پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران
پیمانکار طرح ذوب سونگون در روزهای پیش رو مشخص و اجرای پروژه مهم شرکت ملی صنایع مس ایران را به دست خواهد گرفت.
کد خبر: ۴۹۵۸۹
تیتر20 - شرکت ملی مس در چند سال اخیر تلاش بر توسعه فعالیت های خود دارد. درواقع این شرکت برنامه خود را در بخش اکتشاف، استخراج و تولید محصول نهایی متمرکز کرده تا قدرت خود در بازار صادراتی را افزایش دهد.
رشد تقاضا در بازار جهانی و افزایش قیمت ها در کنار جهش نرخ ارز در بازار داخلی اصلی ترین عواملی بود که باعث شد سلطه شرکت ملی مس در این حوزه بیش از گذشته شود.
در این میان شرکت ملی صنایع مس با هدف افزایش درآمد و بهره برداری بیشتر از ذخایر موجود چندین پروژه مهم را تعریف و در دستور کار خود قرار داد که یکی از مهمترین آنها پروژه ذوب سونگون است.
پیش تر در این زمینه اردشیر سعد محمدی مدیرعامل شرکت ملی مس با اشاره به مشخص شدن پیمانکار این طرح در اردیبهشت ماه، بیان کرد: ظرفيت جديد ذوب پالايش در سونگون كه 6 ارديبهشت پاكت های آن گشوده و تكليف قيمت ها مشخص می شود با ظرفيت های ايجاد شده در سرچشمه و خاتون آباد، اميدوار هستيم ظرفيت توليد كاتد در كشور را به 600 هزار تن ارتقا دهد كه 550 هزار تن حاصل از ذوب است.
آن طور که پیداست اجرای این پروژه در کنار دو پروژه دیگر بر ارزش درآمدی شرکت ملی مس اثر مستقیم داشته و جايگاه این شرکت را از وضعيت فعلی كه حدود 2 ميليارد دلار ارزش درآمدی است را در 4 سال آينده به 4.5 ميليارد دلار می رساند.
اعلام چنین خبری کام سهامداران فملی را در این روزهای سرخ پوش تالار شیشه ای شیرین و به آینده امیدوار می کند.
از سویی دیگر اين اتفاق باعث مي شود ایران جزو 10 شركت برتر جهان در توليد مس قرار بگیرد. همچنین اجرای این طرح ها می تواند جایگاه شرکت مس در میان شرکت های بورسی ارتقا داده و باعث شود این شرکت در رتبه اول شرکت های بورسی قرار بگیرد.
اما در کنار دستاورد تولیدی و درآمدی برای شرکت ملی مس ایران، طرح ذوب سونگون در منطقه آذربایجان، نقش مهمی در اشتغالزایی و توسعه منطقه خواهد داشت و می تواند این استان را در کنار استان کرمان جزو استان های اثر گذار در صنعت مس قرار دهد.
درواقع اجرای این پروژه به توسعه منطقه ای کمک خواهد کرد و در کنار آن اهداف شرکت ملی مس را محقق خواهد کرد.
حال باتوجه به اهمیت این پروژه قرار است به زودی شرکت ملی مس پیمانکار این پروژه را مشخص و اجرای آن را شروع کند.
اما در این میان انتخاب پیمانکار برای اجرای این پروژه آن هم در شرایط تحریمی نکته بسیار مهمی است که نمی توان از کنار آن به راحتی گذر کرد.
در شرایط فعلی انتخاب پیمانکاری با اهلیت مهمترین موضوعی است که باید شرکت ملی مس به آن توجه داشته باشد. تامین سرمایه و مهمتر از آن تجهیزات مورد نیاز از نکات مهم برای انتخاب پیمانکار این طرح است.
از سویی دیگر باید دید که شرکت ملی مس ایران در اجرای این طرح تا چه اندازه به دنبال استفاده از پتانسیل بخش خصوصی است و ترجیج می دهد پیمانکار از دل بخش خصوصی راهی این پروژه شود. به هر حال شرکت ملی مس که خود یکه تاز حوزه فلز سرخ در ایران است باید در انتخاب پیمانکار دقت زیادی داشته و به نوعی کار را به کاردان برساند.
موضوع مهم دیگر که به آن اشاره شد بحث تامین تجهیزات برای اجرای طرح است. هرچند امروز ساخت داخل بخش زیادی از نیاز واحدهای تولیدی را تامین کرده است اما بدون شک در برخی از قطعات، تجهیزات و ماشین آلات نیازمند واردات هستیم که در آن صورت بخش خصوصی می تواند آسان تر از شرکت ملی مس در شرایط تحریم کار را جلو ببرد.
به هر حال شرکت ملی مس باید پیمانکاری را برای اجرای پروژه انتخاب کند که پروژه در زمان مشخص شده به بهره برداری رسیده و بتوان از فرصت های پیش آمده در بازار جهانی استفاده کند.
امروز دیگر زمانی برای بازیابی فرصت های از دست رفته برای صنایع بزرگ کشور از جمله صنعت مس، فولاد و... وجود ندارد. مدیران باید با تدوین نقشه راه مشخص مسیر دستیابی به بازارهای جهانی را فراهم کنند. از دست رفتن فرصت های بین المللی رقابت را برای محصول نهایی دشوار می کند. محصول نهایی شرکت ملی مس امروز توان رقابت در بازار های جهانی را در اختیار دارد درنتیجه توسعه های موجود بر قدرت آن می افزاید اما باید این هدف با نگاه ملی و به دور از هر نوع انحصارگرایی دنبال شود.