پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران
معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی گفت: هنوز پیشنهاد کاهش نرخ سود و افزایش مدت بازپرداخت تسهیلات مسکن یکم به تصویب نرسیده و آنچه در رسانهها مطرح شد ناشی از بد فهمی است.
کد خبر: ۱۸۶۲۳
تیتر20- حامد مظاهریان در حاشیه هفدهمین همایش سیاستهای توسعه مسکن در ایران اظهار کرد: موضوع افزایش توان خرید متقاضیان مسکن سیاست اصلی وزارتخانه است که یکی از اقدامات در این خصوص کاهش نرخ سود و افزایش مدت بازپرداخت تسهیلات مسکن خواهد بود. پیشنهاداتی هم در این خصوص ارائه کردهایم اما هنوز به تصویب شورای پول و اعتبار نرسیده است.
وی در خصوص اخبار ارائه شده به روزهای اخیر مبنی بر کاهش سود تسهیلات مسکن یکم به هشت درصد و افزایش مدت بازپرداخت به ۱۵ سال تصریح کرد: همان طور که گفتم پیشنهاداتی در این خصوص ارائه شده که هنوز به مرحله تصویب و اجرا نرسیده است. آنچه که در روزهای اخیر مطرح شد به نظر میرسد به بدفهمی برمیگردد.
معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی همچنین در این همایش اظهار کرد: مطالعاتی که طی یک دوره ۲۰ ساله از سال ۱۳۷۲ تا ۱۳۹۲ انجام شده نشان میدهد بهای زمین در ایران ۱۰۷ برابر، قیمت مسکن ۷۶ برابر و اجاره بهای خانه در تهران ۶۱ برابر شده است. این در حالی است که تورم که شاخص تعادلکننده است ۳۷ برابر شده است.
مظاهریان خاطرنشان کرد: از سال ۱۳۹۲ تاکنون قیمت مسکن ۱۰.۶ درصد و قیمت زمین دو درصد و اجارهبها ۱.۵ برابر افزایش پیدا کرده است. این نشان میدهد طی چهار سال گذشته اجاره بها در شرایط باثبات قیمت مسکن سعی کرده خود را به سطح عمومی قیمتها برساند.
وی با بیان اینکه قبل از انقلاب اسلامی به ازای هر ۱۰۰ خانه ۱۲۷ خانوار وجود داشت، گفت: این تناسب در حال حاضر برعکس شده اما یک عدم تعادل بزرگ دیده میشود. درست است که خانهها فزونی یافته ولی خانوارها قدرت خرید مسکن ندارند. چرا که در جریان سفتهبازی، کسب سود اقتصادی قدرت خرید خانوادهها و نیاز آنها در نظر گرفته نشده است.
معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی به چهار برنامه دولت از ابتدای سال ۱۳۹۲ تاکنون اشاره کرد و گفت: افزایش قدرت خرید خانوادهها تلاش برای معرفی و عملیاتی کردن ابزارهای نوین، توجه به زوجهای جوان و خانه اولیها و همچنین نوسازی بافتهای فرسوده و حاشیهها جزو مهمترین برنامههای دولت بوده است.
مظاهریان ادامه داد: ما برای اجرای سیاستهای خود به یک نهاد توسعهای نیاز داریم و بانک مسکن در چهار سال نشان داده همیت و قدرت دارد که به عنوان نهاد توسعهای در بخش مسکن فعالیت کند.
وی تصریح کرد: طی سالهای اخیر انباشت خانههای بدون سکنه رو به افزایش بوده است./ایسنا