حیدری ادامه داد: بهترین مدل برای تعیین قیمت کنسانتره، گندله و آهن اسفنجی آن است که در زنجیره تبدیل محصولات آهنی با محاسبه هزینه سرمایه گذاری، هزینه تبدیل و هزینه حمل، سود خالص کل زنجیره شناسایی شده و بر اساس هزینه سرمایه گذاری به صورت عادلانه سود بین هریک از واحدهای موجود در زنجیره توزیع شود.
وی ادامه داد: در این جلسه نقطه نظرات متفاوتی در خصوص قیمت کنسانتره و گندله داخلی نسبت به کنسانتره و گندله در بازار بین المللی مطرح شد. نکته مهم این است چنانچه قیمت کنسانتره صادراتی معادن پس از کسر هزینههای حمل داخلی انبارداری و پِرت محاسبه گردد، قیمت کشف شده قطعا فاصله زیادی با قیمت حاصل از مدل سرمایه گذاری نخواهد داشت.
وی درباره اینکه آیا تغییر قیمت در گندله و کنسانتره بر قیمت محصولات نهایی تاثیرگذار خواهد بود گفت: با توجه به سیاست وزات صمت در کنترل قیمت محصول نهایی هرگونه تغییر در قیمت کنسانتره و گندله ثبات مد نظر وزارت صمت را دچار خدشه خواهد کرد و قطعا این تلاطم مصرف کنندگان نهایی محصولات فولادی را متضرر خواهد کرد.
به گفته مدیر خرید و حمل مواد اولیه فولاد مبارکه اصفهان در نهایت در این جلسه مقرر شد با بررسی نظرات کارشناسان مدل پایدار و عادلانه قیمت در ماه آینده نهایی گردد./ایراسین