پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران
سال گذشته بیش از 12 میلیون نفر ایرانی به سفر خارجی رفتند که در قیاس با 9 نیلیون سفر خارجی ایرانیان در سال 1395، رشدی چشمگیر و قابل توجه را نشان می دهد.
کد خبر: ۲۵۷۱۷
تیتر20 - بر اساس آمارهای ارائه شده از سوی رییس کل بانک مرکزی ایران در کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی بیش از 12 میلیون نفر در سال گذشته به خارج از کشور سفر کرده اند که این رقم رد مقایسه با سال گذشته رشدی برابر با 31.8 درصد را نشان می دهد.
هر چند آمار مذکور آمار تایید شده رسمی نیست اما مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی در گزارش خود این رقم را مورد استناد قرار داده است .
پیش از این رییس کل بانک مرکزی میزان سفرهای ایرانیان به خارج از کشور را بسیار بالا دانسته است . آمارهای رسمی تعداد سفرهای خارجی در 5 ماه اول سال گذشته را مورد استناد قرار داده اند . در گزارش رسمی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری تعداد سفرهای خارجی ایرانیان در سال 5 ماهه منتهی به مرداد در سال 1396 برابر با 3 میلیون و 474 هزار و 692 هزار سفر بوده است که در همین دوره زمانی افزایشی 21 درصدی را نسبت به دوره مشابه سال قبل نشان می داد.
بالا بودن آمار سفر ایرانیان به خارج از کشور خصوصا در تعطیلات طولانی مدت و نوروز به واسطه بالا بودن هزینه گردشگری داخلی در قیاس با سفر خارجی و نبود امکانات مشابه در داخل کشور است.
مهمترین مقاصد سفر ایرانیان در خارج نیز کشورهای اطراف ایران مانند ترکیه، عراق،امارات متحده عربی، آذربایجان، ارمنستان و گرجستان است . آلمان و عربستان در رتبه هفتم و هشتم سفر ایرانیان قرار دارند.
عربستان پیش از بروز مشکل، یکی از مقاصد عمده سفر ایرانیان بود چرا که بسیاری از ایرانیان در قالب حج عمره به این کشور سفر می کردند . این بازار در حال حاضر برای عربستان از دست رفته است.
بالا بودن آمار سفر ایرانیان به کشورهای اطراف سبب شده است بسیاری از این کشورها سرمایه گذاری های سنگینی را در این حوزه انجام دهند .
هر چند برخی از کارشناسان خرید کالا و واردات آن در قالب بار همراه مسافر را از یک سو و وجود برخی آزادی های اجتماعی را از سوی دیگر دلیل عمده بالا بودن سفرهای خارجی می دانند، مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی در گزارشی تاکید کرده است که علت اصلی استقبال از این سفرها هزینه اندک در مقایسه با تورهای گردشگری داخلی است .
بازوی کارشناسی مجلس پیشنهاد کرده است در کوتاه مدت با افزایش تصاعدی عوارض خروج از کشور برای دفعات اول تا چهارم ( دفعات بعدی با قیمت کمتر از سفر اول ) می توان ضمن پرهزینه کردن سفرهای سیاحتی خارجی و کاهش انگیزه اقتصادی برای انجام آن ، از اخلال در سفرهای کاری و تجاری پیشگیری کرد ولی در میان مدت و بلند مدت ضروری است با شناسایی فرصت های گردشگری و سرمایه گذاری در زیرساخت های رفاهی و توسعه اقامتگاه های کوچک خانوادگی ، کم کردن بوروکراسی صدور روادید و بازاریابی خارجی برای گردگشران ایرانی و ... هزینه های گردشگری را کاهش داد تا گردشگران ایرانی سفر به مناطق گردشگری کشور را ترجیح دهند . در عین حال مرکز پژوهشهای مجلس تاکید کرده است می توان برگزاری تورهای خارجی توسط آژانس های مسافرتی را منوط به جذب گردشگر خارجی توسط آنها کرد.
یکی از مهمترین تقاضاها برای اسکناس ارزی توسط گردشگران خارجی وارد بازار می شود . به نظر می رسد تداوم بحران ارزی زمزمه ها برای بازنگری در مقررات مربوط به سفر خارجی را بلند کرده است از این رو در گزارش مرکز پژوهشهای مجلس پیشنهادات پیش گفته مورد اشاره و تاکید قرار گرفته است .
به موجب مقررات اعلامی از سوی بانک مرکزی، ارز مسافرتی برای یکبار سفر در سال تا حدود هزار یورو یا معادل آن به سایر ارزها به مسافران در مرزهای خروجی هوایی پرداخت میشود. ارز مسافرتی پرداختی به مسافران هوایی به کشورهای هممرز و مشترکالمنافع به غیر از عراق نیز 500 یورو و یا معادل آن به سایر ارزها است./خبرآنلاین