با وجود اعلام در نظر گرفتن این مبلغ، مدیرکل حمایت از مشاغل و بیمه بیکاری وزارت تعاون روز گذشته اعلام کرد تاکنون مبلغی برای این منظور تخصیص پیدا نکرده است و اعتبار مدنظر باید از سازمان برنامه و بودجه به سازمان تامین اجتماعی ابلاغ تا به مشمولان مقرری بیمه بیکاری پرداخت شود.
به گفته بابایی در مجموع 797 هزار نفر در سامانهای که بدین منظور طراحی شده بود ثبت نام کردند که از این تعداد 667 هزار نفر مشمول دریافت بیمه بیکاری شناخته شدند و این تعداد مقرری بیمه بیکاری ماه فروردین را در صورت تأمین اعتبار در آیندهای نزدیک دریافت میکنند.
افرادی که از دی ماه گذشته حق بیمه ۳۰ درصدی را پرداخت کرده باشند، حق بیمه بیکاری میگیرند و شرط لازم برای دریافت بیمه بیکاری در شرایط حوادث غیر مترقبه داشتن ۶ ماه بیمه تامین اجتماعی است.
هر کارگری که فقط یک ماه حق بیمه پرداخت کرده و سپس بیکار شده باشد میتواند جهت دریافت بیمه بیکاری اقدام نماید و همچنین تا این لحظه مبنای پرداخت بیمه بیکاری تا پایان فروردین ماه ۹۹ بوده و تمدید حق بیمه به صلاح دید کارگروه متمرکز بر شرایط کرونایی کشور بستگی دارد.
برای اردیبهشت ماه نیز تعدادی از این افراد به دلیل اینکه جزو مشاغل پرخطر محسوب نمیشوند و از ابتدای اردیبهشت مشاغل کمخطر آغاز به کار کردهاند، این مقرری را دریافت نمیکنند.
در حال حاضر مشاغل پرخطر مانند رستورانها، آرایشگرها و... میتوانند مقرری بیمه بیکاری اردیبهشت ماه را نیز دریافت کنند.
به گفته وی این امکان وجود دارد که حتی اگر همین امروز اعلام کنند که این مبلغ در اختیار سازمان تامین اجتماعی قرار گرفته، فرایند پرداختیها آغاز شود اما سازمان برنامه و بودجه هنوز اطلاعی در این خصوص نداده است.
حدود بیش از دوماه از بیکار شدن افراد به دلیل شیوع ویروس کرونا گذشته است و مشخص نیست این تعلل در پرداخت بیمه بیکاری به چه دلیل است زیرا دولت باید متوجه باشد که در شرایطی که این افراد هیچ درآمدی ندارند گذراندن زندگی برایشان بسیار سخت خواهد بود.
علاوه بر اینکه هنوز زمان و مبلغ دقیق این پرداختیها مشخص نیست برآورد کارشناسان این است که تعداد واقعی بیکاران بسیار بیشتر از ثبتنامیها و آمار رسمی باشد زیرا بسیاری از افراد بیکار شده مشمول شرایط دریافت بیمه بیکاری نمیشوند اما آسیبهای ناشی از تعطیلیها و بیکار شدن را به شدت متحمل خواهند شد./ اقتصادآنلاین