جمعه ۲۱ دی ۱۴۰۳ - 2025 January 10
پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران    *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران      
۱۹ مهر ۱۳۹۶ - ۲۱:۴۰
آتروز اصطلاحی است که برای تورم مفاصل به کار می رود. رایج ترین نوع آتروز التهاب مفاصل است که ناشی از فرسودگی و پارگی مفاصل است.
کد خبر: ۱۸۷۳۱

تیتر20- آرتروز زمانی رخ می دهد که غضروف های اطراف مفاصل دچار پارگی شوند، که این پدیده حرکات نرم و آسان استخوان ها را دچار اختلال کرده و نهایتا منجر به تورم و درد مفاصل می شود. 

زمانی که این اتفاق در مهره های گردن رخ دهد به عنوان آرتروز گردن شناخته می شود. گاهی اوقاب آسیب غضروف ها می تواند در اثر بیماری های مخرب ایجاد شود که به آن استئوآرتریت گردن گفته می شود. مفاصل گردن یکی از مهمترین قسمت های حرکتی ستون فقرات هستند. 

دو مفصل گردنی کوچک در پشت هر مهره قرار گرفته که امکان حرکات به سمت جلو / عقب و خم کردن را فراهم می کنند. این مفاصل دربرگیرنده غضروف در سطوح بالایی و پایینی بوده تا قسمت های پشتی استخوان های ستون فقرات را محافظت کنند. 

در غیاب غضروف، استخوان ها بر روی همدیگر حرکت کرده که این امر منجر به ساییده شدن، التهاب و درد خواهد شد که منجر به آرتروز گردن می شود. دیسک گردن شامل یک لایه بافته شده از فیبرهای غضروفی است که در عین سخت بودن منعطف نیز می باشد.

درون این لایه فیبری حلقوی، بوسیله یک ماده ژله ای نرم پروتئینی پر شده است که امکان مهار ضربه و استرس را بوسیله دیسک فراهم می کند. مجموعا شش دیسک گردن ژله مانند بین مهره های گردنی وجود دارد که حین حرکت، آن ها را از سایش بر یکدیگر حفظ می کند.

یکی از دلایل شایع دردهای گردن آسیب به دیسک گردن است که این درد تا بازوها امتداد می یابد. این درد زمانی ایجاد می شود که دیسک دچار پارگی و جراحت شده باشد، به گونه ای که منجر به نشت محتویات ژله ای آن به بیرون شود.

دلایل ایجاد آرتروز گردن

آرتروز گردن با افزایش سن تشدید خواهد شد. سایش و پارگی های مداومی که طی گذر عمر ایجاد شده است یکی از عوامل اصلی این پدیده خواهد بود. علاوه بر سن دلایل دیگری نیز در ایجاد و توسعه آرتروز گردن نقش دارند، نظیر:

عوامل ژنتیکی:

نشانه هایی از بروز آرتروز گردن بصورت ژنتیکی یافت شده است. بر این اساس بعضی افراد بطور ژنتیکی دارای غضروف های ضعف و آسیب پذیرتر هستند.

جراحت:

آسیب و جراحت در غضروف یا کپسول های محافظ مفصل، سبب التهاب مفصل شده بطوری که غضروف راحت تر می شکند. افتادن یا فعالیت های ورزشی سنگین می تواند سبب آسیب به مفاصل شود.

شغل:

بعضی از مشاغل، از جمله مواردی که نیاز به انجام یک حرکت تکراری یا بلند کردن یک شی سنگین دارد می تواند استرس و فشار بر ستون فقرات را تشدید کند.

وزن:

افراد مبتلا به اضافه وزن سریع تر دچار آرتروز گردن می شوند. وزن بیشتر به معنی افزایش فشار و استرس بیشتر به مفاصل است.

دیسک گردن

در کودکان، بیش از 85 درصد دیسک گردن را آب تشکیل می دهد. با افزایش سن از محتوی آب دیسک گردن کم می شود. بر اساس گزارشات با رسیدن سن به 70 سال، میزان آب موجود در دیسک گردن از 85 به 70 درصد میرسد. اما در بعضی افراد دیسک گردن با سرعت بیشتری آب از دست می دهد. 

هرچه دیسک گردن خشک تر شود، انعطاف پذیری آن کمتر شده و شکننده تر می شود. در این حالت دیسک گردن نمی تواند به طور طبیعی خود را ترمیم کند چرا که دیسک گردن فاقد رگ های خونی بوده و مواد غذایی و متابولیت ها را طی فرآیند انتشار از غضروف های پیرامون تامین می کند./بهداشت نیوز
ارسال نظرات
موضوعات روز