جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - 2024 November 22
پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران    *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران      
۲۰ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۶:۱۷
بسیاری از والدین دوست دارند که فرزندشان الفبای فارسی را زودتراز مدرسه یاد بگیرند ولی تا به حال به این فکر کرده اید که یادگیری زودتر باعث چه مشکلاتی می شود.
کد خبر: ۴۵۵۰۸
تیتر20- یکی از مسائلی که ذهن بسیاری از پدرها و مادرها را درگیر خود کرده است ، آموزش حروف الفبا به کودکان قبل از رفتن به دبستان است.والدین فکر می کنند با آموزش حروف الفبا به کودک خود می توانند از همان ابتدا سبب پیشرفت تحصیلی فرزندشان شوند اما آموزش الفبا پیش از دوره دبستان و پیش دبستانی به عقیده روانشناسان درست نیست.

چرا نباید قبل از رفتن کودکتان به دبستان به او الفبا را بیاموزید؟

از نظر روانشناسان آموزش زود هنگام حروف الفبا و مسائل درسی اولیه به کودک اشتباه است.
بهتر است هر چیزی در زمان خودش اتفاق بیفتد زیرا :

    کودک قبل از رفتن به مدرسه باید جست و خیز و بازی کند. این زمان هنگام بازی کودک است پس او را با درس و آموزش الفبا خسته نکنید.
     اگر فرزندتان مهارت های اساسی و زیربنایی را کسب نکرده باشد نباید او را مجبور به یادگیری و خواندن کنید. اجبار به خواندن زودتر از موعد در بسیاری از موارد باعث سرخوردگی و ناراحتی کودک می شود.
     اگر به کودک خیلی زود الفبا را یاد دهیم، کودک بعد از رفتن به مدرسه و یادگیری مجدد الفبا ، انگیزه تحصیلیش پایین می آید و دوست ندارد دیگر به مدرسه رود چرا که فکر می کند همه چیز را بلد است.
     یادگیری الفبا سبب می شود کودک پس از رفتن به مدرسه به دلیل تکراری بودن مطالب خود را با حرف زدن یا شوخی کردن با دوستانش سرگرم کند و از کلاس و درس زده شود و به عنوان دانش آموز ناآرام و نامنضبط شناخته شود.
     ممکن است شیوه آموزش الفبای شما با شیوه ای که معلم در مدرسه به کودک می آموزد بسیار متفاوت باشد و این موضوع کودک را دچار سردرگمی نماید.

چه موقع کودک الفبا را یاد می گیرد؟

بعد از سه سالگی با آزمون های مختلفی که توسط کارشناسان و در دوره های مختلف انجام می شود، می توانید به این نتیجه برسید که فرزندتان می تواند زودتر از موعد خواندن و نوشتن را یاد بگیرد یا نه. قبل از مدرسه کودک با رفتن به پیش دبستانی تا حدودی با الفبا آشنا می شود ، اگر فرزندتان توانایی ذهنی فراوانی دارد و بر اساس نظر کارشناسان می تواند زودتر از موعد خواندن و نوشتن را یاد بگیرد، از راهکارهای زیر برای یادگیری کودک استفاده کنید.

کودک باید توانایی تشخیص حروف الفبا را داشته باشد. یادگیری حروف الفبا در کودکان حدود پنج تا پنج و نیم سالگی اتفاق می افتد.
برای یادگیری حروف الفبا قبل از ورود به مدرسه :

می توانید از روزنامه، مجلات، کتاب ها استفاده کنید و حروف را به کودک بشناسانید .

کودکانی که برنامه های آموزشی تلویزیون را تماشا می کنند می توانند حروف را تشخیص داده و بازشناسی کنند.

برای یادگیری حروف می توانید از طریق بازی وارد شوید.

یکی از بهترین روش ها آموزش الفبای فارسی با شعر است که هم برای بچه ها سرگرم کننده و هم آموزنده می باشد.

اگر کودک تان به کامپیوتر یا تبلت علاقه دارد استفاده از کیبورد یکی از ابزارهایی است که می تواند شناخت حروف را برای او فراهم کند.

استفاده از فلش کارت و برچسب های رنگارنگ به یادگیری الفبا به بچه ها کمک میکند.

یکی از مراحل آموزش حروف الفبا چیدن حروف در کنار هم و تشکیل یک کلمه می باشد و کودک را با خواص انواع حروف بزرگ و کوچک بیشتر آشنا می کند و همچنین وی را برای نوشتن آماده می سازد.

می توانید کتاب های ساده و متنوعی برای رنگ آمیزی و خواندن برای بچه ها بخرید تا کودک بتواند با حروف ارتباط برقرار کند.

از اپلیکیشن ها و نرم افزارهای مختلفی که در موبایل و تبلت وجود دارد نیز برای یادگیری الفبا می توانید استفاده کنید.

استفاده از پازل ها و جورچین ها برای آموزش حروف به بچه ها یکی دیگر از بهترین راه هاست.

تا زمانی که کودکان به سن عقلی شش سال و شش ماه نرسیده اند به آنها خواندن یاد ندهید. زمانی که کودکتان وانمود می کند که در حال خواندن است یا از صداهایی که حروف ایجاد می کنند آگاه است و به کلمات نوشته شده در خیابان ها، تلویزیون، مجلات و کتاب توجه می کند ومعنی برخی کلمات ساده را می داند و می تواند نام و نام خانوادگی خود را تلفظ کند ، آمادگی خواندن دارد.

برای کمک به یادگیری خواندن کودکان نگاه کردن به تصاویر و بازی با حروف آهنربا دار یا حتی خواندن شعر و ترانه مفید است.

نکته :

رشد سنی هر کودکی باید متناسب با سن او باشد و نظام های آموزشی سراسر دنیا به این نتیجه رسیده اند که بهترین سن برای یادگیری حروف الفبا حدود شش سالگی است زیرا کودکان تا قبل از شش سالگی از لحاظ ذهنی و مغزی آمادگی فراگیری و آموزش را ندارند. آموزش خواندن و نوشتن چیزی نیست که هر کودک بخواهد از سنین پایین آغاز کند پس به هرگز کودک خود را وادار به یادگیری نکنید./نمناک
ارسال نظرات
موضوعات روز