پنجشنبه ۰۱ آذر ۱۴۰۳ - 2024 November 21
پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران    *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران      
۲۰ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۳:۵۶
تیتر20 بررسی کرد؛
اینکه در سال جدید سمت و سوی بازار فولادچگونه خواهد بود سوال سختی است، اما از سه عامل موثر در سمت عرضه نمی توان چشم پوشی کرد اول افزایش هزینه های تولید با توجه به تغییرات احتمالی حقوق و دستمزد و بیمه و حاملهای انرژی، دوم پتانسیل بالای نقدینگی سیال در اقتصادایران که با توجه به رکود موجود در اسفند در حال تحلیل و یافتن مقاصد جدید است و سوم عدم دستیابی در آمدهای صادراتی و مالیاتی بودجه ۹۹.
کد خبر: ۴۲۲۹۵

سمت و سوی بازار فولاد امسال چگونه خواهد بود؟

تیتر20 / سرویس معدن - با نگاهی کوتاه به اخبار متوجه می شویم محور همه بحث ها در این ماه مباحث نا خوشایند مربوط به بیماری کرونا است، حقیقت این است که این بیماری مهلک مثل تمام دنیا اقتصاد نیمه جان و تورم زده ما را هم متاثر کرده است.

واقعیتی که هیچ کس در واپسین ماه سال منتظر آن نبود که اگر این واقعه اتفاق نمی افتاد، شاید شیب تورم کلیه بازارها در آخرین ماه سال رکوردهای قبلی را هم می شکست.

جدای از همه آلام و رنج های وارده و خسارات انسانی و عاطفی وارد شده به هموطنان، این بیماری باعث کنترل نسبی شیب تورم، کاهش خریدهای هیجانی ،کاهش انتظارات تورمی و... در روزهای پایانی سال شد.

تمام این موضوعات بر استقبال سردتر تقاضاکنندگان تاثیر داشته است. علت استقبال این چنینی مشتریان در این مدت ناشی از سه علت عمده است، اولین و مهمترین علت، بار روانی گسترش کرونا در کلیه بازارها از جمله فولاد به رغم انکار برخی کارشناسان است و علت دیگر عدم بازگشت وجه و فروش مناسب و عدم وصول مطالبات پایان سال تجار به علت وضع موجود و تاثیر بیماری کرونا و نبود نقدینگی کافی است بعلاوه اینکه به دلیل محدودیت های تردد استانی جذب ماشین از مبدا و به مقصد استانهای درگیر کرونا با محدودیت و به نوعی ممنوعیت مواجه است.

اینکه در سال جدید سمت و سوی بازار چگونه خواهد بود سوال سختی است، اما از سه عامل موثر در سمت عرضه نمی توان چشم پوشی کرد اول افزایش هزینه های تولید با توجه به تغییرات احتمالی حقوق و دستمزد و بیمه و حاملهای انرژی، دوم پتانسیل بالای نقدینگی سیال در اقتصادایران که با توجه به رکود موجود در اسفند در حال تحلیل و یافتن مقاصد جدید است و سوم عدم دستیابی در آمدهای صادراتی و مالیاتی بودجه ۹۹. در کنار عوامل ذکر شده ، طبیعی ترین رفتار سمت مصرف در سال جدید کاهش جدی تقاضا و افزایش رقابت است.

به عبارت بهتر در سال جدید و با توجه به رکود فراگیر بسیاری از کسبه خرد و اجاره نشین ها و کاسبان سنتی قادر به تامین هزینه های جاری خود نبوده و محکوم به حذف هستند و رقابت بین قوی ترها تنگاتنگ خواهد شد و البته بازار برای گروههایی خواهد بود که باروشهای نوین فروش و بازاریابی آشنا هستند.

پیش بینی ها را رها کرده واقعیت بازار را ببینیم...

معمول شروع به کار بازار در کشور پنجم فروردین ماه هر سال است، نگاه کلی به بازار از این حکایت دارد که بازار داخلی فولاد همچنان در قرنطینه است هرچند که اکنون شاهد تغییرات محدودی در شرایط بودیم.

بطوریکه اعلام قیمت توسط برخی واحدهای خصوصی از هفته گذشته اتفاق افتاد اما شروع به کار رسمی بازار داخلی را می توان هم زمان با پایان طرح و یا حداقل کاهش محدودیت ها( احتمالا ۲۰فروردین) دانست.

طبق معمول هرسال اولین عرضه های فولادی معمولا در اول اردیبهشت وهمزمان با کشف نرخ پایه(بر مبنای ضریبی از قیمت جهانی شمش فولادی) انجام می شود.

باید دید که بازار ضرائب سال گذشته را معتبر می داند یا شاهد ایجاد تغییرات خواهیم بود. البته تغییر ضرائب منوط به برگزاری جلسات تنظیم بازار و انجمن فولاد است و همه این مسائِل بسته به عادی شدن نسبی شرایط است. تنها نکته قابل توجه اثر افزایش نرخ ارز در نرخ پایه محصولات فولادی و اثر افزایش نرخ حقوق و دستمزد در قیمت تمام شده فولاد است، هرچند که کاهش تقاضای ناشی از گسترش کرونا و محدودیت های موجود انکار ناپذیر است.

احتمالا امسال با توجه به شرایط خاص اقتصادی کشور و تاثیر کرونا بر کسب و کارهای کوچک و با توجه به قیمت پایین فرآورده های نفتی، تغییری در قیمت حامل های انرژی نخواهد داد. در مورد بسته های حمایتی دولت هم با توجه به اینکه هنوز محل تامین اعتبار آن مشخص نیست، بیم افزایش فشار تورمی ناشی از افزایش چاپ اسکناس و افزایش حجم بدهی های دولت به دستگاههای دیگر از جمله صندوق های بازنشستگی وجود دارد.

در نهایت با پالس مثبت رییس جمهور به بازار کسب و کار مبنی بر شروع فعالیت ها در چند روز آینده و هم چنین انجام اولین معامله شمش فولادی در سال جدید شاهد بهبود نسبی در شرایط هستیم.

امیداست با کاهش سایه بیماری کرونا شاهد بهبود اوضاع و بازگشت بازار به روال عادی باشیم. هرچند که حقیقت این است که با توجه به شرایط فعلی و تاثیر غیر قابل جبران کرونا بر اقتصاد و موج ویرانگر نقدینگی که عازم بورس سرمایه شده است ادامه فشار بیشتر بر لایه های بازار فولاد در نهایت منجر به عقب ماندن بخش داخلی فولاد از موج تورم خواهد شد منجر به زمین گیر شدن فعالان و توزیع کنندگان این بخش و گسیل سرمایه این بخش به بخش های دیگر خواهد شد. شاید زمان آن رسیده است که برای تحقق شعار سال و ایجاد جهش در تولید، دستورالعمل های غیر کارشناسی و غیر واقعی کشف و نرخ های پایه باز بینی شود.

ارسال نظرات
موضوعات روز