پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران
واردات زغالسنگ از سوی ذوب آهن بارها از طرف فعالان این حوزه معدنی مورد انتقاد قرار گرفته است و گاها توانسته هزینه های تولید این مجموعه را افزایش دهد، اما مسئله آن است که امروز میزان تولید زغالسنگ در کشور از نظر کمی و کیفی پاسخگوی نیاز این واحد صنعتی که لقب مادر صنعت فولاد ایران را به دنبال می کشد، نبوده و همین امر باعث شده تا ذوب آهن اصفهان برای ورود به اکتشافات در حوزه زغالسنگ و بهره برداری از این ذخایر اعلام آمادگی کند. این مجموعه آماده است تا با تجهیز کردن معادن زغالسنگ نیاز خود را تامین کند. اما ذوب آهن در این مسیر با چه مواردی رو به رو خواهد بود؟
کد خبر: ۵۷۹۰۷
تیتر20 - تامین مواد اولیه اصلی ترین دغدغه حلقه میانی زنجیره ارزش فولاد، یعنی واحدهای تولیدکننده فولاد است. دغدغه ای که با نزدیک شدن به افق ۱۴۰۴ و اجرای طرح های توسعه رو به افزایش است.
این نگرانی توانست موضوع واردات مواد اولیه را جدی تر از گذشته کند، اما در حالی این استراتژی مطرح می شود که همچنان ذخایر بسیاری از بخش معدن مورد بهره برداری قرار نگرفته است.
درواقع ضعف در اکتشاف باعث شده تا نگرانی ها در حوزه تامین مواد اولیه شدت یافته و میزان رقابت پذیری در سال های آینده را تحت تاثیر قرار دهد.
این در حالی است که ذوب آهن اصفهان برای جبران این کمبود بخشی از نیاز خود به زغالسنگ را از طریق واردات تامین می کند که این موضوع توانست قیمت تمام شده را افزایش دهد.
ایرج رخصتی مدیرعامل این شرکت معتقد است اگر دولت معدنی را به این شرکت واگذار کند، ذوب آهن می تواند با تجهیز کردن معادن از ذخایر زغالسنگ بهره برداری کرده و حجم واردات خود را کاهش دهد. البته فعالان حوزه زغالسنگ نیز معتقدند بدلیل بالا بودن هزینه های بهره برداری، تمایل برای سرمایه گذاری در معادن این حوزه کاهش یافته در حالی که میزان ذخایر قطعی کشور یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تن است. البته فراموش نکنیم نحوه قیمت گذاری در سال های گذشته و عدم پرداخت به موقع مطالبات زغالی ها که در سال های گذشته حتی ذوب آهن هم درگیر آن بود، علتی است تا میزان ورود نقدینگی در این حوزه را کاهش دهد.
حالا ذوب آهن اصفهان خود آستین بالا زده و برای ورود به بخش معدن و بهره برداری از ذخایر زغالسنگ اعلام آمادگی کرده است.
البته این نگاه باید نگاهی بلند مدت باشد و ذوب آهن اصفهان با استراتژی دقیقی در این زمینه گام بردارد. به عنوان مثال تامین ماشین آلات معدنی با وجود محدودیت های ابلاغ شده از سوی وزارت صمت، گامی است در کاهش سهم صادراتی ایران در بازارهای جهانی، درواقع اگر نقشه راه درستی تدوین نشده باشد و ذوب آهن برنامه ای برای تجهیز معدن نداشته باشد، عملا با شعارهای غیر واقعی مواجه است.
فراموش نکنیم به گفته بسیاری از فعالان حوزه زغالسنگ، امروز عدم ورود نقدینگی جدید به این حوزه باعث شده تا بهره وری در معادن زغالسنگ افزایشی نداشته و هزینه تولید نیز بالا رود. در نتیجه ذوب آهن اگر به دنبال ورود به این حوزه است باید تمام توان خود برای افزایش بهره وری را به کار گیرد. البته نکته مهم آن است که ذوب آهن اصفهان همچنان به بخشی از واردات برای دستیابی به زغالسنگ با کیفیت نیاز دارد اما حجم این واردات بی تردید کمتر از گذشته خواهد شد.
در این بین تصمیم دولت نیز برای ورود ذوب آهن به معدن داری است که مشخص می کند این اتفاق شدنی است یا خیر.
بدون شک ورود ذوب آهن به معادن می تواند بر میزان سوددهی این مجموعه و شرایط سهامدارای آن هم اثر گذار باشد. در ماه های ابتدایی سال بود که ذوب آهن مجبور به توضیح درباره افزایش هزینه های خود به سهامداران شد که به دلیل واردات زغالسنگ صورت گرفته بود. درنتیجه ورود به این بخش به مذاق سهامداران هم خوش می آید.