مزدک جمشیدی
چند صباحی است با توجه به افزایش نیافتن قیمت اقلام مصرفی در بخش ساختمان واز طرفی حتی کاهش قیمت در برخی اقلام دیگر شاهد تکاپویی برای گرم نگه داشتن تنور بازار مسکن از سوی ذینفعان ودلالان بازار مسکن هستیم.
این مهم درحالی است که مسکن در کشور به خصوص درشهرهای بزرگ ازجمله شهر تهران درطول سالهای 90 تا92 شاهد رشدقیمت افسار گسیخته وبسیار شکننده برای اقشار مختلف جامعه بوده است.
برخی از کارشناسان بخش مسکن بر این باورند: افزایش دوباره قیمت خانه درسال آینده به دلیل عدم تناسب میان درآمد اقشار مختلف جامعه با قیمت های ارایه شده آپارتمان ، امری غیر اصولی است و تنهاساخته وپرداخته ذهن دلالان مسکن میباشد.
بانگاهی سطحی به روند رشد درآمد خانوارها به جرات میتوان گفت:بیش از 70 درصد جامعه که اصولا قشر ضعیف ومتوسط اجتماعی را تشکیل میدهند به هیچ روی رشد درآمدی متناسب با افزایش لجام گسیخته قیمت مسکن در طول 3سال اخیر را نداشته اند.
بنا بر این تا زمانی که این تناسب به نقطه واقعی خود نرسد یعنی یا قیمت خانه به حدی کاهش یابد که قدرت خرید برای این قشر فراهم نماید یا قدرت درآمدی این قشر به حدی برسد که پاسخگوی هزینه های مربوط به خرید خانه شود، عملا بخش اعظم این طیف از صف متقاضیان خرید مسکن خارج می شوندونظام عرضه وتقاضا به سمت کاهش قیمت ها سوق میابد
براین اساس تا مادامی که تناسب عرضه وتقاضای واقعی در بخش مسکن شکل نگیرد نمی توان با جریان سازی ها توسط دلالان مسکن شاهد افزایش قیمت مسکن بود.
از سویی اخبار رسیده حکایت از آن دارد که تاثیرات کاهش عجیب وغریب قیمت نفت به زودی بر بازار مسکن نمایان خواهد شد وبه دلیل تاثیرکاهشی نفت بر قیمت بسیاری از مصالح ساختمانی ،سال آینده شاهد شکستن حباب قیمتی در بخش مسکن خواهیم بود.