جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - 2024 November 22
پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران    *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران      
۱۵ فروردين ۱۴۰۱ - ۰۶:۰۰
جدول ذیل تبصره ۱۴ قانون بودجه ۱۴۰۱ با توجه به تغییرات مهم آن در خصوص تأمین منابع ریالی ناشی از حذف ارز ۴۲۰۰تومانی، یکی از مهمترین جداول بودجه‌ای است. با توجه به عدم انتشار آن توسط مجلس شورای اسلامی، سازمان برنامه بایستی جزئیات جدول را منتشر کند.
کد خبر: ۵۴۶۴۴

تیتر۲۰- در قانون بودجه سال 1401 جداول مهمی از جمله جدول تبصره 14 که مربوط به هدفمندسازی یارانه‌ها است، وجود ندارد و این ابهام پیش آمده است که ممکن است مجلس قصد شفاف‌سازی در این زمینه را ندارد.

محمد حسینی کارشناس حوزه بودجه و عضو پیشین کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی معتقد است که جدول تبصره 14 به این دلیل در قانون بودجه و پیوست‌های مربوط به آن قرار نگرفته است که اعداد موجود در آن دچار تغییر شده است و مجلس به همین دلیل این جدول را به‌صورت عمومی منتشر نکرده است.

وی در ادامه گفت: سازمان برنامه و بودجه باید تغییراتی را که در مجلس انجام شده است جمع‌بندی و سپس چاپ کند. با توجه به این مسئله جداول این‌چنین پس از تکمیل اقدامات سازمان برنامه و بودجه به‌صورت عمومی منتشر خواهد شد.

زمانی که لایحه بودجه سال 1401 از سوی دولت به مجلس ارائه شد، سقف تبصره 14 بودجه حدود 400 هزار میلیارد تومان بود. این تبصره از بودجه سال جاری به سبب اینکه بحث منابع جبرانی حذف ارز 4200 تومانی در آن قرار داشت اهمیت ویژه‌ای پیدا کرد.

یکی از انتقاداتی که کارشناسان به لایحه بودجه ارائه شده از سوی دولت داشتند، این بود که منابع تعیین شده برای جبران هزینه‌های حذف ارز ترجیحی بسیار کم بوده و پاسخگوی هزینه‌های تحمیلی به مردم نخواهد بود. براساس تغییراتی که در کمیسیون تلفیق و مجلس شورای اسلامی رخ داد معادل ریالی 9 میلیارد دلار ارز ترجیحی در جدول تبصره 14 در نظر گرفته شد و مجموع منابع این تبصره مهم به 644 هزار میلیارد تومان رسید.

البته یکی از حاشیه‌های دیگری که مربوط به جدول تبصره 14 بود، بحث قیمت خوراک و سوخت پتروشیمی‌ها و افزایش قابل توجه آن بود که پس از فضاسازی شرکت‌های پتروشیمی دولت از این تصمیم تا حدود زیادی عقب نشینی کرد که منجر به تغییراتی در ردیف‌های جدول تبصره 14 شد./تسنیم

ارسال نظرات
موضوعات روز