دوشنبه ۰۵ آذر ۱۴۰۳ - 2024 November 25
پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران    *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران      
۱۵ تير ۱۳۹۹ - ۱۳:۳۷
کاهش بیش از ۳۵ درصدی در حمل و نقل هوایی و بیش از ۲۵ درصدی در حمل و نقل دریایی و خدمات پشتیبانی و انبارداری و کاهش ۲.۶ درصدی بخش ساختمان، زمستان کرونایی سختی را بر اقتصاد ایران تحمیل کرد.
کد خبر: ۴۴۵۶۰
جزئیات رشد اقتصاد ایران در سال۱۳۹۸تیتر20- بنا به گزارش منتشر شده توسط مرکز آمار ایران، نرخ رشد تولید ناخالص داخلی سال 1398 برابر 7- درصد با احتساب نفت و ۰.6- درصد بدون احتساب نفت بوده است. این در حالی‌ست که این مقادیر در سال 1397 به ترتیب برابر 4- و 1.3- درصد بوده است.

بخش کشاورزی که در سال 1397 سال سختی را با رشد 2.5- درصد گذرانده بود، در سال گذشته وضعیت بهتری را به خود دید و رشد 3.5 درصدی به خود دید و تنها زیر بخش دامداری با 1.9- درصد در زمستان گذشته سال را به پایان برد و زیربخش‌های زراعت و باغداری به ترتیب رشد‌های 7.4 و 4.8 داشتند. بخش ماهیگیری نیز در سال گذشته به میزان  5.5 درصد کاهش یافت که در زمستان قبل رشدی 7.4- درصد را تجربه کرد.فعالیت استخراج نفت خام و گـاز طبیعـی همچون سال 1397 در سال گذشته نیز روندی کاهش به دلیل تحریم‌های وارد شده بر اقتصاد کشور داشت و نوساناتی در این کاهش به خود دید هرچند در میانه‌ی سال گذشته با بهبود روند کاهشی انتظار می‌رفت این روند متوقف شود اما در زمستان قبل دوباره این کاهش اوج گرفت و به 26- درصد رسید. به طور کلی در سال 1398 این بخش رشدی 35- درصدی به خود دید که 6.5- واحد از رشد 7- درصدی سال 1398 به دلیل اثرگذاری این بخش بوده است.

رشد بخش صنعت به طور کلی در سال قبل 1.8- درصد بوده که تا پاییز 1398 از شدت کاهشی آن کاسته شد و در زمستان به عدد 2.4 درصد رسید و رشدی مثبت به خود دید. همانطور که در جدول زیر مشاهده می‌شود، زیربخش‌های ساخت محصولات غذایی و انواع آشامیدنی، ساخت کک، فرآورده‌های حاصل از تصفیه نفـت و سـوخت‌های هسـته‌ای، ساخت مواد شیمیایی و محصولات شیمیایی، ساخت سایرکانی‌های غیرفلزی، ساخت فلزات اساسی و ساخت وسایل نقلیه موتوری، تریلر و نیم تریلر رشدی مثبت داشت که عامل مثبت شدن رشد اقتصادی این بخش در سه ماهه‌ی آخر سال قبل بودند.

بخش تأمین برق، آب و گاز طبیعی در کل سال گذشته رشد 1.6 درصدی داشته است، در حالی که در سه ماهه‌ی آخر سال به میزان 10.5 درصد کاهش داشته است. تأمین آب اما در این مدت در فصول چهارگانه به ترتیب رشد 2، 7-، 6.2- و 14 درصدی داشته است که در زمستان سال گذشته افزایش چشم‌گیری را نشان می‌دهد. تأمین برق با 6.8 درصد افزایش مواجه بوده است که سهم مصرف داخل 93 و سهم صادرات 7 درصد می‌باشد. توزیع گاز طبیعی نیز با کاهش 10 درصدی در مصرف داخلی گاز طبیعی و کاهش در صادرات میعانات گازی مواجه شده است.

در بخش ساختمان از زمستان سال گذشته روندی رو به رشدی تا نه ماه اول سال 1398 مشاهده شده است. اما در زمستان گذشته احتمالاً با توجه به شیوع بیماری کرونا، کاهش 2.6 درصدی به خود دیده است. بخش خدماتی و مالی در سال گذشته در مجموع با کاهشی 0.1 درصدی مواجه شد که زیر بخش بانک با 12.4- درصد و بیمه با 18 درصد سال گذشته را سپری کردند. بخش حمل و نقل و ارتباطات نیز به دلیل شیوع بیماری کرونا با وجود رشد‌های مثبت در نه ماه اول سال گذشته، زمستانی سخت را با 1.7- درصد گذراندند که تنها زیربخش پست و مخابرات در سه ماه آخر سال رشد 9 درصدی را به خود دید و سایر زیر بخش‌ها روزهایی سخت را سپری کردند. بیشترین آسیب را نیز حمل و نقل هوایی با 35.6- درصد و سپس حمل و نقل آبی با 29.4- درصد داشتند./ اقتصادآنلاین

ارسال نظرات
موضوعات روز