پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران
گاهی حتی برخی از ظروف هم گذشته از آنکه چه غذایی در آن قرار می گیرد به تنهایی می توانند سرطانزا باشند. به هیچ وجه در این ظروف غذا نخورید.
کد خبر: ۲۷۷۳۲
تیتر20 - ریختن مایعات داغ مثل چای و شیرکاکائو داخل لیوانهای شفاف پلاستیکی بشدت سرطانزاست. پس برای مصرف مواد غذایی سرد مانند شربت از ظروف یکبار مصرف شیشهای و برای مایعات و غذاهای گرم از ظروف یکبار مصرف گیاهی، مقوایی یا اسفنجی استفاده کنید و یادتان باشد ظروف یکبار مصرف گیاهی اثرات سوء کمتری برای محیطزیست ایجاد خواهد کرد و باعث تخریب آن نمیشود.در عین حال، ظروف یکبار مصرف سفید و فومدار برای خوراکیهای سرد، گرم و مرطوب مناسب است، اما نباید برای غذاهای داغ مثل آش و حلیم که دمای بالایی دارند، از آنها استفاده کرد چون ممکن است باعث بروز اختلالات گوارشی و حتی سرطان در افراد شود.در این میان نباید فراموش کنید، ظروف یکبار مصرف مثل ظروف دیگر توانایی نگهداری رنگ را ندارند. به همین علت، هنگام ریختن غذای داغ یا چای در ظرف، لایهای رنگ در غذا حل و وارد بدن میشود. بنابراین هرگز نباید از انواع رنگی این ظروف بویژه برای غذاهای داغ استفاده شود.البته یکی از نکات بسیار مهم هنگام ریختن غذای نذری داخل ظروف یکبار مصرف این است که اجازه دهید غذا کمی خنک شود و سپس آنها را در ظروف بریزید. همچنین این ظروف قابلیت گرم شدن مجدد در مایکروفر را هم ندارند.اگر میخواهید آنها را مجدد مصرف کنید باید داخل ظروف مخصوص مایکرو گرم شوند. از ورقههای پلاستیکی نیز برای پوشش غذا هنگام گرم کردن آن در ماکروویو خودداری کنید چون براحتی مواد شیمیایی موجود در آن، داخل غذا راه پیدا میکند و باعث آلوده شدن غذا میشود. در عین حال اگر جزو نذریدهندگان ایام محرم هستید از خرید ظروف یکبار مصرف فلهای و ارزان قیمت بدون استاندارد خودداری کنید، چرا که سلامت عزاداران را به خطر میاندازد.
ظروف یکبار مصرف پلیمری و کیسههای پلاستیکی در صورت تماس با مایعات و مواد غذایی بالای 40 درجه، ماده شیمیایی و تلخ به نام "استایرن" از خود خارج میکنند که بیش از 77 نوع بیماری سرطانزا را به همراه دارد. از قرار گرفتن مواد پلاستیکی در مجاورت حرارت بالا یا دماهای بسیار پایین (نزدیک به نقطه انجماد) یک ماده شیمیایی با خصوصیات شدیدا سمی و سرطانزا به نام "دیوکسین" آزاد میشود. به همین دلیل نوشیدن چای و آب یخ زده در داخل ظروف پلاستیکی در صورت استفاده مداوم در دراز مدت میتواند موجب ایجاد سرطانهای دستگاه گوارش شود. قرار دادن نان داغ در کیسه پلاستیکی باعث شکسته شدن شاخههای پلیمری کیسه و مهاجرت " مونومر" به داخل مواد موجود در آن و در نتیجه ورود به سیستم غذایی و بدن انسان خواهد شد که در نهایت در دراز مدت منجر به سرطان میشود.
این قابلمه ها سرطانزا هستند
قابلمه های تفلون در مقایسه با قابلمه های استیل، آلومینیومی و… انتخاب های مطمئنی محسوب نمی شوند، چراکه معمولا در تهیه ظروف تفلون از کادمیوم استفاده می شود که از فلزات سنگین است به ویژه در ظروفی که استاندارد نباشند، میزان این فلز بیشتر است. این ماده به مرور وارد غذا می شود و احتمال سرطان، کوتاهی قد و ضایعات پوستی را افزایش می دهد. همچنین در سنتز هموگلوبین دخالت می کند و کم خونی را به همراه می آورد. ازسوی دیگر بعضی مردم بعد از اینکه می بینند کف نچسب قابلمه های تفلون بر اثر استفاده نامناسب خراب شده، با مراجعه به مراکزی این قابلمه ها را دوباره بازسازی می کنند اما بازسازی تفلون، ایمنی چندانی ندارد. قابلمه های تعمیر شده، هیچ وقت مانند روز اول نمی شوند و از آنجا که زودتر از قبل آسیب می بینند، مواد مضرشان را هم زودتر به غذای شما وارد می کنند. باید بدانید امروزه استفاده از ظروف تفلون در بسیاری از کشورهای اروپایی تقریبا منسوخ شده است./الودکتر