودتر به شغل دست مییابند و بیکاران رشتههای برق شانس زیادی در بازار کار ندارند.
در چند سال گذشته بیشتر از هر زمانی جوانان پس از فارغالتحصیلی از دانشگاه با مشکل بیکاری دست و پنجه نرم کرده یا به اجبار در شغلهای غیر مرتبط با رشته تحصیلی خود فعالیت کردهاند.
طبق آخرین آمار مرکز آمار ایران تعداد بیکاران کشور به دو میلیون و 500 هزار نفر میرسد و آن طور هم که رئیس سازمان آموزشهای فنی و حرفهای اعلام کرده تا پایان سال 1400 بیش از 10 میلیون فارغالتحصیل دانشگاهها به بازار کار کشور اضافه میشوند که باید مشاغلی برای آنها ایجاد شود. همه اینها نشان میدهد که فارغالتحصیلان دانشگاهی برای پیدا کردن شغل مدنظر خود روزهای آسانی را پیشرو ندارند و شاید یکی از بهترین راهکارهای شاغل شدن آنها تشخیص درست نیازهای بازار کار باشد.
برخی از موسسههای کاریابی در پاسخ به اینکه چقدر زمان برای یافتن شغل مرتبط با رشته تحصیلی نیاز است؟ گفتند: برای یافتن شغل مناسب در رشتههای مثلا عمران و گرافیک زمان بسیار زیادی لازم است، ولی همین افراد اگر مایل به فعالیت در شغلهای کارمند اداری یا مسئول دفتر باشند، سریعتر وارد بازار کار میشوند. برای برخی رشتههای تحصیلی مانند برق نیز کاری وجود ندارد.
نماینده یکی از موسسههای کاریابی گفت: کار عقلانی این است که افراد تحصیل کرده مهارت خود را در امور کامپیوتر، ورد، اکسل و تایپ بالا برده و در حوزه مسئول دفتر، حسابدار و کارمند اداری با حقوق پایه وزارت کار و بیمه تامین اجتماعی مشغول به کار شوند.
یکی از آگهیهای استخدام که برای خانمها خیلی به چشم میخورد شغل کارشناس فروش و بازاریاب است که امروزه خیلی از جوانان تحصیلکرده مجبور به فعالیت در این حوزه هستند. با این حال چند روز پیش وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی عنوان کرد که در سال گذشته از 300 هزار نفری که برای مشغول به کار شدن به فرصتهای شغلی جدید معرفی شدند بیش از 100 هزار نفر آنها فرصتهای شغلی معرفی شده را نپذیرفتند. در واقع به نظر میرسد مطابقت نداشتن ویژگیهای فرصتهای شغلی در بازار کار با انتظارات جویندگان کار نیز خود عاملی شده تا تعدادی از متقاضیان شغل همچنان بیکار بمانند./اقتصادنیوز