تیتر20 – ساره نیکقدم منش / محمد قلی یوسفی ،کارشناس مسائل اقتصادی در خصوص وضعیت سیستم بانکداری تخصصی کشور گفت:از آنجا که تمامی بانک های تخصصی در حال حاضرتنها نام بانک تخصصی را یدک می کشند بانک مرکزی جهت هدایت این بانک ها باید نظارت دقیقی برعملکرد آنها داشته باشد و درصورت تخلف بااین مجموعه هابرخورد جدی رابه عمل آورد.
وی افزود:آنچه که با مشاهده وضعیت وعملکرد بانکها مشاهده می شود بیانگر این مطلب است که سیستم بانکی کشور نیازمند اصلاح ساختار سازمانی و نظام تصمیم گیری منابع و مصارف است .
این اقتصاددان ادامه داد:آنچه که در شرایط کنونی یکی از الزامات جهت بهبود وضعیت سیستم بانکی کشور به شمار می رود نظارت قوی بانک مرکزی برعملکرد بانک های تخصصی و خارج نمودن بانک ها از ابزاربازی قدرتمندان است.
یوسفی گفت: درحال حاضر دربانکهای تخصصی دیده می شود که به دلیل توسعه نیافتگی کشور، بانک ها نیازمند حمایت دولت هستند و نمی توانند به صورت خودکار درراستای وظایف ازپیش تعیین شده خود حرکت کنند بنابراین با توجه به رکود تورمی حاکم بر کشور وتحریم ها دراین برهه دولت باید حمایت مناسبی را ازاین مجموعه هاجهت دستیابی به اهداف ازپیش تعیین شده خود داشته باشد تا با قرار گرفتن این بانکها درمسیراصلی خود بتوان شاهدبانک تخصصی واقعی درکشوربود.
استاد دانشگاه علامه طباطبایی ادامه داد:متاسفانه بانک های تخصصی نظیر بانک صنعت و معدن درشرایط اقتصادی حاکم درکشور نتوانسته اند درجهت اهداف خود حرکت کنند وبااقدامات کارشناسانه منابع را دربخش تولید تزریق کنند دراینگونه بانکها دیده می شود که سرمایه ها دربخش های غیرمولد ودر بیشتر موارد دربخش مسکن صرف می شوند که این اقدام کمکی را به بخش تولید و صنعت نمی کند و به نحوی اینگونه بانک ها در قالب اسامی خود با رویکرد سایر بانکها به فعالیت می پردازند که این اقدام خود رویکرد تخصص گرایی در بانکها را زیر سوال می برد.
وی در خصوص راهکار حرکت بانک ها در جهت ایجاد بانکهای تخصصی واقعی بیان کرد:در بدوامربانک مرکزی باید نظارت صحیحی بر عملکرد تخصصی بانکها داشته باشد و در صورت مشاهده تخلف با آنها برخورد جدی به عمل آورد.