شنبه ۰۳ آذر ۱۴۰۳ - 2024 November 23
پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران    *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران      
۱۷ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۴:۵۶
مساله‌ ای که در ساختمان‌ سازی، سازندگان در پی آن هستند، ارائه امکاناتی است که به همراه افزایش ایمنی، نما و ظاهری زیبا و شکیل ایجاد کند؛ به‌ کاربردن و همراهی این دو مورد با هم، از اهمیت زیادی برخوردار است.
کد خبر: ۴۰۸۱۸
تیتر20- اگر فعال در این حوزه باشید احتمالا نام سقف وافل را شنیده‌اید و با ویژگی‌ها و مزیت‌ هایی که این سقف نسبت به بقیه انواع سقف‌ های دهانه بزرگ دارد آشنا هستید. اگر علاقه‌ زیادی به کسب اطلاعات در این زمینه دارید، پیشنهاد می‌ کنم تا انتها با همراه باشید تا با یکدیگر همه زوایای این سقف را بررسی کنیم.

سقف وافل چیست؟

سقف وافل، یک سیستم سقفی است که برای کاهش بار بر روی سقف استفاده می‌شود. در بازار دو نوع سقف وافل وجود دارد یک نوع قابلمه‌ ای است و به صورت دال دو طرفه عمل می‌ کند و یک نوع دیگر که به صورت دال یک طرفه عمل می‌ کند، مستطیلی شکل است. سقف وافل از نوع سقف‌ هایی است که قالب‌ هایی تو خالی و غیر ماندگار دارد.

وافل قدمت دیرینه و زیادی در ایران دارد و در‌ سازه‌ هایی که در گذشته‌ ی دور ساخته شده‌ اند نیز، به چشم می‌ خورد. این سقف به‌ دلیل ویژگی‌ ها و مزیت‌ های عالی و منحصر به فردی که دارد، از استقبال زیادی بین سازندگان برخوردار است. چند مورد از ویژگی‌های این سقف به طور خلاصه در ذیل آورده شده‌است:

* باری که بر روی سقف اعمال می‌شود خواه زیاد باشد یا کم فرقی ندارد، این سقف بر روی هر دو مورد عملکرد بسیار خوبی از خودش نشان می‌ دهد.
* اجرای کنترل ‌شده میلگردهای تقویتی
* دارا بودن وزن پایین و حمل راحت توسط کارگران
* قالب‌ها به صورت معکبی شکل و توخالی
* به دلیل دو طرفه بودن در چهار سمت دارای تکیه‌ گاه هستند
* پایین بودن هزینه‌ ها نسبت به سقف‌ هایی مانند کوبیاکس و یوبوت
* سادگی و سهولت در روش اجرا
* اجرای کمتر مصالح
* از جمله اقتصادی‌ترین سقف‌ها به شمار می‌رود
* افزایش ایمنی در حین انجام کار
* شیرابه بتن از میان قالب‌ها ریزش نخواهد کرد
* هم راستا بودن و گونایی خودکار، چیزی است که در این سقف به‌خوبی قابل مشاهده است

قالب سقف وافل

قالب های سقف وافل، یک ویژگی منحصر به فردی که دارد، آن است که یک بار مصرف نیستند و می‌ توان بعد از یک بار کاربرد، از آن‌ها دو مرتبه استفاده کرد. حتی اگر زمانی فرا رسید که عملا قالب کاربری نداشت، می‌توان آن را بازیافت کرد.

جدای از این مورد، قالب‌ های سقف وافل از جنس پروپیلن است؛ البته گاهی الیاف‌دار آن نیز موجود هست. استفاده از این جنس در تولید قالب‌های سقف اجرا شده به صورت وافل، باعث افزایش دوام، مقاومت و استحکام این قالب‌ها می‌ شود؛ به همین دلیل به کمک سازه آمده و از وزن آن کم می‌ کنند. یکی از فوایدی که کاهش وزن سازه به همراه دارد، مقاومت ساختمان در برابر بلایای طبیعی مانند زلزله و غیر است و دلیل این امر نیز حذف سازه‌ های بتنی سنگین است.

