تیتر20- دوغ به عنوان یك نوشیدنی سالم از دیرباز زینت بخش سفره ایرانیان بوده است.
دوغ درکنار اکثر غذاهای سنتی واصیل ایرانی جایگاه ویژه دارد و به عنوان یک نوشیدنی
سالم ومفیدهمواره مورد توصیه پزشکانبوده است.
این اقبال عمومی باعث رونق تولیدصنعتی این نوشیدنی گوارا در سال های اخیر شده است به طوری که اکنون انواع دوغ با نام ها و روش های مختلف و البته باطعم های متفاوت به بازار عرضه می شود.
معمولا دوغ را به دو روش سنتی و صنعتی، با گاز یابدون گاز ،گرمادیده وگرما ندیده به همراه عرقیات گیاهی یا اسانس ها تهیه می کنند.
درحال حاضر دوغ حاوی نعنا،پونه،کاکوتی و... بسیارپرطرفدار هستند.
اما این نوشیدنی پرطرفدار به مانند خیلی از خوراکی ها از تنوع و تولید باطعم های جدید بی نصیب نمانده است.
اکثر نوآوری ها در این نوشیدنی مربوط به استفاده از عرقیات یا اسانس ها می باشد اما به تازگی شرکت پگاه اصفهان در ابتکاری جالب دوغ مخصوص غذای سنتی اصفهان را تهیه و به بازار فرستاده است.
این نوشیدنی ،دوغ مخصوص بریانی نام دارد که به نظر می رسد با توجه به ویژگی های خوراک بریانی تهیه شده است.
هر چند اطلاعات کافی در این زمینه از سوی شرکت پگاه اصفهان ارائه نشده است
اما مشخصات درج شده بر روی بطری نشان می دهد دوغ بریانی بسیار کم چرب و کم نمک
تهیه شده که به نظر می رسدمکمل خوبی برای غذای پرچرب بریانی است.
شکل ظاهری بطری دوغ بریانی شبیه کوزه های قدیمی است.
وزن بطری حدود یک لیتر است و نعناع آسیاب شده محتوی ساشه کنار بطری است
که در هنگام مصرف بایددر محتوی بطریبه طور کامل به هم زده شود
تا دوغ خوراک بریانی آماده سرو شود.