اجرای سقف وافل

یکی از مزیت‌ هایی که سقف وافل دارد و باعث گسترش چشمگیر آن شده‌ است، سادگی روش اجراست. برای اجرای این سقف نیاز به تجهیزات خاص و کارگران دوره‌دیده و آموزش دیده نیست و به‌راحتی با آموزش تکنیک‌ های آن، می‌ توان آن را در کوتاه‌ ترین زمان ممکن اجرا و پیاده کرد. مراحل اجرای وافل در ۵ مرحله خلاصه می‌شود:

* زیر سازی
* چیدن قالب‌های وافل
* انجام آرماتور بندی در سقف
* ریختن بتن در سقف
* خارج نمودن قالب‌ها

۱-زیرسازی قالب وافل

زیر سازی در این سقف به وسیله تیرچه و بلوک و نسبت به سقف‌ های بتنی آسان‌ تر انجام می‌شود. استفاده از این تیرچه و بلوک در زیر سازی، باعث می‌ شود که وزن سازه پایین‌ تر آمده و ایمنی آن افزایش پیدا کند.

۲- چیدن قالب‌های وافل

طبق نقشه‌ ای که آماده‌ شده‌ است، قالب‌ ها در کنار هم روی تخته قرار می‌ گیرند و به وسیله‌ میلگردهای یو شکل از قسمت پایین، به یکدیگر متصل می‌ شوند. برای راحتی کار، قالب ها معمولا در قسمت پایین یک دستگیره دارد و به کمک آن‌ ها این قالب‌ ها در کنار هم قرار می‌گیرند. به این نوع از قالب‌ های وافل، قالب‌ های قفل‌ دار گفته می‌ شود که رضایت بسیار از نتیجه کار فراهم می‌ کنند.

۳-انجام آرماتور بندی در سقف

بعد از آن‌ که قالب‌ ها در محل خود قرار گرفتند، نوبت انجام آرماتوربندی است. انجام این مرحله در سقف‌ های وافل به راحتی و سادگی انجام می‌ پذیرد. آرماتورها در سقف وافل، شامل آرماتورهای تحتانی، فوقانی و سنجاقی هستند. ابتدا، تحتانی و تقویتی، سپس فوقانی و تقویتی و در نهایت نیز آرماتورهای سنجاقی در محل خود قرار داده می‌ شوند.

۴-ریختن بتن در سقف

بعد از اینکه آرماتورها در خود قرار داده‌ شدند، نوبت به بتن‌ ریزی می‌ رسد. هنگام ریختن بتن به علت آنکه هیچ گونه ماده‌ زائدی مانند قطعات یونولیت وجود ندارد، بتن به‌خوبی می‌ تواند قالب‌ها را بپوشاند. ضمنا بتن‌ ریزی تنها در یک مرحله انجام می‌ شود و ریسک‌ های بعدی را کاهش می‌دهد.

۵-خارج نمودن قالب‌ها

بعد از بتن‌ ریزی و گذشت مدت زمان لازم، زمان آن فرا می‌ رسد که قالب‌ ها خارج شوند. البته باید دقت شود که نوع قالب چیست. اگرقالب گوشه‌ های تیزی داشته باشد خارج کردن آن با سختی همراه است و لازم است که در قالب کمی انحنا وجود داشته باشد، تا قالب به‌راحتی خارج شود. توجه به این نکته ضروری است که افزایش زیاد انحنا، باعث افزایش مصرف بتن نیز می‌شود.

برای اطمینان از اینکه تمام مراحل بالا به صورت کاملا حرفه‌ ای و با دقت فراوان انجام می‌ شود، مسئولیت آن را به شرکت زاگرس بنا بسپارید که پیمانکار اجرای سقف وافل است و چندین سال تجربه و تخصص در پیشینه آن به چشم می‌ خورد.

دستمزد اجرای سقف وافل

دستمزد اجرای سقف وافل در هر یک از مراحل انجام کار با یکدیگر متفاوت است و در هر پروژه این عدد متفاوت است. عواملی که بر روی قیمت نهایی دستمزد دخالت دارند به شرح زیر است:

* مهم‌ ترین عاملی که در تعیین قیمت اجرای سقف وافل دخالت دارد، ارتفاع هر یک از طبقات است.
* طول دهانه‌ ها یا همان ضخامت آرک به آرک ستون‌ ها و تغییر ابعاد قالب‌ ها که باعث کاهش یا افزایش میلگرد می‌شود نیز، از عوامل تاثیر گذار بر روی قیمت سقف اجرا شده به صورت وافل هستند.
* هزینه بتن و میلگرد نیز در برآورد کلی قیمت، بسیار تاثیر گذارند.
* از دیگر عوامل تاثیر گذار، پلان سقف وافل است که این را نیز باید در نظر گرفت.

بعد از در نظر گرفتن تمام این موارد، می‌توان یک عدد را به عنوان دستمزد تعیین کرد.
ارسال نظرات
موضوعات روز